Resepi Roti Diet Low Carbs 1 minit 30 Saat

Waahhh sapa kata orang diet tak boleh makan roti? hehee terutamanya yang buat Diet Rendah Karbohidrat Macam Keto Diet dan Atkins Diet. Mudah jelah sekarang ni, search aje di youtube macam-macam cara dah kaedah untuk dapatkan menu lulus. Jom hakak share Resepi Roti Diet Low Carbs 1 minit 30 Saat, masak guna Microwave Oven ye.

roti low carbd atkins diet

Makan cicah dengan Kari Daging, perghhh!!!

Hakak pun sejak-sejak rajin ni kemain macam-macam menu hakak buat hahhaa, bosanlah makan benda sama, tapinya time rajin jelah buat macam-macam, time malas makan telur sudah HAHAHAHA.

Continue reading “Resepi Roti Diet Low Carbs 1 minit 30 Saat”

Resepi Oat Tomyam Sedap

Assalam, korang selalu makan oat buat macam mana? kalau hakak lebih suka Rolled Oat, masak kasik sedap-sedap takdelah rasa muak. hakak suka makan oat bila buat oat tomyam, merecikkk fuhhh!!, hakak bukanlah sejenis yang suka makan oat, hakak makan je kalau teringin hahhaha


https://www.instagram.com/p/BWv6aUKlqqF/?taken-by=yanmie

Tapi dia punya teringin tu terus bantai beli 1 balang besar, gunanya sekali tu dalam 2-3 sudu hahahha, kalau cam ni kan tahanlah untuk setahun, tah ke lebih setahun hahaha, tamak beli yang besar!!


https://www.instagram.com/p/BWwVz1Kl3xV/?taken-by=yanmie

Tapi hakak tak suka makan oat gitu je, akak suka buat oat tomyam atau bubur oat perisa ayam/ikan bilis. pastu letaklah ikan bilis goreng bawang cili kat atasnya, perghh sodap huhuhu, tak leh sebut langsung terus teringin adehh hahaha.

Continue reading “Resepi Oat Tomyam Sedap”

Dulu XXL Sekrang M Dengan #atkinsdietyanmie

Assalam, eh eh tajuk hahahha janganlah muntah, hakak tengah hiburkan hati ni cewahhh hahaha. betul lah Dulu Gemuk Sekarang Cute kan…kan hahhaa, laki baca ni kang cakap bini gedik plak ahaks!, okeh Dulu XXL Sekrang M Dengan #atkinsdietyanmie, Alhamdulillah 🙂

atkinsdietyanmie

See kan betul kan dulu hakak comel sungguh haihhh, mana-mana yang jumpa hakak mesti pandang atas bawah, dah kenapa comel sangat -..-“, anak pun duk cakap ibu menggemuk hahaha, anak-anak hakak ni jujur semuanya, kalau betul dorang cakap betul, takde cover-cover HAHAHHA, bertuah punya budak 😛

Continue reading “Dulu XXL Sekrang M Dengan #atkinsdietyanmie”

Masak Dengan Air Fryer Lebih Sihat

Assalam, hakak kan sejak-sejak on diet ni alhamdulillah dah tak masak yang bergoreng-goreng deep fry ni, hakak Masak Dengan Air Fryer Lebih Sihat, tak perlukan minyak, if letak minyak pun tak banyak, just spray atau titikkan minyak olive oil 1-2 titik dah memadai, hebat kan Air Fry ni 😀

air fryer philips

Hakak tak tahu pun memula kewujudan menatang ni, sampailah akak masuk grup Whatsapp Diet Atkins, ada kawan dalam tu share menu dia masak guna Air Fryer tak perlukan minyak, betul-betul menarik minat hakak, pastu hakak youtube lah pasal Air Fryer ni, cari mana yang the best Air Fryer.

Continue reading “Masak Dengan Air Fryer Lebih Sihat”

Bestnya Bersenam Dengan Treadmill

Assalam, hakak kan on diet, alhamdulillah dah 4 bulan dengan #atkinsdietyanmie, bila cakap nak diet nak sihat nak kecikkan badan, encik suami sangat menyokong begitu juga dengan anak-anak alhamdulillah, dorang pun semangat ibu mengecik tak macam dulu asik-asiklah mengah, sakit kaki, sakit lutut, macam-macamlah sakit ni, sedih betul muda-muda lagi dah macam-macam penyakit (muda ke? hahaha)

treadmill murah

Bulan ke 2 hakak on diet dan bersenam baru hakak ambil keputusan untuk beli Treadmill, bulan pertama tu hakak senam buka youtube aje di TV, buat zumba tapi tak tahan lah terkinja-kinja depan anak-anak, dorang suka gelakkan suka cakap step ibu tak sama dengan dalam youtube hahaha. Tension okeh!

Continue reading “Bestnya Bersenam Dengan Treadmill”

Khasiat Teh Hijau – Organic Green Tea Yang Tak Pahit Dan Kelat

Assalam, hakak kan tengah on diet, tudiaa diam tak diam dah 4 bulan hakak buat #atkinsdietyanmie alhamdulillah adalah penurunan berat sikit hehee, dan pada masa ni jugalah hakak mula minum green tea, dah banyak jenis brand hakak try tau, dan akhirnya jumpa juga Organic Green Tea Yang Tak Pahit Dan Kelat 🙂

green tea organic

Hakak minum green tea jenis yang ni adalah dalam 3 bulan, tapi bukan hari-hari hakak minum, adalah dalam 4-5x seminggu, terutamanya sebelum mula workout hakak akan minum dahulu 1 gelas green tea bagi tujuan meningkatkan kadar metabolisma. dan disamping itu membantu menurunkan berat dengan membakar extra kalori.

Continue reading “Khasiat Teh Hijau – Organic Green Tea Yang Tak Pahit Dan Kelat”

Resepi Roti Burger Flaxseeds

Assalam, siapa kata diet atkins takleh makan roti? boleh jelah tapi yang lulus atkinslah, kena rajin dan kreatif dalam mengubah menu macam Resepi Roti Burger Flaxseeds . Ni menu sarapan pagi, lama betul tak makan burger hehee, sedapnyeeeee

resepi roti burger flaxseed

Continue reading “Resepi Roti Burger Flaxseeds”

Stir Fry Sayur Tau Miu (Taugeh Hijau) / Sweet Pea Sprouts

Assalam, 1st time makan Sayur Tau Miu (Taugeh Hijau) atau dengan nama lainnya Sweet Pea Sprout, boleh tahan juga sedap sayur ni, rangup-rangup gitu, masak cara stir fry aje, layu-layu sangat pun tak sedap juga, tapi macam lambat nak lumat, ke saya je rasa macam tu hahaha, sebab tak biasa makan kan.

Buat Diet atkins memang sayur ni sesuai dan boleh makan, banyak khasiatnya dan ianya low carbs, memula blur juga nak masak macam mana tapi ramai kawan-kawan bagi idea cara masaknya.

Continue reading “Stir Fry Sayur Tau Miu (Taugeh Hijau) / Sweet Pea Sprouts”

Atkins Diet Pilihanku #atkinsdietyanmie

Assalam, lama blog tak update lama tu jugalah happy manjang sampai lupa nak jaga pemakanan, jaga berat badan kehkehkeh, ni barulah orang kata kembali ke pangkal jalan hehee, alhamdulillah dah sedar diri semakin menggemuk, mula lah cuak nengok no kat penimbang, buat-buat nangis pun ada, takut..seram..seram takut penimbang pecah kalau naik hahaha.

berat turun denga atkins

Turun 8.4kg selama 70 hari, babai kepala 8, hai kepala 7 😀

Ya ALLAH berat gila, balik dari bercuti di Kota Kinabalu baru sedar yang diri semakin membesar bagaikan dipam-pam, serius sedih gila, so ambil keputusan untuk buat diet, Atkins Diet Pilihanku #atkinsdietyanmie kenapa pilih atkins diet? sebab Diet Kalori pernah buat tapi menakutkan sebab berat naik, susah nak turun, so try Atkins alhamdulillah serasi dengan badan dan gaya hidup.

Continue reading “Atkins Diet Pilihanku #atkinsdietyanmie”