Stir Fry Sayur Tau Miu (Taugeh Hijau) / Sweet Pea Sprouts

yanmie 7

Assalam, 1st time makan Sayur Tau Miu (Taugeh Hijau) atau dengan nama lainnya Sweet Pea Sprout, boleh tahan juga sedap sayur ni, rangup-rangup gitu, masak cara stir fry aje, layu-layu sangat pun tak sedap juga, tapi macam lambat nak lumat, ke saya je rasa macam tu hahaha, sebab tak biasa makan kan.

Buat Diet atkins memang sayur ni sesuai dan boleh makan, banyak khasiatnya dan ianya low carbs, memula blur juga nak masak macam mana tapi ramai kawan-kawan bagi idea cara masaknya.

Boleh juga dimakan mentah macam taugeh tu, letak dalam salad juga, tapi saya masak sebab tak biasa makan, tu pun kunyah lama baru lumat hehehe, tapi best coz rangup gitu. Mana yang diet tu bolehlah masukkan senarai sayur Tau Miu ni dalam menu korang, kaya dengan nutrisi 🙂

7 thoughts on “Stir Fry Sayur Tau Miu (Taugeh Hijau) / Sweet Pea Sprouts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Next Post

Resepi Roti Burger Flaxseeds

Assalam, siapa kata diet atkins takleh makan roti? boleh jelah tapi yang lulus atkinslah, kena rajin dan kreatif dalam mengubah menu macam Resepi Roti Burger Flaxseeds . Ni menu sarapan pagi, lama betul tak makan burger hehee, sedapnyeeeee
burger flaxseeds

Subscribe US Now