Bina Rumah Banglo Ala Resort Di Tepi Pantai

Assalammualaikum semua, alamakk lama betul sis tak update blog kan, penutup 2019 ni nak jugalah sis share benda menarik dengan pembaca blog sis ni, kotlah ada modal kan boleh lah kita pasang impian nak buat rumah banglo ala resort di tepi pantai hahaha. Tidak ada yang mustahil kan, selagi kita ingin berusaha. InsyaALLAH ada hasilnya. 

Baru- baru ni sis dan keluarga bercuti di Flamingo Beach Resort Pulau Pinang, cantik betul pemandangannya. Ada juga lah lot2 rumah tepi pantai resort kami duduk tu. Terdetik dalam hati, alangkah bestnya ada rumah banglo tepi pantai hihi dapat tengok view pantai yang mendamaikan, desiran ombak yang menyenangkan, subahanallah….jangan tak tahu dengan melihat laut juga kita boleh dapat pahala tau. Itu baru melihat dan belum lagi kita memuji kebesaran alam ciptaan yang maha ESA. Subahanallah.

best kan kalau dapat bina Rumah Banglo ala Resort tepi Pantai 

Oh ye nak tahu kenapa sis suka dan minat dengan design rumah banglo jenis resort ni? Sebab ianya nampak simple dan menarik, tidak serabut, ruang laman depan dan belakang yang luas, lepastu kan disamping itu kita boleh pilih nak lot banglo macam mana, nak 1 tingkat, 2 tingkat ataupun 3 tingkat. Ada bajet lebih bolehlah buat banyak tingkat kan hihi.

Kalau macam keluarga kecil sis ni 2 tingkat pun dah ok sangat dah. Rumah sekarang yang kami duduk pun rumah 2 tingkat, cuma biasalah duduk dibandar ni terhad untuk kita design rumah berbanding di tanah lot sendiri. Buat banglo di tanah lot best tau, kita bagitau je nak konsep macam mana, kalau sis lah kan memang suka konsep resort ni, ala-ala percutian dirumah sendiri, rumah dah macam resort hahha, syioknya lah weii!!

Alhamdulillah suami ada juga membeli Lot Tanah tetapi belum pun lagi dibangunkan, insyaALLAH ada rezeki lebih bangunlah Rumah Banglo kami nanti di Sijangkang hahhaha…opss!!, tapi tulah bukannya di Lot tepi pantai, apa pun bersyukur dengan rezeki yang ALLAH berikan. Tetapi happy juga!!, Maceeehh encik suami, muahhh!! hihihi ada rezeki lain kita beli pula lot Tanah di Tepi Pantai, boleh buat banglo ala resort gitu, cewahh!!

Dapat Buat Swimming Pool pun best kat Resort Banglo sendiri kan 

Kot-kotlah impian nak berbanglo pulakan di tepi pantai ni tercapai, siapa tahu kan, Sis tengok design-design rumah dari Nas Consturction bikin geram hahaha. Design-design rumah yang dorang buat sangat cantik, dan tak serbut. insyaALLAH bolehlah cuba rekemen pada encik suami nanti. Puas sis kelebek page dorang, boleh juga rasanya buat banglo ala resort di tanah sekarang yang encik suami beli tu hihi.

Apa Kelebihan buat rumah style resort di tanah tinggi dan tepi pantai?

Sis kan jenis suka travel, so dah semestinya sis memang suka cari resort/homestay yang unik dan cantik. So dengan kelebihan ini sis rasa sis punya idea bagaimana untuk menarik minat orang hendak bercuti di rumah yang berkonsepkan resort samada di kawasan tanah tinggi mahupun pantai, oh ya disamping itu juga boleh buat investment jangka panjang, lagi-lagi kita kat Malaysia ni kan terlampau banyak sangat cuti, semestinya rakyat Malaysia suka bercuti kan 

Pulau Langkawi Sesuai untuk Bina Rumah Banglo Konsep Resort

Contohnya kan macam Pulau Langkawi tu memang sesuai sangatlah kalau nak bina rumah banglo konsep resort kat sana. Tempat tarikan pelancong kan, so rumah banglo tu boleh juga jadi alternatif hotel kan. Kadang-kadang yang mana mempunyai keluarga besar lebih suka duduk sekali, kalau hotel ni macam terhad sikit nak duduk ramai-ramai ni.

Kenapa Tinggal Di Homestay Tepi Pantai Lagi Berbaloi Berbanding Tinggal di Hotel?

Nak tahu tak, kat Malaysia ni kan banyak pantai-pantai cantik, kalaulah dapat bina Banglo Resort ni memanglah sangat berbaloi, trustme!!, sebab kita kalau nak bercuti mesti nak jauh dari hiruk pikuk kota kan, jadi sebab itu ramai yang memilih untuk bercuti di Pantai, dan sudah semestinya permintaan penginapan sangat banyak untuk kawasan-kawasan Pantai terutamanya di Pulau Langkawi, masyukkk weii!!

Kenapa Pilih Nas Nuri Construction?

Dan Sis rasalah kan, sis akan pilih Nas Nuri Construction untuk bantu sis bina Banglo Ala Resort sis, insyaALLAH doakan sis murah rezeki dengan suami ye. Sis tengok design-design rumah yang dorang buat tu cantik-cantik, comel sangat!! tak caya pi tengok page dorang. kosnya pun berpatutan.

Dan yang penting Nas Nuri Construction ni sebelum ini dah pernah bina lebih 100 buah Lot Rumah Banglo Pelbagai tau. Memang trustedlah, susah tau nak cari kontraktor yang betul-betul komited dalam menjalankan kerja-kerja seperti ni, sebab tu banyak kerja-kerja yang tertangguh dan tidak siap dalam jangka tempoh yang telah ditetapkan bila tersilap pilih kontraktor. oh ye sis tengok kat page dorang tu, Kos pun berpatutan yang mana harga bermula dari 300K je tau, korang boleh tengok kat page dorang tu, betul sis tak tipu!. Geram je ni nak contact dorang hahaha.

Oklah korang doakan sis dan keluarga murah rezeki ye, kita semua murah rezeki, dapat buat pelaburan Rumah Banglo ni memang masyukkk!!, pelaburan jangka masa panjang, yang mana duit selalu masyukk, masuk pula bukan sikit, hihi. ok nanti sis sambung lagi. Happy New Year semua!!, Happy 2020 

You Might Also Like

17 Replies to “Bina Rumah Banglo Ala Resort Di Tepi Pantai”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge