Hujung Minggu Di Playground Taman Tasik Titiwangsa

yanmie 48

Salam, baru ni sebelum puasa, kami suami isteri berkesempatan bawa anak-anak ke Playground Taman Tasik Titiwangsa, dah lama sebenarnya berhajat nak bawa Irfan ke sana, nak bagi dia main buai heheee, Kalau abang-abangnya memang dah biasa kami bawa kesini. ni kira pertama kali bawa Irfan main disini. Sebenarnya bercadang juga nak bawa […]

Kem Smart Solat Cuti Sekolah 2014

yanmie 74

Salam, 2 minggu lepas saya telah mendaftarkan anak -anak untuk Kem Smart Solat Cuti Sekolah 2014, ini pertama kali mereka menyertai Kem Cuti Sekolah 2014 macam ni. Bila tiba cuti sekolah macam ni mula lah mak bapak sibuk cari/merancang aktiviti ataupun percutian sempena cuti sekolah kan? anak-anak pun perlukan rehat juga, bagi […]

Mata Anak Rabun Dan Silau

yanmie 28

Salam, baru-baru ini saya ada bawa anak ke Dr Choong Eye Specialist Bukit Tinggi Klang untuk membuat pemeriksaan mata, saya dan suami memang dah tahu yang si Abang ni ada masalah rabun, ingatkan takdelah teruk sangat. Bersalah jugalah rasa sebab sambil lewa je, maafkan mak pak nakkk!! huhuhu. Dah tau yang si […]

Sepi Tanpa Kata

yanmie 20

Assalammualaikum, lama tak update blog, sepi tanpa kata dan menghilang begitu sahaja. Diri terasa penat melalui 3 minggu yang lalu tanpa suami disisi (oustation). Semuanya dilalui tanpa suami, Tapi kini alhamdulillah semuanya berjalan dengan baik, syukur sangat. Ujian dari ALLAH SWT saya terima dengan hati yang redha, berdoa dan tawakkal […]

Model Cilik Butik Baby Ibu

yanmie 15

Assalammualaikum, 2014 Permulaan Yang Baik, dapat buka Butik Baby Ibu, Alhamdulillah rezeki datang dan terus datang, syukur sangat atas rezeki yang ALLAH SWT berikan, Fokus 2014 untuk lebih berjaya dalam hidup amin, doakan ye ^_^ Model Cilik Butik Baby Ibu, terima kasih sayang banyak membantu dalam mempromosikan baju-baju jualan di Butik […]

Suntikan Imunisasi Bayi 1 Tahun

yanmie 24

Assalammualaikum, baru ni kan Celebrate Birthday Baby Irfan, alhamdulillah dah setahun anak ibu ni, cepatnya masa berlalu, masih segar di ingatan saat kita berdua bertarung nyawa untuk terus hidup di bumi ALLAH ini. Ibu melahirkan adik secara Emergency Ceaseran dan adik waktu itu sudah lemah akibat terbelit dengan tali pusat dan […]

Celebrate Birthday Ibu Dan Baby Irfan

yanmie 12

Assalammualaikum, baru ni Celebrate Birthday Ibu Dan Baby Irfan, ehemmm saya umur makin tua hahaha macam tak percaya je, rasa macam baru semalam kahwin dengan en.suami heheee, sehari selepas saya menyambut ulang tahun kelahiran, besoknya pulak ulang tahun kelahiran Baby Irfan yang pertama (1 tahun), alhamdulillah terima kasih Ya ALLAH atas […]

Temukan Mereka

yanmie 10

Assalammualaikum, lari sekejap balik kampung untuk ambik anak-anak. 2 minggu juga diorang habiskan cuti sekolah ni di kampung. Kelmarin diorang dah merayu-rayu minta Ibu Ayah ambik diorang sebab dah cukup 2 minggu kata diorang hahaha. Sebenarnya alasan je tu sebab dah takde geng, sepupu yang balik sama pun dah balik […]

Peneman Hujung Minggu

yanmie 12

Assalammuaaikum, time publish entry ini, saya masih berada di Mines Wonderland, jalan sakan 1 hari ni hahahaha, mujurlah Baby Irfan sangat sporting. Terima kasih anak sebab buat perangai elok hari ni. tapi frust pulak tak dapat nyusukan dia ni. tak jumpa port yang sesuai. tak jumpa surau di Mines Wonderland […]

Baby Safety Gate Untuk Baby Irfan

yanmie 9

Assalammualaikum, sejak baby Irfan dah pandai memanjat, berjalan, berlari dan macam-macam lagi, kini tibalah masanya untuk ber-Baby Safety Gate, pagar di tangga dan juga dapur, bukan apa bahaya takut dia manjat tangga nanti ataupun pergi dapur, banyak benda bahaya didapur tu, dah ler dia jenis berani sikit -..-“ Pernah sekali […]

Dah Besar Rupanya

yanmie 16

Assalammualaikum, pejam celik cepatnya masa berlalu, Baby Irfan pun dah nak masuk umur 1 tahun, alhamdulillah. Perkembangan terkini Baby Irfan, dia dah pandai berjalan, berlari, memanjat, dah boleh faham sikit-sikit apa yang kita cakap, kalau suruh duduk dia duduk, kalau suruh sayang dia sayang, juga dah pandai salam dan cium […]

Dah 11 Bulan, Pandainya!

yanmie 9

Assalammualaikum, woww pejam celik pejam celik tak terasa cepatnya masa berlalu, Baby Irfan pun semalam genap umurnya 11 bulan, sebulan lagi dah boleh sambut besday sama-sama dengan ibu, eheemmmm Baby Irfan lahir sehari lepas ulang tahun kelahiran saya tahun lalu, Hadiah BESAR dalam hidup hehehee. Umur dah 11 bulan ni […]

Subscribe US Now