Sakit Belakang dan Pinggul Semasa Mengandung

yanmie 25

Salam, syukur alhamdulillah usia kandungan kini hampir 32 minggu, kejapnya masa berlalu, sekarang ni dugaan betul bila berada dalam Trimester ke 3, Sakit Belakang dan Pinggul Semasa Mengandung kali ini sangat luar biasa. Berbanding semasa mengandungkan anak-anak terdahulu. Sakit ini sebenarnya adalah perkara biasa terjadi kepada semua ibu-ibu mengandung, cuma beza […]

Minggu ke 30 Dan Keputusan MGTT (Minum Air Gula)

yanmie 14

Salam, semalam pergi check up Ibu Mengandung, alhamdulillah kejap je dah 30 minggu, berdebarnya ^__^, ingat lagi tak entry saya Pengalaman Minum Air Gula Semasa Hamil?, hah! semalam dah dapat resultnya hehee, alhamdulillah paras gula/glucose dalam badan adalah normal, lega SANGAT! MGTT – Modified Glucose Tolerance Test Bukan apa, sebab mengandung […]

Set Bersalin Tanamera Menjadi Pilihan

yanmie 17

**Update : Klik – Set Bersalin Tanamera Untuk Di Let Go!! Salam, ingat lagi tak entry saya tidak lama dulu tentang Panduan Memilih Set Bersalin Terbaik?, saya sendiri sudah memilih dan membeli Set Bersalin, insyaallah lebih kurang 2 bulan lagi saya akan gunakannya, kalau diizinkan oleh-NYA. Set Bersalin pilihan saya kali ini […]

Placenta Low Lying – Uri Dibawah Semasa Mengandung

yanmie 24

Salam, sekarang usia kandungan saya mencecah 29 minggu, sekejapnya masa berlalu, sejak kehamilan saya 4 bulan lagi doktor dah detect yang saya mengalami Placenta Low Lying – Uri Dibawah Semasa Mengandung sehinggalah usia kandungan 28 minggu tapi still kedudukan uri dibawah lagi. Placenta Low Lying – Uri Di Bawah ini adalah […]

Basuh Baju Baby

yanmie 31

Salam, projek hujung minggu yang sangat BEST ekekeke, basuh baju baby, buang bau-bau kedai kat segala pakaian, tuala, napkin, segala benda yang baby pakai kikiki, best woooo basuh baju baby, sidai baju baby, hiks ni baru barang baby, belum peluk cium baby lagi nggeeee~ Sementara masih sihat dan kuat nilah […]

Pengalaman Minum Air Gula Semasa Hamil

yanmie 23

Salam, semalam merupakan pengalaman baru bagi saya iaitu Minum Air Gula Semasa Hamil, semasa mengandungkan 2 orang anak dahulu, saya tidak pernah minum air gula ni, kandungan kali ke 3 ni pertama kalinya dapat merasa Air Gula. itupun disebabkan berat badan saya naik mendadak dalam masa sebulan. Ujian Meminum Air gula […]

Scan Baby 3D4D

yanmie 21

Saya kini berusia hampir memasuki 28 minggu dalam kandungan Ibu, insyaallah lebih kurang 12 minggu lagi saya dah boleh jumpa Ibu, Ayah, Abang Long, Abang Ngah…wahhh!!! tak sabarnyaaa nak jumpa orang-orang tersayang semua, doakan agar Ibu senantiasa sihat dan adik selamat dilahirkan, aminnn. Pakar Sonografer cakap, hidung saya mancung macam […]

Tekanan Darah Rendah Semasa Hamil

yanmie 16

Salam, baru-baru ini saya ada melakukan pemeriksaan Ibu Mengandung di Klinik, doktor mengesahkan saya mengalami tekanan darah rendah, untuk kandungan kali ke 3 ini saya sering menghadapi masalah tekanan darah rendah ini, jangan silap ye, tekanan darah rendah dan kurang darah tu tak sama, nanti saya cerita pasal kurang darah […]

Diet Ibu Mengandung

yanmie 10

Salam, hari ini saya ada Appointment di Klinik Kesihatan Ibu Mengandung, macam biasalah buat rutin checkup, tang berat memang banyak sangat naik, memang saya dah agak sebab selera makan semakin memuncak berbanding semasa mabuk-mabuk dulu memang berat pun turun hampir 5kg, percaya tak? tetapi tidak sekarang. Bermula hari ini, saya […]

Subscribe US Now