Dah Besar Rupanya Alang Irfan

yanmie 8

Salam, wah-wah sejak dah jadi abang-abang ni kemain dia punya bergaya, abanglah sangat hahahhaha. kejapnya masa berlalu, dah besar sangat anak ibu ni, akal pun panjang, cakap memang lancar, takde pelat-pelat pun, sebut perkataan sebiji-sebiji, kagum kejap hahahha, banding dengan abang-abangnya umur 4 tahun gitu kot baru boleh cakap dengan […]

Check Up 1 Bulan Untuk Baby Haiqal

yanmie 15

Salam, 14hb baru ni alhamdulillah genap umur Baby Haiqal 1 bulan, dan semalam appointment untuk checkup 1 bulan. Alhamdulillah progress yang sangat memberangsangkan. Baby Haiqal sihat, berat pula naik 2kg dalam sebulan. Sungguh ibu kagum dengan semangatmu nak!!! Hahahaha….kussss semangat 2kg ok sebulan! Berat masa lahir 3kg. Berat sebulan 5kg, […]

Breastfeeding Journey Alang Irfan

yanmie 9

Salam, alhamdulillah breastfeeding journey Alang Irfan baru sahaja berakhir pada saat umurnya 2 tahun 1 bulan 2 hari (kalau ikut tahun 3 tahun lah hehehe), syukur…syukur berjaya susukan Alang Irfan sehingga 2 tahun lebih, 1 pencapaian yang sangat cemerlang dalam hidup, abang-abangnya dulu menyusu susu ibu kejap je tak sampai […]

Selamat Datang Orang Baru

yanmie 19

Salam, Alhamdulillah selamat melahirkan putera kami yang ke 4 secara pembedahan pada 14.1.15 iaitu pada pukul 4.18am dengan berat 3kg. Syukur ke hadrat ilahi atas rezeki yang tak ternilai ini. Nanti saya sambung entry ni kemudian, nak share pengalaman bersalinkan baby ke 4 ni, cuma sekarang ni tengah enjoy dengan […]

Majlis Berkhatan Aiman Dan Haziq

yanmie 35

Salam, alhamdulillah sabtu baru ni Majlis Berkhatan Aiman Dan Haziq yang mana mereka turut serta dalam Program Berkhatan Beramai-ramai Sempena Cuti Sekolah 2014 di Surau Bandar Puteri Klang. Alhamdulillah selesai satu tanggungjawab besar kepada anak-anak. Majlis pada pagi tu sederhana tetapi meriah, seawal 7.45 pagi kami sekeluarga dah sampai di Surau Annur […]

Bawa Irfan Gunting Rambut

yanmie 11

Salam, baru-baru ni bawa Alang Irfan pergi gunting rambut di Kedai “Ane”, pertama kali bawa dia gunting rambut di kedai, biasanya ayahnya yang bawa. ni sebab kes rimas tengok dia berambut panjang, jadinya buat surprise hari tu kat abang-abangnya dan ayahnya heheheeee. Mula-mula tu sembanglah dulu dalam kereta dengan dia, cakap […]

Petua Cara Mengatasi Anak Suka Menggigit

yanmie 19

Salam, senyum sikit!!!! hahaha sebab pepagi boleh upadte blog, baik sikit mood Alang Irfan pagi ni, saja try on laptop, dia ok pula, tak pula cakap suruh tutup hahaha, ke sebab semalam dapat melepaskan geram kat Angahnya kikikiki. Kesian Angah kena gigit sampai berdarah-darah dengan Alang huuuuu~ Ni sekarang masalah […]

Mengesan Rabun Mata Dan Silau Pada Kanak-kanak

yanmie 10

Salam, baru-baru ini Angah tak sihat, Muntah dan pening2, gaya muntah tu macam orang mengandung, kesian jugalah sampai tak sekolah sehari tu, bawa dia pergi klinik, doktor sarankan buat pemeriksaan mata untuk Mengesan Rabun Mata Dan Silau (Astigmatisma) Pada Kanak-kanak. Di Klang ni kami suka buat pemeriksaan mata di Dr Choong Eye […]

Menginap Di Hotel Vistana Penang

yanmie 15

Salam, susulan entry percutian ke Pulau Pinang, kami Menginap Di Hotel Vistana Penang, hal-hal tempahan macam biasalah semua En.Suami berikan kepada saya hihihi. Mula-mula call Hotel Traders, hotel baru orang kata (anak syarikat hotel Shangri-La). Tapinya sayang tak boleh nak menginap disitu coz takde suite yang boleh memuatkan kami anak beranak, […]

Macam Mana Nak Update?

yanmie 35

Salam, inilah dia masalah saya sebulan yang lalu, dan sehingga kini, biarlah gambar bercerita HAHAHAHA. Sebenarnya banyak benda nak update, tapi bila on laptop je mulalah Alang Irfan ni tak bagi, mulalah dia nak suruh tutup laptop tu…tutup ok…dia dah pandai cakap sikit-sikit hahaha, sedih tak??? Semalam try lagi on […]

Subscribe US Now