Majlis Pelancaran Samsung Nexus S Bersama Maxis

Salam semua, siang tadi pergi ke Pavillion Kuala Lumpur, terima kasih buat Maxis atas jemputan ke Majlis pelancaran Samsung Nexus S. 1st join event gadget macam nie, best jugak, tumpang seronok tengok kawan-kawan yang lain kerana terpilih sebagai Maxis Reviewers Nexus S. Majlis bermula pukul 10.30 pagi, dihadiri oleh kalangan Media dan Beberapa kalangan blogger. Thanks Maxis kerana menjemput kami.

pelancaran nexus s

Sempat juga jumpa dengan 9 orang blogger yang terpilih sebagai Maxis10 Reviewers bagi review Samsung Nexus S, dan jugak jumpa dengan beberapa orang blogger yang lain antaranya Hatisamronkin aka Nik, Roslan Nazri, Amanz, Andyhowtt, Cikgu Dahlia dan ramai lagi lah weiiii, maaf tak ingat url blog korang.

Continue reading “Majlis Pelancaran Samsung Nexus S Bersama Maxis”

HTC Desire Z kini milikku – Terima kasih #Maxis10

Salam semua, syukur alhamdulillah akhirnya Smartphones HTC Desire Z kini milikku, seronok sangat tak dapat nak di gambarkan, sebelum tu terima kasih di ucapkan buat maxis kerana memilih Yan antara 10 orang reviewers untuk HTC Desire Z dan seterusnya memberikan smartphones tersebut. hepinyeeee 🙂

congrats

Pengalaman selama 2 minggu bersama sangat mengujakan, alhamdulillah nampaknya kini ku dah boleh bertambah senyum riang memandang HTC Desire z ku ini, ye HTC Desire Z ku secara rasminya jadi milikku…hahhaa thanks sekali lagi buat Maxis, @aprilyim dan @fiona.

Continue reading “HTC Desire Z kini milikku – Terima kasih #Maxis10”

Entry Terakhir HTC Desire Z #maxis10

Salam semua, Ini adalah entry terakhir untuk maxis10 reviewers, pertama kali terima kasih buat Maxis kerana memilih Yan antara salah seorang maxis10 reviewers untuk HTC Desire Z ini, teruja rasa hati masih lagi terasa dan semakin jatuh hati dengan smartphones HTC Desire Z ini di mana ianya banyak memberikan pengalaman yang manis, ye manis sebab tak pernah pegang smartphone secanggih ini…hahaha

htc desire Z

Macam biasa tak semua benda perfect, macam HTC Desire Z ini ada jugak kelemahannya, tapi setakat ini bagi Yan lebih banyak yang terbaik daripada kelemahan yang ada pada HTC Desire Z, korang boleh baca review-review Yan yang lepas di Tab menu atas atau klik sahaja terus SINI.

Continue reading “Entry Terakhir HTC Desire Z #maxis10”

Fungsi Quick Lookup di HTC Desire Z #maxis10

Salam semua, rasanya ini adalah entry review terakhir dari Yan sebelum Yan mengundurkan diri dari menjadi reviewers ke 7 maxis10 HTC Desire Z ini, maklumlah tempoh review tamat malam ini pada pukul 11.59, pastinya rasa tidak puas lagi masih ada :), entry penutup akan menyusul…ekeke, suka Yan kongsikan di sini salah satu aplikasi yang menarik di HTC Desire Z ini, iaitu fungsi Quick Lookup.

quick lookup

Ianya sangat mudah digunakan, menjimatkan masa di mana boleh melakukan pencarian dalam pelbagai medium iaitu 5 in 1, kenapa Yan katakan 5 in 1, ini kerana ianya mempunyai 5 aplikasi dalam fungsi quick lookup ini, cuma masukkan perkataan dan perlu tap sahaja dan semuanya hanya di hujung jari 🙂 antaranya boleh search secara automatik melalui wikipedia, google, Youtube,  Googl Translate dan juga google dictionary.

Continue reading “Fungsi Quick Lookup di HTC Desire Z #maxis10”

Little Fockers TGV Bukit Tinggi – gambar snap via HTC Desire Z #maxis10

Salam semua, khamis lepas en.hubby amik cuti untuk Aiman Orentasi Di Tadika The Little Caliphs, so memandangkan dah en.hubby tak kerja, kami amik kesempatan untuk menggunakan cuti tersebut sebagai cuti yang berkualiti, bawa anak-anak jalan-jalan cari makan, layan movie di TGV Jusco Bukit Tinggi Klang. Gambar semua snap by HTC Desire Z, terima kasih kerana menceriakan hari-hari kami 🙂

complimentary ticket

Terima kasih buat Nuffnang atas tiket yang diberikan sempena Birthday Surprise, dan movie yang kami tengok iaitu Meet The Parents : Little Fockers (PG13), uhuk…macam mana tak perasan yang movie tersebut PG13, uhuk…nasib baiklah anak-anak sibuk makan popcorn dan cekelat dalam panggung tu…wakakakaa, mana tidaknya citer tu banyak unsur-unsur lucah…hahhaaa adoiiii sabar jelah :))

Continue reading “Little Fockers TGV Bukit Tinggi – gambar snap via HTC Desire Z #maxis10”

Efek Distortion Kamera HTC Desire z menarik perhatian anak #maxis10

Salam semua, ok nie nak kongsi antara fungsi yang ada pada kamera HTC Desire Z iaitu efek distortion yang mana sangat menarik perhatian anak-anak, bergelak sakan jugaklah diorang nie, ibu, ayah, tok, tok wan, makngah, sepupu sepapat semua gelak tengok hasil dari efek Distortion nie…hahhaa

distortion effect

Ada macam-macam efek yang ada di Kamera HTC Desire Z, pilih saje nak guna yang mana, tapi yang pasti semuanya menarik, boleh disesuaikan dengan keadaan. Yang menariknya siap boleh cam corder menggunakan efek lagi, menarikkan?, tapi disini nak cerita pasal efek distortion yang sangat menarik perhatian anak-anak, pendek kata kejap-kejap suruh snap gambar menggunakan fungsi efek distortion tu…hahaha, layan jom gambar yang terhangat di pasaran…kuikuikui…

Continue reading “Efek Distortion Kamera HTC Desire z menarik perhatian anak #maxis10”

Orentasi Di Tadika The Little Caliphs – Snap Via HTC Desire Z #maxis10

Salam semua, pagi tadi kami ke Tadika Little Caliphs ada sesi orentasi pelajar-pelajar baru, seronok sangat dapat bawa Aiman, bukan main semangat lagi dia, seawal pagi dan bangun, mandi, makan…ehehe, sampai sana agak lewat sikit tapi oklah suasana meriah sangat tengok telatah anak kecil, ada yang suka dan ada yang menangis, maybe tak biasa berenggang dengan orang tua kot, aiman pulak??? hahaa siap halau mak pak dia balik adalah…kikiki

little caliphs

Tadi jugak dapat baju uniform, baju sukan kemudian kot, dah try-try kat Aiman tadi, memang nampak segak *puji anak sendiri*, tak sabar pulak isnin nie nak hantar Aiman pegi sekolah, maknya pulak yang lebih-lebih….hahahaa

Continue reading “Orentasi Di Tadika The Little Caliphs – Snap Via HTC Desire Z #maxis10”

Gambar Pertunangan Adik Ipar – Snap Via HTC Desire Z #maxis10

Salam semua, baru nie kami bertiga balik kampung untuk menghadiri majlis pertunangan adik ipar 25.12.2010, alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar, dan seronok dapat snap gambar menggunakan HTC Desire Z yang di pinjamkan oleh Maxis nie 🙂 layan jom….

majlis pertunangan

Gambar atas adalah dulang hantaran dari pihak kami bertemakan warna purple, cantik purplenya, warna kegemaran en.hubby :), amacam kualiti gambar dari HTC Desire Z? memuaskan sangat bagi Yan, balik kampung ramai yang admire dengan HTC Desire Z nie….ehehee apa lagi terjah maxis terus untuk mendapatkan pakej harga istimewa 🙂

Continue reading “Gambar Pertunangan Adik Ipar – Snap Via HTC Desire Z #maxis10”

HTC Sense – Phone Finder for HTC Desire Z #maxis10

Salam semua, sebelum nie Yan ada entrykan pasal HTC Sense kan, boleh rujuk entry HTC Sense, Sebenarnya Yan dah aktifkan awal dah phone tersebut untuk aplikasi phone finder di htcsense, tapi baru semalam rasa nak login di site htcsense.com. teruja sungguh, sesuatu yang baru bagi Yan :), ok meh nak ajarkan pada kawan-kawan lain yang masih lagi belum berjaya untuk membuat phone finder nie melalui htcsense.com.

location

Ok pertama sekali korang masuk ke Setting phone, cari menu Phone Finder macam kat bawah nie

Continue reading “HTC Sense – Phone Finder for HTC Desire Z #maxis10”

Google Goggles di HTC Desire Z #maxis10

Salam semua, yeay nak kongsikan dengan korang satu aplikasi yang menarik di Smartphones HTC Desire Z nie, yang mana menggunakan Flatform  Android™ 2.2 (Froyo) with HTC Sense™ iaitu Aplikasi Google Goggles yang mana hanya boleh di install di Market Android. Caranya mudah sangat nak guna, cuma snap gambar menggunakan HTC Desire Z dan biarkan ianya menganalisa gambar tersebut mudah bukan?

google goggles

Teruja betul guna aplikasi Google Goggles nie, mula-mula tu blur jugak, amik masa nak faham, tapi bila dah faham habis semua benda nak di google goggles, kadang-kadang tu dapat result yang amat melucukan~LOL~, ianya bergantung pada ketepatan imej tersebut dan kalau nak snap kena elak dari pantulan cahaya sebab ianya akan memberikan keputusan yang tidak tepat.

Continue reading “Google Goggles di HTC Desire Z #maxis10”