Kenangan & Pengalaman Umrah Musim Sejuk Disember 2018

Assalammualaikum, syukur alhamdulillah pada bulan disember yang lalu kami telahpun mendapat jemputan sebagai tetamu ALLAH untuk menunaikan ibadah umrah, sebak rasa hati ini bila memulakan post ini, ALLAH terlalu rindu ingin kesana lagi. Biarlah kakak sharekan disini kenangan Umrah Pertama Kami Sekeluarga. Semoga menjadi asbab untuk rakan-rakan yang lain boleh sampai ke Tanah Suci Mekad, Madinah. InsyaALLAH Aamiin.

Airport KLIA

Alhamdulillah ALLAH rezekikan kami untuk pergi mengerjakan umrah sekeluarga, terima kasih Encik Suamiku, masyaALLAH semoga ALLAH murahkan lagi rezeki mu, Aamiin. Sebak pula rasa hati ni, tanpa sedar air mata mengalir, seperti tak percaya semua ini, alhamdulillah ALLAH menjemput kami kesini.

Continue reading “Kenangan & Pengalaman Umrah Musim Sejuk Disember 2018”

Tahniah Angah!, Hebatnya Kamu Olahragawan Sekolah 2019

Benarlah doa seorang ibu itu sangat Makbul, Tahniah Angah!, Hebatnya Kamu!, Alhamdulillah. Angah berjaya merangkul gelaran Olahragawan Sekolahnya bagi tahun 2019. Ibu dan Ayah sangat bangga dengan pencapaian angah ni.

Setahun yang lalu saat ibu melihat Guru Besar menyampaikan Hadiah pada Olahragawan sekolah pada masa tu, Ibu terdetik dan berdoa dalam hati, insyaALLAH semoga tahun depan (2019) ada rezeki Angah untuk merangkul gelaran Olahraga Sekolah 2019, Subahanallah Olahragawan Sekolah 2019 milik Angah, ye….ibu memang nampak kesungguhan Angah. Ibu sebak gembira.

Continue reading “Tahniah Angah!, Hebatnya Kamu Olahragawan Sekolah 2019”

Riadah Di Taman Seri Empangan Putrajaya

Baru-baru ni kami ke Taman Seri Empangan Putrajaya, waahh sebenarnya banyak juga ye tempat menarik untuk kita beriadah dengan keluarga di Putrajaya ni, ada Taman Botani, Taman Saujana Hijau, Pusat Reakreasi Air, Taman Wetland, Taman Cabaran aduhhh banyak lagilah.

Team Biras-biras, tak lengkap ni kurang 2 orang

Kami pula memilih tempat Riadah Di Taman Seri Empangan Putrajaya, best juga tempatnya, bersih nyaman, saujana mata memandang, panyak pokok-pokok memang redup je tempatnya walaupun tengah hari rembang berkelah hihihi.

Continue reading “Riadah Di Taman Seri Empangan Putrajaya”

Aktiviti Cuti Sekolah Bersama HP Little Makers Challenges

Yeayyy!!!, it’s School Holiday!!, mak pak mesti seronok kalau cuti sekolah dah mula kan?, bukan anak-anak je seronok betul tak? hihihi lagi-lagi homemaker macam kakak ni, dapatlah rehat sekejap dari rutin harian untuk menghantar dan mengambil anak-anak dari sekolah.

So cuti sekolah ni ada plan nak pergi bercuti mana-mana ke?, kalau takde bolehlah buat Aktiviti Cuti Sekolah Bersama HP Little Makers Challenges, korang boleh masuk ke web HP Little Makers dan boleh sertai challenges yang tengah berlangsung, ala buat je aktiviti dengan anak, mudah sangat je pun, just follow task yang diberikan mengikut kreativiti korang dan anak-anak. Seterusnya bolehlah upload challenges tersebut.

Continue reading “Aktiviti Cuti Sekolah Bersama HP Little Makers Challenges”

Matta Fair 2019 – Rebut Percutian Dengan Diskaun Traveloka Saleabration

Hip hip Horayyy!!, yeay masa yang dinanti-nantikan oleh orang ramai iaitu Event Matta Fair 2019 – Rebut Percutian Dengan Diskaun Traveloka Saleabration!, umum mengetahui Event ini diadakan pada setiap tahun, jadi rancanglah percutian kedestinasi mana yang korang nak pergi dengan promosi hebat ini.

Matta Fair 2019 15 – 17 Mac 2019

Nak dapat tiket murah inilah masanya!, insyaALLAH Event Matta Fair 2019 ini bakal berlangsung bermula pada 16 Mac sehingga 17 Mac 2019, bertempat di Putra World Trade Center (PWTC) dan juga di Setia Spice Arena Pulau Pinang pada 5 April sehingga 7 april 2019. Jadi inilah masanya untuk dapatkan Matta Fair Promo.

Continue reading “Matta Fair 2019 – Rebut Percutian Dengan Diskaun Traveloka Saleabration”

Jom Cuti Ke Kuching Dan Bermalam di Imperial Hotel dengan Traveloka

Alamak cuti sekolah dah nak habis ni, korang dah pergi ke bercut-cuti dengan anak-anak? sementara masih ada waktu ni apakata bawa anak-anak korang bercuti, kakak  ter come across dengan Imperial Hotel Kuching latest reviews ni, woww menarik juga rate yang ditawarkan. Apa lagi harus book!! hhihihi. 

airport-klia2

Apa yang menariknya tentang Imperial Hotel Kuching ni sebab ianya mempunyai 325 bilik dan suite yang serba lengkap, yelah nak bawa family bercutikan kenalah fikir semua aspek ni, almaklumlah bawa anak kecil jadi haruslah selesa.

Continue reading “Jom Cuti Ke Kuching Dan Bermalam di Imperial Hotel dengan Traveloka”

Surprise Birthday Husband Di The Street Kitchen Melaka

Baru-baru ni berkesempatan buat Surprise Birthday Husband Di The Street Kitchen Melaka, alhamdulillah misi buat surprise berjaya walaupun hampir-hampir kantoi hehehe. Kebetulan kami bercuti di Melaka 3 hari 2 malam. Kakak cuba mencari Surprise Planner area Bandar Melaka, alhamdulillah jumpalah 1 Surprise Planner, nasib baiklah ada slot kosong kan, jadi kakak berpakat dengan Surprise Planner tersebut untuk buat Surprise Birthday Husband di The Street Kitchen Melaka, cantik tempatnya, betul-betul menghadap Sungai Melaka.

The Street Kitchen Melaka 3

Yang kelakarnya tu janji dengan surprise planner tu nak pergi Restoran tu dalam pukul 8.30 malam, tapi macam manatah tetiba kami punya timing lari hahaha, siap awal pula ronda-ronda bandar melaka naik beca tu dalam 15 minit je gitu hahaha, anak-anak dah lapar, encik suami dah ajak pi makan, kakak tengok jam time tu baru pukul 8 malam hahahhaa, matilahnakkk!!

Continue reading “Surprise Birthday Husband Di The Street Kitchen Melaka”

Tudung Saji Cantik Di Padang Besar Perlis

Assalam, tertunai sudah hasrat dihati nak beli Tudung Saji yang di inginkan hahhaha, mak-mak sangat ni sampai tudung saji pun nak cerita kahkahkah. Bulan puasa hari tu kami ada balik Kedah, keperlis sekali ambik barang adik coz dia dah abis belajar sana. Dikesempatan yang ada kakak cuba untuk mencari tudung saji craft. bukan tudung saji plastik macam biasa ada dikedai-kedai tu, selera kakak lain macam sikit kali ni hahaha nak juga yang krafttangan punya.

yanmie

Selfie dulu lah 😛

Kakak jumpa 1 tempat tu di Perlis hasil dari menggoogle tapi sayangnya dah habis uwaaa, kecundang kecewa toksah cakaplah hehe, bukan rezeki orang cakap kan. Continue reading “Tudung Saji Cantik Di Padang Besar Perlis”

Beli Basikal Guna Duit Raya

Assalam, makpak dah start kira duit raya anak-anak ke tu? mesti dapat banyak kan? hahaha jangan guna pula, kesian kat anak-anak penat cari duit raya muehehee. Ramai mak pak yang simpan duit anak di Tabung Haji ataupun bank kan?, untuk kami kali ni bagi can lah kat anak-anak merasa sendiri hasil duit raya dorang, bak kata anak sulung, duit dah banyak kat bank, nak beli basikal pula HAHAHA, ada-ada jelah anak-anak ni kan, layan jeler….

basikal budak

Harga 4 basikal ni RM1K+, tapi dapat tawar jadi RM910, balance bapak dorang tambah bayar hahaha, kata sayang anak kan hehehe.

Boleh je pun kami belikan dorang ni tapi dah dorang nak juga beriya nak guna duit raya dorang kan, ikut jelah janji dorang bahagia hahhaa, nak lah juga kot merasa duit sendiri tu hehee.

Continue reading “Beli Basikal Guna Duit Raya”

Memori Raya 2018

Assalam, masih sempat nak ucap Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin kan? raya kan sebulan hahaha. Alhamdulillah diberikan peluang untuk berpuasa dan berhari raya. Syukur Ya ALLAH. Raya 2018 ni turn raya di kampung encik suami di Pahang dan di Kedah.

Malam raya punya aktiviti, boleh pula kakak tergoda kali ni belikan anak-anak dan anak buah bunga api, hahha excited bagi dorang main, almaklumlah murah pula bunga api nya, beli macam jenis dan berkotak-kotak haha

Continue reading “Memori Raya 2018”