Akhirnya Komen Themes Blog yanmieonline.com berjaya di hack

Salam semua, yeay dengan rasa suka hati dan riangnya themes blog ini telahpun berjaya di hack, kalau korang perasan ruangan komen blog ini sebelum ini kelihatan tidak nested dan wp-thread comment pun themes nie tak support sebab themes ini memang dah tersedia comment form sendiri.

commentluv

commentluv apatah lagi memang kempunan ler nak masukkan, memang tak boleh, dan begitu jugak dengan plugin Growmap anti spambot memang tak support jugak, tak boleh masuk ke dalam themes nie, sedih betul!

Continue reading “Akhirnya Komen Themes Blog yanmieonline.com berjaya di hack”

Menarik plugin wordpress untuk dikongsi

Salam semua, atas permintaan CikMin, Aie, Farenova, Imran, Azuan dan ramai lagi kawan-kawan yang shout kat kotak menjerit Yan dan tak lupa yang YM Yan bertanyakan apakah plugin yang Yan guna untuk detect google crawl entry, sebenarnya bukan sahaja google malah banyak enjin carian yang korang boleh tengok tengah craw blog korang.

See, menarik bukan plugin nie? banyak sangat Engine bot dalam plugin nie yang boleh datang crawl entry korang. So apa tunggu lagi? jom plugin aje. Ops lupa, nama plugin nie WP-useronline klik aje SINI untuk mendownload.

Continue reading “Menarik plugin wordpress untuk dikongsi”

Akibat malas blogwalking dan jadi silent reader trafik pun turun

Salam semua, hari nie tak berapa blogwalking sangat ke blog kawan-kawan, nak kata sibuk tak jugak. Yan ada je depan lappy nie jadi silent reader je…hahaha, kadang-kadang jadi silent reader pun best jugak..nnngee~~~ tapi tulah trafik pun turun menjunam..huhuhu

Meh tengok statik hari nie, sangat mengecewakan ok! lepas nie taknak jadi silent reader je…hahaha..nyesal youuuu!!

Continue reading “Akibat malas blogwalking dan jadi silent reader trafik pun turun”

Disable right click menyusahkan

Salam semua, hari nie plugin disable right click Yan dah buang terus, cuma bertahan 2 hari je…hehee rasa menyusahkan diri sendirilah pulak. takpelah kalau diorg nak amik apa-apa kat dalam nie silakanlah…daku rela…hehehe

Kenapa Yan kata disable right click menyusahkan??¬†Sebabnya payah yan nk linkkan artikel- artikel yang lain, banyak jalan kena lalu…so untuk memudahkan diri sendiri, disable right click dimansuhkan didalam blog ini. dan senang sikit kawan-kawan nak linkback ke artikel-artikel dalam blog ini .

Pada ‘Orang Itu’ yang suka Copy dan mengambil gambar-gambar dalam nie takpelah Yan halalkan….sharing is caring, tp apa yang penting berilah linkback kepada tuan punya entry, bukannya susahpun, hormati hak tuan punya harta. macam dalam entry kak jie yang INI

So disable right click dimansuhkan….yeeehhhaaa~~~

Disable right click dan Hotlinking untuk wordpress self hosted

Salam Maulidur Rasul buat semua, hari nie mood blogging dah kembali. Syukur kejap aje mood tu hilang, tapi geram jugak nie sebab ada pihak yang asyik nak tiru dan hotlinking aje benda-benda dalam nie sehinggakan bandwidth pun banyak gak dia makan, kalau bandwidth banyak atas sebab-sebab ramai yang melarayai blog ini Yan tak kisah malah Yan lagi suka, tapi ini amik segala benda dalam nie bawa balik umah dia…aduhai, tak perlu nak nyatakan siapa orangnya. Yan sendiri tahu sebab kat paparan tersebut ada bagitahu siapa yang menghotlink Yan punya harta benda dalam nie.

Continue reading “Disable right click dan Hotlinking untuk wordpress self hosted”