Resepi Ayam Goreng Berempah Sedap Ummpph!!

hi semua assalammualaikum, masa PKP haritu sis ada try Resepi Ayam Goreng Berempah Sedap Ummpph!! rasa sekali pasti nak lagi, resepi ni sis dapat dari biras sis, bahan mudah je tinggal lagi kena rajin je hihihi. Sis buat banyak haritu siap frozenkan, nak makan ambik je defrostkan then goreng. perghhh!!! sodaaappp aihh…

gambar tak clear snap dari video adoiii, nak clear klik video bawah okey 🙂

Oh ya time ni sis takde lesung batu, sis dah buang…ada lah kisah disebalik lesung batu tu hahahhaa, sis guna tukul untuk tumbuk bahan2 tu wakakaka, padahal time ni sis ada chopper, lupa sungguhlah nak guna chopper tu, saborr jeler hahaha. dan sekarang sis dah ada lesung batu baru je beli hahaha, susah juga lah takde lesung batu ni kan, haihhh terbantut terus nak masak macam-macam, kot tiber ada bahan nak kena tumbuk dulu jenuh plak bertukul lagi 😛

bahan-bahan ni semua tumbuk kasar tau, jangan lumat sangat
haaaa macam tu, kalau blender boleh juga erm tapi tak berapa umphh lah
Ayam Goreng Berempah Nyumsss

Ok bahan-bahan dan cara masak sis dah upload kat Channel Youtube sis, boleh tengok kat video bawah ni untuk detail ye.

Selamat mencuba 🙂

Comments

  1. Sedap nyer tengok.. Sebelum pkp suka jugak beli nasi kukus dgn ayam goreng rempah tu.. Rindu pulak nak makan ayam goreng tu

  2. Special sungguh ayam berempah ni sbb pakai tukul ?. Kretip gitu. Hehe
    Sisyat suka sangat ayam berempah ni..lagi2 rempah kriuk2 tu. Makan nasi dengan tu je pun dah sedap gile..

  3. Hehe. Special ni guna tukul untuk tumbuk.

    Ayam berempah ni sedap makan dgn nasi lemak. Nasi berlauk dgn kuah kari ke. Hehe. Rubylah.

    Apa2 pun tq kak share resepi

  4. Hehehe. Special betul ni. Pakai tukul.

    Ruby suka mkn ayam grg berempah dgn nasi lemam or nasi berlauk tu.

    Terima kasih share resepi

  5. Ayam goreng berempah sedapnya . Biasa mak mertua masak ayam.grg bewmpah dan kitaorang makan dengan nasi minyak terengganu. Dah biasa sangat dgn ayam grg biasa sesekali buat ayam grg berempah sedap jugak.

  6. mak ai..dahsyat dan special sekali ni sebab pakai tukul..hahahah! sedappp ayam goreng berempah, antara menu kegemaran dimakan bersama nasi lemak atau nasi putih panas2 pun cukupppp

Leave a Reply

Your email address will not be published.