Hidup seorang blogger – Contest SEO

Salam semua, selamat malam! jangan terlajak bangun sahur pagi nanti yea, Ok Yan ada satu berita gembira di mana salah satu contest yang Yan nanti-nantikan jugak iaitu Contest yang berbentuk SEO, dimana Bro Denaihati dengan ini mengadakan Contest Hidup Seorang Blogger.

Menarik bagi Yan contest nie sebab boleh menilai tahap permainan SEO blog tersebut, so kiranya Yan nak tengok jugak tahap SEO blog Yan nie dikalangan rakan-rakan yang lain…ekeke tahu ramai yang mantap-mantap dalam SEO nie, so jom kita bersaing dengan cara sihat, yeay!! hidup blogging!! menang kalah belakang cerita 🙂

Korang meh lah join Contes SEO yang dianjurkan oleh Bro Denaihati nie, yang pasti setiap contest yang Bro Denaihati buat pastinya lumayan.

meh terjah kat link bawah, jangan lupa baca sekali syarat2 penyertaan 🙂

SEO Contest  – Hidup Seorang Blogger

.

Nota Yanmie : Entry ini adalah entry promosi untuk Contest Hidup Seorang Blogger

Keywords kelakar yang masuk ke yanmieonline

Salam semua selamat pagi, semalam kerja Yan duk Asyik perhati keywords dan trafik yang masuk ke blog ini aje, macam-macam keywords yang masuk, kelakar betul! ada jugak orang search keywords-keywords macam tu. Sebelum tu Yan dah gelak-gelak dulu dengan kawan-kawan kat Twitter..ehehe

Semalam sebanyak 730 keywords yang masuk ke blog ini, malah pernah satu hari tu keywords yang masuk hampir mencecah 2K 🙂

Continue reading “Keywords kelakar yang masuk ke yanmieonline”

Trafik Yanmieonline akhirnya mencecah 5K seminggu

Salam semua selamat berhujung minggu, wah akhir-akhir ini semangat blogging semakin mencanak jugak dek trafik yang sangat memberangsangkan. Rasanya minggu ini sahaja dah berapa kali Yan cerita pasal Trafik blog, ehehe semua itu harus dikongsikan disini untuk lebih memotivasikan diri dan sebagai pemangkin semangat, dan tidak lupa jugak sebagai “Entry khas” kepada mereka yang beriklan di dalam blog ini, dan bukannya untuk menunjuk-nunjuk, terpulang pada korang yang menilainya.

Untuk pertama kalinya blog ini telah mendapat Trafik sebanyak 5K++ (Analytic Nuffnang), sejarah dalam dunia blogging Yan, rasa macam mimpi pulak, yelah orang lain lagi hebat boleh dapat banyak dari ini, tapi bagi Yan dapat 5K++ nie pun dah cukup bagus sangat sebabnya Yan bukannya ada Pembaca Setia pun, cuma beramas mesra aje dengan En.Google. Blogwalking memang jarang, Yan hanya akan blogwalking pada orang yang datang meninggalkan jejak di shoutbox dan komen sahaja *Berterus terang nie* tapi ada jugak yang belum sempat Yan balas kunjungan diorang, jangan risau ok! Yan pasti jejak balik cuma amik masa sedikit 🙂

Continue reading “Trafik Yanmieonline akhirnya mencecah 5K seminggu”

Daus Pozi dapat Innity?

Salam semua, wah napa pulak Yan nak buat cerita pasal Daus yea? hehehe, pulak tu pasal daus dapat Innity, hahhaa sebenarnya nak cerita pasal keywords SERP yang masuk ke blog Yan pagi tadi, meh tengok yea 🙂

Keywords nie amik dari Yan punya Clicky pukul 8.10 pagi tadi

Continue reading “Daus Pozi dapat Innity?”

Hangat Aksi Seks di Waterfront

Salam semua, Fuh korang kalau tajuk entry macam nie laju je nak klik kan? amboiiii~~~ bukan main lagi, hehee

Nie pasal keywords kat nuffnang lah nie, ada orang carik pasal Aksi Seks di Waterfront, maybe pasal entry Yan yang nie Taman rekreasi Terengganu Waterfront pangkalan maksiat.


Ini adalah keywords nuffnang pada hari ini pukul 8.39pm

Continue reading “Hangat Aksi Seks di Waterfront”

Jom bermain keywords untuk menaikkan trafik blog

Salam semua, hari nie macam biasalahkan nuffnang akan update earning blog. So korang dapat berapa? hehe sibuk je nak tau! maklumlah kan ramai yang baru dapat surat cinta dari nuffnang, tapi serius Yan memang tak dapat pun email tu, dapat tahu pun sebab baca kat blog kawan-kawan, dah cek jugak dalam SPAM box tapi takde jugak, hem pelik kejap..hahaha.

Memandangkan Yan dah jarang blogwalking, blogwalking je untuk balas kunjungan kawan-kawan, takpun baca blog dari Geng Blogger, agak-agak tajuk best dan cerita pun best memang Yan akan drop komen 🙂

But now Yan main keywords je lagi senang, tak perlu nak blogwalking sampai sakit jari..haha *tak pernah lagi sakit jari, saje je tu!*, apa yang Yan buat bagi trafik keluar masuk ke blog Yan? tengok gambar bawah yea 🙂

Continue reading “Jom bermain keywords untuk menaikkan trafik blog”

Bagaimana mendapatkan tempat pertama di google

Salam semua, wah tajuk entry! hahaha…sebenarnya ingin berkongsi sahaja dengan kawan-kawan semua. Mesti korang terfikir macam mana nak mendapat tempat di hati google kan? lagi seronok bila mendapat tempat pertama di google search.

Gambar pinjam kat en.google, dia kata ok boleh je..hehehe

Yan bukanlah pakar didalam bidang ini, tapi tahulah jugak serba sedikit tentang SEO nie, itupun hasil berbelog selama hampir 4 tahun. Jadi tak salah kiranya Yan sharekan disini…sharing is caring kan…kan…

Continue reading “Bagaimana mendapatkan tempat pertama di google”

Entry ABP2009 pagi tadi google dah index

Salam semua, baru kejap tadi cek keywords analytic nuffnang. Tengok ada orang duk search keywords nie ” abp2009″, Hepi sebabnya en.google dah index entry Yan yang baru beberapa jam tadi, entry pasal Keputusan Penuh Anugerah Bintang Popular ABP 2009. Kagum sebabnya duk kat 1st page, seperti yang sedia maklum ramai yang buat entry pasal ABP 2009 nie, so saingan pun sengit lah kan.

Masih tak puas hati? meh tengok gambar bawah nie, search je balik abp2009 page Yan berada di 1st page

Continue reading “Entry ABP2009 pagi tadi google dah index”

Google PR dan Rank Alexa terkini Yanmieonline.com

Salam semua, hari nie ramai sangat yang buat entry pasal Google Update PageRank kan? Sebenarnya Yan dapat tahu dari blog Bro Kulanz, pagi tadi baca dari blog dia. Tahniah tuk Bro Kulanz kerana mendapat PR4. Mula-mula Yan tengok pagi tadi blog Yan belum lagi dapat PR dari google, maybe time nie diorg belum update PR untuk blog Yan, Google PR buat berperingkat rupanya.

Dan syukur blog ini jugak telah menerima PR2 dari google PageRank, sebelum nie tak dapat apa-apa pun cuma 0 aka Zero je. Tapi kalau masa blogspot dulu PR3, blogspot nie memang senang nak dapat PR dari google, maklumlah anak beranak dia gak kan…hehehe.


Free Page Rank Tool

Continue reading “Google PR dan Rank Alexa terkini Yanmieonline.com”

Siapalah yang syiok sendiri nie?

Salam buat semua, hari nie Yan sempat online pagi tadi je, itupun sebab nak beli tiket flight balik kampung ke SABAH, lepas tu terus off lappy. Memang sibuk sangat-sangat hari nie, overhaul satu rumah.

Dan baru kejap tadi nie Yan online, terbaca mesej-mesej kat shoutbox Yan. Jom tengok apa yang orang nie merepek meraban kat shoutbox Yan.

Baca dari bawah yea….


Continue reading “Siapalah yang syiok sendiri nie?”