handphoneku ( Sony Ericsson K800i – Cyber Shot )

yanmie

Terima kasih ku ucapkan buat huby kerana belikan aku handphone baru. wah bestnya! lama tak tukar handphone. Terima kasih sayang. jum kita jeguk ape yang specialnya dengan handphone baru aku nie. K800i – Fokus Automatik– 3.2 Megapixel– Wallpaper Bergambar– Mengurangkan Mata Merah– Penstabilan Video– Zoom Digital– BestPic (TM)– Kamera– Pengaliran […]

Kereta Mainan takde tayar

yanmie

Ini adalah sebahagian daripada mainan yang Aiman ada. Semua keta mainan nie dh tak de tayar tapi dia masih lagik nk layan mainan nie. keta mainan yg ada tayar dia tak brape nak layan. Klu mainan yang nie, aiman sanggup berebut2 ngan adik. memang lucu…yang adik pun saje dehgki kat […]

Kaspersky Anti-Virus 2009

yanmie

Semalam hubby ajak gi cari CD KAV 2009. Jenuh gak arr cari coz… kebanyakan kedai tak de stok. nasib baik ada satu kedai nie ada jual. haaa lega sikit rasanya. Bolehlah pakai untuk setahun dengan harga yg takdelah mahal sangat cuma RM 55.oo je. Install pun senang, pc still ok […]

Kenapa Perlu Makan Dengan Perlahan

yanmie

* Membantu menurunkan berat badan. Otak memerlukan kira-kira 20 minit untuk memberi isyarat kenyang kepada anda. * Anda boleh menikmati makanan dengan sebaiknya. Jika tidak, anda muda tersedak ketika makan. * Sistem pencernaan menjadi lebih baik. Anda dapat mengunyah makanan dengan sempurna. Kunyah sebanyak 32 kali sebelum menelan agar pencernaan […]

Puding Nestum Bermangga

yanmie

ari ini aku buat puding untuk berbuka puasa, saje suka2 try buat. Sebelum nie tak pernah buat pun, inilah first time, nasib baik hasilnya menjadi dan rasa pun sangat sedap. Resepi ini aku dapat dari Majalah Rasa edisi pra ramadan. Tetapi aku dah ubah sedikit. Aiman pun suka makan. hehehee..

Aksi Aiman dan Haziq menyusu botol

yanmie

http://www.blogger.com/img/videoplayer.swf?videoUrl=http%3A%2F%2Fv2.nonxt3.googlevideo.com%2Fvideoplayback%3Fid%3D0f508f402ba92197%26itag%3D5%26begin%3D0%26len%3D86400000%26app%3Dblogger%26et%3Dplay%26el%3DEMBEDDED%26ip%3D0.0.0.0%26ipbits%3D0%26expire%3D1264771817%26sparams%3Did%252Citag%252Cip%252Cipbits%252Cexpire%26signature%3D81565A50A8E642B3E51E2F9F11B320DB5EEB095E.438A64D73C4EEFFFDDA41D601266847CE65718AF%26key%3Dck1&nogvlm=1&thumbnailUrl=http%3A%2F%2Fvideo.google.com%2FThumbnailServer2%3Fapp%3Dblogger%26contentid%3Df508f402ba92197%26offsetms%3D5000%26itag%3Dw320%26sigh%3DSzJ5MMzqwa7K4ZdS4NTsdDjsF9k&messagesUrl=video.google.com%2FFlashUiStrings.xlb%3Fframe%3Dflashstrings%26hl%3Den Aksi Aiman dan Haziq tengah menyusu botol sambil mengentel-gentel bucu bantal busuk. Cuba perhati…samakan ape yg diorang buat…hehhehee…

Aiman dan Haziq bermain kereta

yanmie

http://www.blogger.com/img/videoplayer.swf?videoUrl=http%3A%2F%2Fv24.nonxt6.googlevideo.com%2Fvideoplayback%3Fid%3D546ea58b75cc0324%26itag%3D5%26begin%3D0%26len%3D86400000%26app%3Dblogger%26et%3Dplay%26el%3DEMBEDDED%26ip%3D0.0.0.0%26ipbits%3D0%26expire%3D1264771817%26sparams%3Did%252Citag%252Cip%252Cipbits%252Cexpire%26signature%3D4603076DE4D3DE7A84402F6FE341F99C2A2814C0.7292BDFAF845879358C4AAD88CBC6BE875CB7C5E%26key%3Dck1&nogvlm=1&thumbnailUrl=http%3A%2F%2Fvideo.google.com%2FThumbnailServer2%3Fapp%3Dblogger%26contentid%3D546ea58b75cc0324%26offsetms%3D5000%26itag%3Dw320%26sigh%3DEqHpOmUx5xa1TKax7UEXO3Ffcqg&messagesUrl=video.google.com%2FFlashUiStrings.xlb%3Fframe%3Dflashstrings%26hl%3Den

My 2nd Baby (Haziq)

yanmie

Memperkenalkan kepada teman2 semua. inilah dia baby boy kedua saya yang bernama Muhammad Haziq. Lahir pada 23-Okt-2007 pada jam 5.20pm. Alhamdulillah sekarang Haziq dah pun 10 bulan lebih. Hidup ini bertambah bahagia dengan kehadirannya. Alhamdulillah ya Allah.

Selamat berpuasa

yanmie

Alhamdulillah….besok dh mula berpuasa. Nampak gayanya aku tak dpt berpuasa, kena tggu lepas cuti. hehee…yang pasti besok pagi kena bangun masak lauk bersahur untuk hubby. nampaknya dia berpuasa seorang jelah. Menu bersahur untuk besok pun aku dh listkan nk masak ape, yg penting x leh yang pedas2 sangat coz nanti […]

Merdeka 51 Tahun.

yanmie

Hari ini begitu special sangat, dimana pada hari ini negara tercinta ‘Malaysia’ menyambut hari kemerdekaan yang ke 51 Tahun. Alhamdulillah, hidup di bumi malaysia yang aman, damai, sentosa dan berbilang kaum. Semalam sambutan Ambang Merdeka di KLCC dan Dataran Merdeka. Memang meriah sgt, tgk kat TV je. Pagi tadi perarakan. […]

Pentingnya minum susu ketika Hamil

yanmie

Wanita yg tdk minum susu secara teratur ketika hamil kemungkinan dapat bayi dengan berat badan lahir rendah ataupun bayi yang alergi serta mengalami gangguan pertumbuhan saat dalam kandungan, menurut para ahli. Suatu tim penalti membandingkan berat bayi saat lahir dari ibu yang rutin minum susu minimal satu cangkir sehari dnegan […]

Subscribe US Now