Resepi Ayam Masak Asam Pedas Johor

yanmie 20

Assalam, pertama kali masak¬†Ayam Masak Asam Pedas Johor, boleh tahan juga rasanya, hakak masak follow buku resepi Chef Fazliana, selalunya hakak buat Ikan masak asam pedas, bila buat ayam ni rasa macam sesuatu yang baru pula. Kalau masuk kedai buku boleh lupa diri kejap. Ni buku resepi pun beli. Padahal […]

Resepi Oat Tomyam Sedap

yanmie 12

Assalam, korang selalu makan oat buat macam mana? kalau hakak lebih suka Rolled Oat, masak kasik sedap-sedap takdelah rasa muak. hakak suka makan oat bila buat oat tomyam, merecikkk fuhhh!!, hakak bukanlah sejenis yang suka makan oat, hakak makan je kalau teringin hahhaha https://www.instagram.com/p/BWv6aUKlqqF/?taken-by=yanmie Tapi dia punya teringin tu terus […]

Resepi Maggi Kari Ketam

yanmie 21

Salam, mencuba¬†Resepi Maggi Kari Ketam, boleh tahan juga sedapnya, lain dari yang lain. saya baru ni ada juga mencuba buat menu Maggi Kari Ketam ni, hasil mengoogle, tapi saya olah mengikut citarasa saya hihihi, layan~ Ini Maggie Kari Ketam saya heheee, suami lebih suka makan ketam dengan nasi, anak-anak pulak […]

Pizza Maggi

yanmie 12

Assalam, Selamat berpuasa diucapkan untuk semua reader blog ni, maaf agak sibuk sikit ehheee, baru sempat nak on laptop. macam mana puasa korang? InsyaALLAH semoga kita diberikan kesihatan yang baik dalam menjalani ibadah puasa tahun ini, dan alhamdulillah Aiman dan Haziq juga setakat ini masih berpuasa penuh. Kipidappp anak-anak, ibu […]

Resepi Mee Bandung Sedap

yanmie 36

Assalammualaikum, baru sempat jenguk blog, biasalah sibuk dengan anak kecil, utamakan mana yang priority dulu barulah blogging kan…kan…ok nak share menu Resepi Mee Bandung Sedap¬†yang saya buat ni, resepi sendiri, takde google mana-mana heheee. Sedapppp tu sebab hero-hero yang cakap ahaks! Dah 3 kali juga saya buat menu Mee Bandung […]

Belacan Sedap Di Kuala Perlis

yanmie 28

Salam, kami ni boleh kata memang penggemar belacan kuala perlis, tak silap namanya DJ Belacan. Tekak ni kalau buat belacan guna belacan lain mesti tak berapa nak masuk tekak, macam busuk je bau belacan yang dibeli dari tempat lain tu. Tapi kalau dah siap dibuat sambal belacan contohnya di kedai […]

Resepi Pizza Roti Gardenia Mudah Dan Sedap

yanmie 27

Salam, alahaiii sunyinya rumah ni, anak-anak baru je ikut balik kampung dengan Tok, Tokwan dorang semalam, serius tak suka sebenarnya keadaan yang sunyi macam ni, dah biasa dengan riuh rendah dan karenah anak-anak, terasa sangat sunyi hidup tanpa 2 beradik yang suka main gaduh, main gaduh tu….tapi sebenarnya dorang tu […]

Resepi Telur Bungkus

yanmie 14

Salam, baru ni buat menu¬†Telur Bungkus, kali ke 2 buat, kali pertama buat tak ingat resepi hehee, kali ni buat ikut suka, resepi sendiri, guna benda apa yang ada dalam peti, alhamdulillah abis licin tanpa saya sendiri dapat merasainya wahahahhaaa, suka sangat! sebab hero-hero suka. Asyik buat telur dadar, telur […]

Subscribe US Now