Aktiviti Cuti Sekolah Bersama HP Little Makers Challenges

Yeayyy!!!, it’s School Holiday!!, mak pak mesti seronok kalau cuti sekolah dah mula kan?, bukan anak-anak je seronok betul tak? hihihi lagi-lagi homemaker macam kakak ni, dapatlah rehat sekejap dari rutin harian untuk menghantar dan mengambil anak-anak dari sekolah.

So cuti sekolah ni ada plan nak pergi bercuti mana-mana ke?, kalau takde bolehlah buat Aktiviti Cuti Sekolah Bersama HP Little Makers Challenges, korang boleh masuk ke web HP Little Makers dan boleh sertai challenges yang tengah berlangsung, ala buat je aktiviti dengan anak, mudah sangat je pun, just follow task yang diberikan mengikut kreativiti korang dan anak-anak. Seterusnya bolehlah upload challenges tersebut.

Continue reading “Aktiviti Cuti Sekolah Bersama HP Little Makers Challenges”

Homework Rescue Lebih Mudah Dengan HP Deskjet Advantage 3775 All-In-One Printer

Cuti Sekolah dah berakhir, Alhamdulillah sepanjang cuti sekolah aktiviti bersama anak terluang dengan aktiviti yang menyeronokkan, kami buat Cabaran Homework Rescue bersama-sama menggunakan HP Printer Deskjet, ehh senang ya amat guna HP Deskjet Advantage 3775 All-In-One Printer ni, setel homework sekejap mata hahhaha, banyak juga cabaran yang kami buat, memang seronok betul budak-budak ni, nak apa bagitau aje then terus print dari phone menggunakan Apps HP Smart.

hp deskjet ink advantage printer

Sekarang kan semuanya dah dihujung jari, tinggal je lagi kita macam mana nak jadikan suasana tersebut menyeronokkan, nak-nak pula sekarang ni kan kat Tadika macam-macam dorang belajar, aktiviti motor skill learning tu amat diterapkan. jadi takdelah anak kaku tangan keras bila nak masuk ke Darjah 1 nanti.

Continue reading “Homework Rescue Lebih Mudah Dengan HP Deskjet Advantage 3775 All-In-One Printer”

Bercuti Cara Mewah Tapi Jimat Dengan Kupon Diskaun

Assalam, wahhh cuti sekolah tak lama lagi, korang dah plan ke nak bawa anak-anak bercuti dimana? kami masih lagi dalam perancangan, kalau boleh jimat kita jimat, cuti tetap cuti hehee, setahun sekali kot anak-anak dapat cuti panjang ni, rewards dorang apasalahnya kan.

Legoland Johor Bahru Malaysia

Cuti sekolah sebelum ni bawa anak gi Legoland

So sapa kata bercuti kena mewah-mewah baru dapat bercuti? taklah!, janji korang kena bijak mengatur masa dan perbelanjaan semasa bercuti. Janji moment bercuti tu yang penting, dapat meluangkan masa rileks dengan family, jauh dari kesibukan lain. Anak-anak mesti suka tau.

Continue reading “Bercuti Cara Mewah Tapi Jimat Dengan Kupon Diskaun”

Bengkung Moden Opah Customade Terbaik!

Assalam, Bengkung Moden Opah Terbaik, ha ye bukan cakap kosong, ni customer saya sendiri yang cakap hehhee, meh lah sapa nak order kita ada jual, insyaALLAH dijamin puas hati, ramai mak-mak yang bersalin secara pembedahan beli bengkung ni tau, bersalin normal pun sama, mana tidaknya selesa baq hang!!, special customade dari pakar perbidanan. ha ye jangan tak tahu, bengkung moden ni juga dapat membantu mak-mak kembali ramping lepas bersalin, ianya juga menyokong tulang belakang.

bengkung moden opah

Ambik gambar kat ig kita je ehhehee

Kalau yang bersalin normal sesuai sangat pakai Bengkung moden opah ni, sebabkan bila kita batuk/bersin nanti jahitan tu tertarik dan sakit, pakai bengkung ni insyaALLAH dapat mengurangkan rasa sakit semasa batuk/bersin tu, dedulu saya 2 kali czer, nak batu atau bersin tu ya rabbi seksanya, kena cari bantal cecepat, tekap di perut sambil tunduk, kalau tak memang hazabbbb rasanya, tapi dengan bengung ni insyaALLAH dapat mengurangkan rasa sakit. cubalaaa…

Ha ye pas tu pakai-pakai terus kurus hehee, ok tipu. pakai selesalah, sebab material kain premium cotton, tak panas tak gatal, memang selesa sangatlah, ingat dedulu pakai bengkung tali panjang tu hahaha mak datuk sesksanya nak pakai, mana tidaknya minta tolong laki pakaikan, abis dia ikat kita macam patung tu ha langsung takleh nak bergerak hahahhahaa, pastu kalau pakai sendiri lenguh betul, bila nak siap keluar masuk tali ni hahah, adoiii penat.

Continue reading “Bengkung Moden Opah Customade Terbaik!”

Minyak Herba Asma Mujarab Penawar Asma, batuk, berkahak

Assalam, saya nak kongsikan tentang Minyak Herba Asma Mujarab Penawar Asma, batuk, berkahak memang sangat mujarab dengan IzinNYA. Saya sendiri mengamalkan pemakaian minyak herba asma ni kat anak-anak tau, alhamdulillah berkesan dan serasi dengan anak-anak, dan setelah mendapati ianya sangatlah bagus, saya mengambil keputusan menjadi seorang stokis sah MHAM Original, niat nak jual sebab nak bantu orang ramai diluar sana sama

minyak herba asma mujarab

Alhamdulillah ramai juga customer saya serasi dengan minyak herba asma ni, seronoknya dapat bantu ramai orang diluarsana, alhamdulillah, kita usaha dulu, tak cuba mana nak tahukan, sambil tu minta doa pada ALLAH semoga diberkan kesembuhan amin.

Continue reading “Minyak Herba Asma Mujarab Penawar Asma, batuk, berkahak”

Rosabelle Koleksi Terbaru Dari Corelle

Salam, baru sempat update blog punyalah busykan, ampun…ampun heheee. ok nak cerita je baru-baru ni yang Corelle baru je melancarkan Koleksi Terbaru Dari Corelle pada 10 Jun 2015, “Rosabelle” dalam bahasa Perancis bermaksud Bunga Ros Yang Cantik, memang cantik, seindah namanya. dan serius cakap saya sebelum ni tak pernah ada set hidangan pinggan mangkuk segala bagai dari Corelle ni, kesian betul hahaha.

harga pinggan corelle

Alhamdulillah baru-baru ni dapat jugalah merasa berpinggan mangkuk dari Corelle ni, dapat pula koleksi terbaru hidangan dari Corelle memang syiokkk!!.yelah sapa tak suka kan, jenama unggul 45 tahun tu, jenama lama..mak-mak kita mesti banyak koleksi macam ni.

Continue reading “Rosabelle Koleksi Terbaru Dari Corelle”

Lenovo Vibe X2 Telefon Pintar Pertama Layered Di Dunia

Salam, ehemmm terima kasih Lenovo Malaysia, dapat juga jadi antara yang terawal menggunakan Lenovo Vibe X2 Telefon Pintar Pertama Layered Di Dunia. Sebenarnya Smartphone Lenovo Vibe X2 ni saya dapat lama dah, dah puas pakai, memang terbaiklah, so nak share dengan pembaca blog ni tentang Phone Lenovo Vibe X2 yang mana mendapat jolokan telefon kuih lapis kerana bentuknya designnya yang berlapis-lapis.

VIBE X2

1st impression dapat pegang phone ni, wowwww nipis ringan laaaaa….memang semua pun gadget-gadget yang macam ni dari Lenovo semuanya ringan-ringan, tak rabak poket kalau letak phone dalam tu hihihi. Dah 2 bulan saya guna, setakat ni puas hati.

Continue reading “Lenovo Vibe X2 Telefon Pintar Pertama Layered Di Dunia”

Shopping Online Di Butik Baju Muslimah Zolace Malaysia

Hai semua!! sekarang ni nak shopping senang sangat dah kan?, semuanya dihujung jari je, tapi pernah tak korang terfikir untuk membeli pakaian atau barangan secara online tetapi tidak menemui laman web yang menjual pakaian Muslimah yang diinginkan contohnya macam blaus, skirt labuh, seluar palazzo, tudung bawal kosong atau corak dan juga beg tangan yang cun melecun?

zolace malaysia

Hah kalau tak tau kat mana, meh nak bagitau, saya baru je shopping online di web Zolace, huishh macam-macam barang keperluan dan perhiasan diri ada dijual disana, betul-betul rambang mata dibuatnya hahahaha. Zolace ni laman web membeli-belah dengan banyak koleksi hebat pakaian Muslimah berserta barang aksesori yang lain tau. Yang bestnya apa tau?, ni semua buyers pun suka hehehee, sebab Zolace menawarkan penghantaran percuma ke seluruh Malaysia, Singapura dan juga Brunei! bestkan??

Continue reading “Shopping Online Di Butik Baju Muslimah Zolace Malaysia”

Sukanya Photobook Dari Foto-ZZoom

Salam, yeayy photobook dari Foto-ZZoom dah sampai kat rumah, terkejut juga sebab cepat betul servis dorang, tau-tau je abang posmen dah ada kat depan pagar, tak sangka siap secepat tu, memang tip top lah. Proses nak hasilkan photobook melalui Foto-ZZoom ni pun senang sangat, design pun dah ada, banyak design tau, saya sampai amik masa lama nak pilih design tu sebab cantik-cantik belaka, eiiii geram sangat rasa nak grab semua design HAHAHAHA, saya ambik design Megazine White. paling bestnya step tu senang nak faham, proses saya menyiapkan order ni cuma 15 minit je dah siap, senang tau cuma perlu pilih design macam saya katakan tadi dan upload gambar, dan siap!!, serius harus repeat order lepas ni, mana tidaknya cepat betul siap Photobook ni, cuma memakan masa 3 hari sahaja dah siap, tau-tau je posmen dah hantar depan pagar, terbaiklah!. walaupun prosesnya dikatakan mengambil masa 4-6 hari tetapi tak sangka secepat ini siap, 3 hari je ok! puas hati betul hihihi.

photobook photozzoom

Ini Photobook kami yang pertama, kesiankan? hahahahaha, orang lain dah berbundle-bundle Photobook dorang, kami baru satu ni, best rupanya abadikan gambar-gambar dalam photobook ni berbanding biarkan aja dalam bentuk digital, yang mana bila memory dah full terpaksa delete gambar-gambar kenagan tu, sadis…saya selalu macam ni huhuuu.

Continue reading “Sukanya Photobook Dari Foto-ZZoom”

Fesyen Tudung Masa Kini

Assalammualaikum, nak cerita tentang fesyen tudung masa kini, dah macam trend pulak kan?, dah tu fesyen macam-macam, nak pulak fesyen nak comel-comel gitu, sebagai sebuah negara yang mempunyai bilangan penduduk beragama Islam yang ramai, sudah semestinya bukanlah satu kejanggalan jika melihat ramai wanita yang memakai tudung macam negara kita ni.

tudung

Tidak kira sama ada di kawasan bandar dan urban seperti Kuala Lumpur mahupun kawasan luar bandar, kita boleh lihat pelbagai wanita dan remaja daripda peringkat umur berbeza mengenakan tudung di mana-mana sahaja. muslimah bertudung juga boleh berfesyen dengan tudung yang comel-comel.

Continue reading “Fesyen Tudung Masa Kini”