Adobe Creative Suite Master collection CS4 (Edit Gambar)

Salam semua, semalam kami anak beranak ke Center Point Klang, macam biasa kalau dah kesini tujuan utamanya akan ke tingkat paling atas untuk mencari software, dalam lappy dell nie software Photoshop yang ada hanyalah yang trial punya, so macam tak puas pulak even temph harinya masih lama lagi, hati mebuak-buak nak cari jugak DVD Adobe Photoshop nie 🙂

DVD CS4

Dalam laptop Acer Adobe Photoshop ada tapi tak selalu guna laptop acer tu, CD photoshop yang sebelum nie pun dah fening, tak boleh nak guna, maybe CD tu dah rosak kot, lagi pun serial codenya ntah mana-mana dh letak…ehehe

Continue reading “Adobe Creative Suite Master collection CS4 (Edit Gambar)”

Ost Noktah Erna – Adinda Lah Ahmad

Salam semua, lega rasa hati bila 12 rakyat malaysia yang di tahan oleh tentera israel telahpun di bebaskan. oklah tadi dapat komen dari seseorang yang masuk melalui en.google, kesianlah pulak dia nak lirik lagu noktah erna tu, so disini Yan kongsikan OST Noktah Erna bersama untuk kawan-kawan yang lain jugak.

See, kawan kita nie agaknya minat sangat dengan Drama Noktah Erna nie 🙂 siap request tajuk  tema lagu Noktah Erna siap dengan lirik lagi, komen adik nie korang boleh baca kat SINI jugak. Ok dik, sini akak kongsikan yea..enjoy…

Continue reading “Ost Noktah Erna – Adinda Lah Ahmad”

Jom Edit Gambar dengan cara mudah

Salam semua, hari nie mood baik punya…hehehe tapi penat sikit sebabnya keje part time jadi full time..haha *nie en.hubby yan cakap*.Oklah hari nie Yan nak share ngan korang pasal cara edit gambar dengan cara mudah, semudah ABC gitu! sila percaya yea…ehek…

Ok Yan gunakan gambar Yan sendiri sebagai contoh yea…nnggee~~ lama tak enterprem kat post entry….hehehe gambar nie masa muda remaja, sebelum kawen…berat 46kg ekekeke..berat sekarang jangan tanya ok!

Oklah Senang aje pun editnya, semuanya readymade punya. Tak perlu nak photoshop bagai, disini Yan hanya menggunakan Software Dreamlight, jom tengok hasilnya….

Tarrraaaaaaaaaaaaa

Continue reading “Jom Edit Gambar dengan cara mudah”