Dapat Google Adwords RM600 Dari Google

Salam, semalam saya dapat surat dari Google, kemain seronok lagi hehee, ni surat yang ke…hem lupa yang keberapa sebab saya kerap juga dapat surat dari google ni, semuanya bermula lepas saya Meeting Bersama Specialist Google Adsense Dari Google.com.

surat dari google

Kali ni saya dapat Google Adwords RM600, Alhamdulillah. sebelum ni pernah terima RM100, RM150, RM200 dan kali ini jumlahnya agak tinggi juga RM600, bolehlah mencuba google adwords pulak, yang saya terima sebelum ini saya tak gunakan, sampai expired saya tak ingat hehee.

Continue reading “Dapat Google Adwords RM600 Dari Google”

Google Adsense Web Disable (Modified Ad Targeting)

Salam, baru-baru ini salah satu blog saya www.**********.com yang memasang iklan Google adsense telah disable dari Iklan Google Adsense, maksudnya disini tidak dapat memaparkan iklan di blog tersebut kerana dikatakan telah melakukan kesalahan mengubah code adsense.

email

Saya tidak pernah mengubah atau menambahkan code lain kedalam code yang diberikan, selain code yang telah diberikan oleh Google Specialist Adsense semasa saya bermesyuarat dengan mereka di KLCC tidak lama dahulu, boleh baca di SINI.

Saya terus menghubungi pihak google dan memaklumkan tentang permasalahan tersebut, kenapa blog saya dikenakan tindakan tersebut sedangkan saya tidak pernah melakukan kesalahan seperti “Modified Ad Targeting”.

Continue reading “Google Adsense Web Disable (Modified Ad Targeting)”

Lama Tak Cerita Pasal Adsense

Salam, hiks Lama Tak Cerita Pasal Adsense kan?, ni “ter”entry pun lepas baca entry Buat duit dengan Adsense di blog Bahasa Melayu, sebenarnya ramai juga yang duk PM tanya tentang Adsense ni, macam mana nak Apply Adsense di Blog BM, sebenarnya kena Apply menggunakan blog BI untuk mendapatkan akaun Adsense, dah Approve nanti akaun tu boleh guna kat semua blog termasuk blog BM.

Cashout Adsense

Ok cerita pasal cashout hihihi, ini merupakan Cashout kali ke…hemmmm kali keberapa ye?, ada juga yang saya tak entry kan, senyap-senyap terus pi amik duit heheeee.

Continue reading “Lama Tak Cerita Pasal Adsense”

Cashout Google Adsense

Salam semua, syukur alhamdulillah, Yan baru sahaja balik dari Pejabat Pos Bandar  Bukit Tinggi Klang untuk membawa keluar pendapatan dari google adsense, berdebar-debar pun ada..HAHAHA sebab cashier Pejabat Pos tu macam lama sikit nak proses, maklumlah jumlah yang diterima agak lumayan sedikit berbanding duit iklan-iklan yang pernah Yan dapat sebelum ini bagi pendapatan sebulan.

google adsense

Sudah pastinya cashier tu nak pastikan semuanya betul barulah dia nak bagi duit tu kan, hehehe, dan alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar, duit pendapatan adsense secara cash diberikan, tak tunggu lama lepastu terus je masukkan dalam bank…ehehe, alhamdulillah rezeki.

Continue reading “Cashout Google Adsense”

Adsense Readers Bulan April

Salam semua, fuh 2 hari tak update blog kan, sebenarnya takdelah sibuk mana pun, cuma hilang fokus sedikit kat blog ini sebab ada benda lain yang perlu didahulukan, maklumlah blog lebih dari 1 kan, kena ikut giliran untuk diupdate…hehehe.

Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar, dan kalau tidak ada apa-apa bulan ini dah boleh menerima hasilnya, insyaallah. Mari tengok Projek 1 bulan yang Yan buat. hehe ala Adsense Readers aje pun..kehkehkeh.

adsense readers

Continue reading “Adsense Readers Bulan April”

Dapat Surat Cinta Dari Google – No Pin Google Adsense

Salam semua, yes betul dapat surat cinta dari pakcik google hehehe, pantas jugaklah pakcik google nie hantar surat ye, hari tu google bagitau diorang generate surat cinta tu 3hb April, so hari nie dah sampai, bermakna cuma mengambil masa 12 hari sahaja berbanding member-member yang lain menunggu sehingga 2-3 minggu, hehee. Makasih pakcik Google, sayang u banyak-banyak..heee~~

google adsense

Okeh surat cinta yang dimaksudkan adalah seperti tajuk entry nie, No Pin dari Google Adsense, No pin ini akan dihantar sekiranya earning dah mencecah 10USD, tapi ini kali ke 2 Yan request no Pin sebab sebelum nie Yan pindah rumah so No.Pin tu sampai kat alamat dulu (tahun 2009), dah aktif balik google adsense nie (sebab lupa password sebelum nie). Yan request semula No.Pin Google Adsense.

Continue reading “Dapat Surat Cinta Dari Google – No Pin Google Adsense”

Cara buat Email Forwarding

Salam semua, semalam chat dengan member, dia cadangkan untuk buat email forwarding since email tu dah kena pecah, tapi tak tahu macam mana cara nak buat email forwarding email tu, gigih jugak meneliti setting akaun email gmail nie, tetiba terpandang tab menu untuk Forwarding and POP/IMAP so try and error jelah, sekali tu boleh pulak buat forward email..yeehhaaa.

forwarding email

So dah alang-alang Yan dah tau nie cara nak forwardkan email tu secara automatik ke akaun email yang lain, tak salah kiranya Yan kongsikan dengan kawan-kawan yang lain, mungkin yang lain dah tahu tapi mungkin jugak ada yang tak tahu tentang forwarding email ni *akulah tu* so cekidaut bawah yea.

Continue reading “Cara buat Email Forwarding”

Google PageRank Update – Yanmieonline PR3 akhirnya

Salam semua, semalam terbaca tweet dari si Zul, yang hepi katanya dapat jugak akhirnya Pagerank dari Pakcik Google, tahniah ye Zul, sebelum nie ada jugak cek PR semasa berkomen di Blog Denaihati, tapi masa tu cek masih lagi PR 2, dalam hati maybe google buat secara berperingkat kot..hehe, oklah tak kecewa pun kalau PR tak naik sebab memang tak amik port langsung pasal PR nie (sebab tak reti), tapi semalam teringin pulak nak cek balik, hahahaa layan, nie sebab duk baca tweet kawan-kawan pasal ramai telur PR diorang kena pecah, so cek lagi dan hasilnya macam kat bawah 🙂

google pagerank

Nak baca pasal Google Pagerank update 2011 terjah Blog Denaihati

Sebelum nie blog ini mendapat PR 2 dalam masa 3 bulan bersama dengan flatform wordpress dan selepas itu tidak pernah mendapat update terbaru, walaupun tak silap masa bulan Apirl – Julai ada jugak google buat PR update, kali nie syukur hampir setahun berflatformkan wordpress akhirnya dapat jugak PR 3…ehehe

.

Nota Yanmie : Dulu masa guna blogspot dapat PR3, tu pun tak naik2, bertahun-tahun jugak.

.

Seks dengan abang

Salam semua, amboiii mesti korang laju je nak klik kan sebab tengok tajuk entry bukan main hot lagi…hahhaa ye betullah tu tajuk entry tu, tapi bukan cerita cinta shyyy Yan dengan en.hubby ataupun Imej Seks dan remaja bercium di khalayak ramai yea, tapi pasal keywords yang masuk ke blog ini…hahhaha, hampess je korang kan! yelah semangat nak klik tu membuak-buak kan?? cepat ngaku!!

seks dengan abanghah makin menjadi-jadi keywords hot nie masuk, keywords atas nie sebab entry Guru disiplin promosi ubat seks – Abang Power lah baru-baru nie. amboii sapalah yang google nie? cepat ngaku!!! hahaha

Nota Yanmie : Lepas asar otw balik klang semula…see yeaaa :), doakan kami selamat sampai 🙂