Boboiboy The Movie 2 (2019) Review

Hi all, Sis baru je pi tengok Boboiboy The Movie 2 (2019) dengan anak-anak, apa yang sis boleh share disini tentang Boboiboy The Movie 2 (2019) Review , Filem Animasi Sains Fiksyen ini sangat-sangat best!!, uolls kena pi tengok tau!, memang mantoppp!! Sis susah nak puji filem-filem animasi macam ni, tapi Boboiboy Movie 2 ni memang sis puji!!, Boboiboy Terbaik!!

Intro permulaan tu je dah gempak, dah lawak dengan si Gopal tu, banyak adegan-adegan yang mencuit hati, penuh dengan punchlince-punchline yang segar, hahaha macam mana nak cakap eh?? kira memang point-point tu kena lah dengan adegan tersebut.

Continue reading “Boboiboy The Movie 2 (2019) Review”

Pirate Of The Caribbean Memang Best!

Salam semua, isnin yang lepas kami 4 beranak berpeluang untuk menonton movie Pirate Of The Caribbean, seronok pulak tengok time weekdays coz tak perlu nak beratur panjang untuk dapatkan tiket wayang.

tiket wayang

Sebenarnya dilema betul time nak beli tiket nie, en.hubby nak tengok Pirate Of The Caribbean tapi Yan nak tengok Kungfu Panda, kikiki. Tetapi memandangkan tayangan untuk kungfu panda agak lambat, so belilah tiket wayang Pirate tu, apa boleh buat rezeki en.hubby kan..HAAHA kalau tak harus tengok kungfu panda tu..nnggee~

Continue reading “Pirate Of The Caribbean Memang Best!”

Review Nur Kasih The Movie

Salam, seronok sangat semalam dapat meluangkan masa untuk menonton Filem Nur Kasih The Movie di TGV Bukit Tinggi Klang bersama 2 orang hero kecil, en.hubby kerja, takpe Nur Kasih punya pasal ku sanggup…hehehe nie lah namanya Fenomena Nur Kasih. Mana tidaknya follow dari Drama Nur Kasih lagi. So rugi kalau tak tengok kesinambungan Nur Kasih nie di Nur Kasih The Movie.

tiket nur kasih the movie

Serius Filem Nur Kasih The Movie adalah filem melayu paling BEST dari filem-filem melayu yang lain, Filem ini mengisahkan sepenenuhnya tentang kisah cinta Adam kepada Nur.

Continue reading “Review Nur Kasih The Movie”

Nur Kasih The Movie – Trailer / Soundtrack Filem Nurkasih The Movie

Salam semua, alhamdulillah baru-baru ini menang 2 tiket tayangan perdana malam gala Nur kasih The Movie melalui twitter. Tak sabar rasanya nak ke panggung, hehee. Mari layan trailer Filem Nur Kasih The Movie yang akan ditayangkan pada 19 mei 2011 ini.

.



Tapi sayangnya hari tersebut tak dapat pergi kalau tak boleh tengok movie dengan artis sekali, tapi takpe Yan hantar wakil iaitu HilalAzmi untuk menonton filem tersebut bersama pasangannya…ekeke

Continue reading “Nur Kasih The Movie – Trailer / Soundtrack Filem Nurkasih The Movie”

Filem Sosilawati Lawiya?

Salam semua, macam mana cuti tahun baru korang? harap oklah ye, nie ha baru jap tadi (pagi nie) baca paper online di mstar.com.my, tak sangka pulak kisah hidup jutawan kosmetik, Dato Sosilawati Lawiya akan di filemkan dan akan menjalani penggambaran pada April 2011 nanti.

datuk sosilawati

AlFatihah…moga arwah aman di sana…amin

Dan pengarah filem yang bertanggungjawab untuk Filem Kisah Dato Sosilawati ini iaitu Dr. Mahadi J. Murat, yang mana sebelum nie sudahpun berbincang dengan Erni dan jugak keluarga Arwah Dato Sosilawati Lawiya, dengan syarat filem tersebut tidak boleh mencemarkan nama baik Arwah Sosilawati, tidak memberikan kesan negatif terhadap keluarga mereka dan mereka bersetuju untuk memulakan pra-produksi selepas kes pembunuhan membabitkan Allahyarham di mahkamah selesai.

Continue reading “Filem Sosilawati Lawiya?”

Filem Magika kini di pawagam

Salam semua, wah2 hari nie 23.09.2010 mesti pecah panggung punye, mana taknye hari nie merupakan tayangan pertama untuk filem muzikal Magika yang mana merupakan filem pertama yang berunsurkan muzikal di negara kita Malaysia, tapi ada yang kata filem qabil qhushry qabil igam pernah menampilkan unsur sedemikan tapi tidak kepada sebuah filem yang menampilkan lirik-lirik dalam sebuah dialog seperti Filem Magika ini yang menelan belanja sebanyak 2.4 juta, bukan sikit wooo!! sure best nie 🙂

Filem Magika ini memuatkan pelbagai situasi romantik, unsur komedi dan kasih sayang, mesti best kalau dapat layan kat panggung wayang, yang paling sure bestnya filem magika nie akan meletops sebabnya antara pelakon yang membintangi filem magika ini terdiri dari barisan Artis tanah air yang hebat-hebat gitu, mana tidaknya Magika berjaya mengumpulkam 20 Artis popular tanah air, antaranya terdiri daripada M.Nasir, Maya Karin, Diana Danielle, Fimie Don, Mawi, Raja Azura, Ning Baizura, Adibah Noor, Vanidah Imran, Nabil (Raja Lawak), Aznil Nawawi dan ramai lagi.

Continue reading “Filem Magika kini di pawagam”