Resepi Ayam Goreng Berempah Sedap Ummpph!!

hi semua assalammualaikum, masa PKP haritu sis ada try Resepi Ayam Goreng Berempah Sedap Ummpph!! rasa sekali pasti nak lagi, resepi ni sis dapat dari biras sis, bahan mudah je tinggal lagi kena rajin je hihihi. Sis buat banyak haritu siap frozenkan, nak makan ambik je defrostkan then goreng. perghhh!!! sodaaappp aihh…

gambar tak clear snap dari video adoiii, nak clear klik video bawah okey πŸ™‚

Oh ya time ni sis takde lesung batu, sis dah buang…ada lah kisah disebalik lesung batu tu hahahhaa, sis guna tukul untuk tumbuk bahan2 tu wakakaka, padahal time ni sis ada chopper, lupa sungguhlah nak guna chopper tu, saborr jeler hahaha. dan sekarang sis dah ada lesung batu baru je beli hahaha, susah juga lah takde lesung batu ni kan, haihhh terbantut terus nak masak macam-macam, kot tiber ada bahan nak kena tumbuk dulu jenuh plak bertukul lagi πŸ˜›

bahan-bahan ni semua tumbuk kasar tau, jangan lumat sangat
haaaa macam tu, kalau blender boleh juga erm tapi tak berapa umphh lah
Ayam Goreng Berempah Nyumsss

Ok bahan-bahan dan cara masak sis dah upload kat Channel Youtube sis, boleh tengok kat video bawah ni untuk detail ye.

Selamat mencuba πŸ™‚

You Might Also Like

20 Replies to “Resepi Ayam Goreng Berempah Sedap Ummpph!!”

  1. Hehe. Special ni guna tukul untuk tumbuk.

    Ayam berempah ni sedap makan dgn nasi lemak. Nasi berlauk dgn kuah kari ke. Hehe. Rubylah.

    Apa2 pun tq kak share resepi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge