Congrats Anak Ibu!

Assalam, alamak lupa nak entry pasal hari penyampaian hadiah si Abang hehee, alhamdulillah baru-baru ni Sekolah Rendah Agama anak ada buat majlis penyampaian hadiah kecemerlangan, alhamdulillah Abang merupakan salah seorang yang dapat anugerah pada hari tersebut, Congrats Anak Ibu!

hari penyampaian hadiah

Abang dapat No 1 dalam kelas, dengan paratusan yang sangat membanggakan, tahniah sekali lagi anak!!, ibu ayah gembira, teruskan usaha untuk lebih berjaya dimasa hadapan, insyaALLAH. Untuk sekolah rendah alhamdulillah pencapaian yang baik juga cuma tidak secemerlang pencapaian di SRA. Takpe perjalanan masih jauh, ibu ayah percaya u can do it!

Continue reading “Congrats Anak Ibu!”

Koleksi Tudung Warda (Suri Hati Mr Pilot) Naelofar Hijab

Assalam, masih ada yang tengah demam Suri Hati Mr Pilot ke? hehee, dah lah nak cerita pasal Koleksi Tudung Warda (Suri Hati Mr Pilot)  Naelofar Hijab ni je hahaha, cecantik semua koksi tudung yang Neelofa pakai dalam drama tu kan?, sampai daku pun dah terjebak untuk dapatkan koleksi tudung warda Neelofa ni, bajet acah-acah #wardasayapunya hahahah, limited edition kan

tudung warda naelofar hijab

Yeayyy my 1st collections tudung dari Naelofar Hijab, try pakai, waaaaahhh selesa gitu, terus jatuh hati tau, ni yang nak beli lagi koleksi tudung kak lofa tu hihihi. Tapi baru ni ajak en.laki gi butik beli lagi, sayangnya dah tak banyak pilihan, tinggal yang ada pun saya dah ada 4 ketul atas tu hehehee, sudahnya beli instant shawl memurah cantik…beli lebih bagi adik beradik 😀

Continue reading “Koleksi Tudung Warda (Suri Hati Mr Pilot) Naelofar Hijab”

Terlupa

Assalammualaikum, Ya ALLAH lamanya tak update blog ni, sedih pula rasa nengok blog ni dah terabai hampir setahun itupun kalau terupdate maybe 3 bulan 1 entry, ish…ish..lepas ni nak update lah, sayang pula banyak cerita yang terlepas untuk dicoretkan disini. alahaiiii nak nangis nengok blog ni. segala pahit manis semua ada dalam ni, aku hampir-hampir melupakan blog ni. maafkan aku yanmieonline.com cewahhh..

emoticon box

Aku hampir terlupa cara login blog, username dan password semua, nak resize gambar atas tu pun blur tak ingat macam mana cara, ternyata dah banyak yang berubah, betapa diri ini terlampau sibuk atau buat-buat sibuk erm….sedih memang sedih tak pernah rasa terkilan macam ni, blog je kot kan??? tah lah feeling lain macam ni, terasa banyak benda yang telah diabaikan.

Nanti update lain, cari kekuatan dulu untuk boleh menghadap laptop macam dulu, update guna phone tak best -..-“

Suntikan Cairkan Darah Beku Selepas Bersalin Secara Pembedahan

Salam, hari ni hari ke 14 berpantang, alhamdulillah badan rasa semakin sihat, cumanya luka jahitan Czer tu masih lagi terasa, seksanya bila batuk atau bersin, automatik luka jahitan sakit menyucuk sebab tertarik dek batuk dengan bersin tadi huhuuu.

image

Oh ye nak tahu, sekarang ni sesiapa yang bersalin cara opret wajib mengambil Suntikan Cairkan Darah Beku Selepas Bersalin. Dulu masa tahun 2012 bersalinkan Alang Irfan secara czer juga, tak pula kena suntik-suntik di peha ni. Mungkin sekarang ni baru start kot.

Continue reading “Suntikan Cairkan Darah Beku Selepas Bersalin Secara Pembedahan”

Breastfeeding Journey Alang Irfan

Salam, alhamdulillah breastfeeding journey Alang Irfan baru sahaja berakhir pada saat umurnya 2 tahun 1 bulan 2 hari (kalau ikut tahun 3 tahun lah hehehe), syukur…syukur berjaya susukan Alang Irfan sehingga 2 tahun lebih, 1 pencapaian yang sangat cemerlang dalam hidup, abang-abangnya dulu menyusu susu ibu kejap je tak sampai pun 6 bulan, kesian kan? Mungkin sebab time tu kurang ilmu tentang penyusuan susu ibu ni. Huhuuu…

image

Abaikan muka saya yang semangat tu hahaha #preggy9months, motif gambar? Hahaha….

Dengan Alang Irfan berbeza sedikit, mungkin sebab jarak usianya dengan angah 6 tahun, jadi kira macam semangat sikit, rasa macam baru dapat anak pertama hahahaha, lama tak berbaby kan time tu. Jadi saya membuat research tentang kebaikan penyusuan susu ibu dan khasiat-khasiat yang ada pada susu ibu. Sentiasa berfikiran positif tentang penyusuan susu ibu dan sentiasa mind set kan dalam kepala bahawa susu ibu ada dan cukup sehingga usianya 2 tahun. Dan ternyata tidak ada susu yang hebat lagi setanding dari susu ibu. Ianya berdasarkan pengalaman saya sendiri selama menyusukan Alang Irfan selama 2 tahun lebih tu. Tak percaya? Sila alami sendiri.

Continue reading “Breastfeeding Journey Alang Irfan”

Selamat Datang Orang Baru

Salam, Alhamdulillah selamat melahirkan putera kami yang ke 4 secara pembedahan pada 14.1.15 iaitu pada pukul 4.18am dengan berat 3kg. Syukur ke hadrat ilahi atas rezeki yang tak ternilai ini.

image

Nanti saya sambung entry ni kemudian, nak share pengalaman bersalinkan baby ke 4 ni, cuma sekarang ni tengah enjoy dengan moment bersama si kecik ini disamping suami dan anak-anak yang lain, jadi nanti saya sambung ye….

– Best betul cium baby, sekarang ni syiok ada baby besar dan baby kecik ^_^

Mencuba Burger Ramly Di Kiosk Ramly Bandar Botanik Klang

Salam, bulan lepas kot pertama kali mencuba Burger Ramly ni, padahal Kiosk Ramly ni 5 minit je dari rumah saya di Bandar Botanik Klang ni heheee, kali ni baru teringin nak singgah. Selalu pun beli daging burger/nugget kat Pasaraya je.

image
Cawangan Ramly Burger Di Bandar Botanik Klang

Masuk-masuk dalam tu, haishhh rambang mata pulak tengok pelbagai produk Ramly Burger ni, macam-macam ada tau, haritu nak ambik bergedil ramly tapinya boleh pulak terlupa nak beli gara-gara rambang mata tak tau nak ambik yang mana hahaha orang pompuan ginilah dia nyee.

Continue reading “Mencuba Burger Ramly Di Kiosk Ramly Bandar Botanik Klang”

Sepi Tanpa Kata

Assalammualaikum, lama tak update blog, sepi tanpa kata dan menghilang begitu sahaja. Diri terasa penat melalui 3 minggu yang lalu tanpa suami disisi (oustation). Semuanya dilalui tanpa suami, Tapi kini alhamdulillah semuanya berjalan dengan baik, syukur sangat.

image

Ujian dari ALLAH SWT saya terima dengan hati yang redha, berdoa dan tawakkal sahaja dengan apa yang dilalui sepanjang 3 minggu yang lalu sehinggalah ke hari ini. Banyak perkara yang saya dapat pelajari dari kejadian ini, Saya lebih kuat dan berdikari. Ujian ini juga Hadiah dari ALLAH SWT, ada hikmah disebalik kejadian ini semua.

Continue reading “Sepi Tanpa Kata”

Hujung Minggu Yang Meriah

Assalammualaikum, hujung minggu yang sangat best, semalam pergi jumpa supplier di Puchong, ambil stock untuk Butik Baby Ibu, lepas tu pergi Pejabat Pos Jusco, singgah lunch sekali, last ke NSK beli barang dapur.

image

Aksi makan Baby Irfan hihihi, dah pandai beraksi depan kamera kekekke, maklumlah Model Cilik Butik Baby Ibu kan hihi. Pandai dia asal halakan handphone ke dia mesti dia nak buat muka comel ekekekeke…macam comel jeee~

Continue reading “Hujung Minggu Yang Meriah”

Sekolah Bersama

Assalammualaikum, alhamdulillah lega rasanya bila anak-anak bersekolah sama sesi ni. takdelah kelam kabut semacam. ni anak-anak sekolah agama dan sekolah rendah sama sesi. Tapi terkilan jugalah tak dapat hantar Haziq gi Orentasi sekolah hari tu, semua ayah diorang handle, sebab time tu Baby Irfan admit hospital.

image

Nasiblah suami boleh uruskan macam-macam, dari hal rumah hinggalah ke hal urusan sekolah anak-anak. Kadang-kadang tu mak-mak je terlebih risau hehhehe.

Continue reading “Sekolah Bersama”