Merokok di haramkan di Negeri Pahang

Tadi tengok berita pukul 8 kat TV3, berita tentang  Jabatan Agama Islam Negeri Pahang mengeluarkan Fatwa “Merokok di haramkan di negeri Pahang”, Yan sokong 200%…hehhee…Benda baik buat apa nak bantah kan..hehhe..nak-nak pulak en.hubby Yan orang Pahang. So lepas nie kalau balik kampung haruslah dia berpuasa dari merokok..wakaka….

Erk….tapi tulah macam mana pulak cara pelaksanaannye yea? adakah jika merokok jugak di khalayak ramai akan di tangkap macam orang yang kena tangkap khalwat tu?? Apa pun mudahan dapat dilaksanakan dengan baik dan berkesan…ewah!! sokong 200% nie..

eee…tak sabar pulak rasanya nak balik kampung, nak tengok en.hubby puasa dari menghisap rokok…hahhaa…

Pssttt!! Nampaknya lepas nie orang Kuantan kalau nak merokok kena gi Kemaman lah kot..hahaha…Mcm en.hubby kampung kat Jengka, jauh betul nak ke sempadan mana-mana semata-mata nak merokok…hahaa…Takde keje lah tu…hehehe

Yan ada buka Thread kt forum wangcyber.com, korang boleh tengok respon diorang kat sana…hehehe…Pssttt!!! Yan guna nick Coklatstrawberry9 kat sana….nggggeee~~~, jadi ahli since Feb 2007 tapi baru nak aktifkan diri kat sana…hahahha, sebab selalu jadi silent reader jek..huhuhu

Kaca Kristal boleh menyebabkan penyakit kronik

Semalam tengok berita kat TV3, yang menarik perhatian Yan semalam tentang Kaca Kristal. Cantik tetapi merbahaya, itulah istilah yang diberikan oleh TV3.

Adakah korang peminat barangan berasaskan seperti Kaca Kristal? sekiranya ya, fikirkan semula. Tidak berbaloi rasanya sekiranya korang memiliki barangan tersebut kerana ianya boleh membahayakan kesihatan korang.

Seperti apa yang Yan dengar dalam berita semalam, Kaca Kristal didapati mengandungi satu bahan merbahaya iaitu Plumbum yang terhasil ketika proses pembentukan Kaca Kristal tersebut, dan Plumbum ini sangat merbahaya dan mempunyai kesan yang begitu kronik, lebih-lebih lagi kepada ibu yang sedang mengandung, kerana ianya boleh menyebabkan keguguran pada kandungan. Kaca Kristal jugak boleh menyebabkan barah.

Nasib baiklah Yan dan keluarga memang bukan penggemar segala barangan berbentuk Kaca Kristal. Korang pulak macam mana? ada koleksi barangan Kaca Kristal tak? kalau ada fikir-fikirkanlah ye.

P/s : Sebenyarnya ini adalah Entry untuk pagi tadi, dalam simpanan draf, nak publish pagi tadi tapi takut server tak save sebab pagi tadi pihak hosting sedang melakukan kerja-kerja memformat server. Dan sambungan berita tentang Kaca Kristal ini patut ada kat berita TV3 malam nie, tapinye Yan tak boleh nak buka Berita kat TV3 sebab anak Yan tengok TV2 Berita Mandarin…huh…sabar jelah…*macam faham je*…ehehehe

Server Down

Salam all….Harap maaf pada semua rakan-rakan yang tak dapat nk akses blog Yanmieonline.com. Ini disebabkan masalah dari Pihak Sepaku Hosting, So semua website yang host kat diorg x blh buka…huhuhu

Berikut Email yang Yan terima dari Sepaku Hosting semalam

Huhuhuhu….so harap maklum kalau lepas nie blog tak boleh buka itu bermakna pihak sepaku sedang menjalankan tugas-tugas mereka dalam memformat server.

Mohon maaf sekali lagi atas segala kesulitan yang dialami, Insyallah mudahan masalah dari pihak hosting dapat segera dapat di atasi.

Apa pun terima kasih pada rakan-rakan yang sudi berklik2 di blog kedai saya pagi tadi. Fuh…kalau tak memang mati kutu tak dapat buka blog..nnggee~~ klik2 guna Blog Kedai Yanmie pun jadilah…hehehe

Anugerah Juara Lagu ke 24

Fuh lega sudah penantian Anugerah Juara Lagu yang ke 24 malam semalam. Sebenarnya Yan taklah minat sangat dengan hiburan2 nie, tapi kalau ada kadang tu tengok jugak…nnggeeee~~~

Petang semalam pergi ke rumah member hubby, diorang ada buat makan2 sikit. So tengok TV kat rumah member je, taklah fokus sangat ke TV kan, coz duduk rumah orang..hehehe *kalau duk umah sendiri memang best boleh buka TV kuat2…hahahha* lagipun sibuk menyembang jugak ngan bini member en.hubby, mmg peramah. Ekceli member hubby nie member time rumah bujang dulu dan kawan se batch IKM dgn en.hubby dulu.

Ok berbalik pada Anugerah Juara Lagu ke 24 yang berlangsung malam semalam, memang gempak dan meriah sangat, tambahan pulak lagu2 yang dipertandingkan semuanya best2. Tapi tulah kami tengok pun x sampai habis, pastu kami otw balik rumah. Then macam biasalahkan buka Hotfm, hehehe…continue dengar kat Hotfm pulak. So sempatlah dengar tomok, Aizat (lagu kau dan aku),Yuna dan Faizal Tahir nyanyi kt dalam keta *sayang xdpt tengok Faizal Tahir perform* adeh….minat jugak ngan mamat nie..

Perjalanan dari rumah member kt Kinrara Puchong tu mengambil masa 30 minit je dari Bandar Puteri Klang, So sempat tengok pengumuman pemenang kat TV…

Tahiah untuk pemenang Anugerah Juara Lagu 24 (AJL24)


Juara AJL 24 dan Persembahan Terbaik – Aizat (Pergi)

Naib Juara AJL24 – Yuna (Dan Sebenarnya)
Tempat Ketiga AJL 24 – Faizal Tahir (Bencinta)
Vokal Terbaik AJL24 – Black (Aku Rindu Sayang Kamu)

Tahniah untuk semua pemenang…

Lagik Laman Blog Yang Menghina Nabi dan Agama Islam

table, tr, td, li, p, div {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}.btext {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}.blacktext10 {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}.blacktext12 {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}.lightbluetext8 {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}.orangetext15 {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}.redtext {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}.redbtext {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}.text {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}.whitetext12 {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}a:active, a:visited, a:link {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}a:hover {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}a.navbar:active, a.navbar:visited, a.navbar:link {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}a.navbar:hover {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}a.redlink:active, a.redlink:visited, a.redlink:link {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}a.redlink:hover {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}.nametext {font-family:Malihini Cuban BTN; color:FE006E; font-size:15px;}



Astaghfirullahhalazim…lailahaillaulah..muhammadurrasulullah..
kenapa mereka begitu anti dgn agama kita..Agama Islam Yang Agung
sangat2 sakit hati dan marah…
Bila ada lagik blog yang menghina Nabi kita.., agama kita..

Sangat2 terkejut dgn pengisian dlm blog tersebut..
Kenapalah diorg ini begitu anti dgn agama kita???
suka2 nak menyakitkan hati orang islam..
lailahaillaulah…
dan utk pengatahuan jugak..penulis adalah seorang MURTAD

Jom ramai2 FLAG blog JAHANAM ini

Bahaya Melamine

Seperti yang kita semua dah sedia maklum satu bahan “Melamine” yang dicampur dalam produk susu dari China telah menyebabkan keracunan kepada kanak-kanak dan ada pun dah meninggal dunia. Takut sangat ngan kes macam nie, bukan ape sebab ada anak2 Yan masih minum susu formula, nasib baik susu diorang bukan buatan dari negara China, lega rasanya tapi dalam pada itu kebimbangan tetap ada

Berikut adalah senarai produk-produk di pasaran tempatan yang disenaraikan oleh Kementerian Kesihatan: Sumber Utusan

Dan tadi jugak masa gi jalan2 gi blog Kak Tirana, kebetulan terbaca artikel dia yang bertajuk “Bahaya pinggan mangkuk dari melamine”…aduh..takutnya mmg tau tak elok pakai barangan plastik nie tapi tak tahu plak sampai bahaya camtu sekali.

Continue reading “Bahaya Melamine”