Resepi Cornflakes Salted Egg Mudah Sedap Boleh Jual!

Hi semua assalammualaikum dan salam sejahtera, baru-baru ni sis ada buat Cornflakes Salted Egg, sajalah try guna cornflakes, ehhh sedap pula uolls, ok dah alang-alang tu sis nak share kat sini Resepi Cornflakes Salted Egg Mudah Sedap Boleh Jual! insyaALLAH.

Bahan pun mudah dan murah, boleh jual insyaALLAH laku hihi, sis buat banyak tau kejap buat cornflakes madu kejap salted egg. sedap juga ye rupanya cornflakes ni hahahha, selalu beli kokocrunh hahaha cornflakes ni rasanya macam tak pernah beli kot, tahlah hahaha.

Bahan-bahan untuk membuat Cornflakes Salted Egg Spicy :-

  • Butter 250gm
  • Gula Icing 2-3 sudu
  • Daun Kari lagi banyak lagi sedap
  • Serbuk Kari Daging 2-3 sudu
  • Serbuk cili 2-3 sudu
  • Cornflakes 700gm bergantung besar kuali

Cornflakes ni bila dah siap, kita masak sekejap dalam dalam oven selama untuk bagi rasa lebih cruncy dan tahan lama.

  • 10 minit menggunakan api atas bawah dengan suhu 160

Atas tu video sis buat Cornflakes Salted egg, kalau tak faham boleh tengok video tu. Ok semua selamat mencuba 🙂

Comments

  1. Sis suka makan berasaskan salted egg , tapi hrtu terbeli yang cornflakes gini di petronas, sekali makan dpat rasa tengekkk…Ya Allah muntah balik semula…xtau nak kata apa…
    Lepas ni nak buat sendiri aje laa puashati kan Yan…

  2. Ala mudahnya nak buat tonton video tu sahaja dah boleh buat hehehehe bahan-bahan pun tak banyak sangat ok lah nanti nak cuba buat untuk Raya Haji hehehehehe…

  3. haha dulu kan iena ingat masakan salted egg ni kene buat dari telur itik tu kena masak sndri ke.. rupanya ade Salted egg seasoning powder ye..haha okay nampak sangat jarang masuk dapur iena ni 😀

  4. Nampak menarik resipi ni. Bahan bahan pun mudah. Tapi terperasan yang bahan utama tuh tak ada dalam entry. Yang oren tu serbuk salted egg kan?

  5. Senangnya resepi dia! Thanks sharing sis. Even senang kalau malas nak buat jadi susah juga ni. Hahaha. Kalau buat ni adalah jajan nak makan sambil tengok movie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.