Live Final Malaysia Vs Indonesia Sukan Sea 2011

Salam, yessss hari ini merupakan hari yang sangat bermakna buat semua pemain pasukan Skuad Harimau Muda negara kita yang mana akan beraksi untuk peringkat akhir Live Final Malaysia Vs Indonesia Sukan Sea 2011 yang akan berlangsung di Stadium Gelora Bong Karno Indonesia tepat pada pukul 8.00 malam ini. Keputusan terkini Malaysia Vs Indonesia Sukan Sea 2011 akan dikemaskini semasa perlawanan berlangsung.

malaysia vs indonesia final sukan sea 2011

Perlawanan Tamat

Penalti

Malaysia  4-3 Indonesia

Klik untuk Malaysia vs Indonesia Final Sea Games 2011

 

.

Siaran langsung Live Final Malaysia Vs Indonesia Sukan Sea 2011 ini boleh disaksikan menerusi RTM, TV3, Astro Arena 801 dan ianya juga boleh disaksikan secara Live Online Streaming Final Malaysia Vs Indonesia Sukan Sea 2011.

Continue reading “Live Final Malaysia Vs Indonesia Sukan Sea 2011”

Ya Rabbi aku dapat lembu free – sila percaya

Salam semua, sila jeles ok! Yan dapat lembu free 1 ekor dari Cekgu Dahlia, Thanks dear, tak tahu apa mimpi dia bagi Yan lembu seekor, teruja rasa hati. Karang besok Kak Yan ngan hubby bawa lori gi amik yea 🙂 taulah buffered earning tu mahsyuk 🙂

Mulalah Yan duk fikir nak buat apa dengan lembu nie?? 1 ekor tu bukan 1 kg ok! di ulang dengan jelas *1 EKOR*. Korang kalau nak daging lembu nie meh lah datang umah Yan, senang je nak cari kat Bandar Puteri Klang, ha..lagi senang amik no Phone Yan nie 019-314 ku tekan-tekan tak dapat…ehehe *mana boleh bagi No kat sini, kang tak tido malam pulak kang melayan sms/call dari korang* ekeke…ada ke orang nak call/sms??

Nie lah dia lembu yang bakal di bawa balik ke Klang besok, buat kari sedap nie 🙂 dah lama tak makan kari daging…ehehhee

Continue reading “Ya Rabbi aku dapat lembu free – sila percaya”

Menjawab TAG dari Bro Kulanz

Salam semua, pagi nie tetiba teringat ada hutang TAG dari Bro Kulanz*psstt!! sebenarnya buat-buat lupa* ehek…oklah sori yea Bro Kulanz aku baru ada feeling mau jawab ko pnya TAG, jom layan…

1. Siapakah diri anda di rumah?
– ehek…seorang Ibu dan Isteri penyayang kepada suami dan anak-anak *Sila jeles*

2. Siapakah diri anda disamping rakan?
– Seorang yang sangat baik hati dan peramah..ekeke…see perasan sudah!

3. 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai

Tak yah banyak, dapat yang satu nie pun dh cukup, Nak baby girl…huhu~~ payah betul nak dapat, hahaha puas dah bekerja keras..opss!!

4. Siapakah nama pasangan anda?

Mohamad Suhelmi atau nama glemer Mie

5. Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda.

Ya Rabbi 5 aje ke?? ada banyak nie…hehee, ok paling best bila hubby suka bagi kejutan contohnya jalan-jalan kat Mall tetiba ajak masuk kedai handphone, kedai komputer, kedai emas, kedai baju-baju dan cakap kat Yan ” Pilihlah nak yang mana…hehehe* korang sila jeles ok!, my hubby tak kedekut orangnya. Yang best duduk rumah jaga anak-anak pun boleh dapat gaji, dah tu gaji sama macam Yan keje kat opis dulu..hahaha. Dah-dah, kang ada yang jeles pulak baca pasal en.hubby Yan nie…kikikiki *terlebey sudah*.

Continue reading “Menjawab TAG dari Bro Kulanz”

Hits keywords dari Drama Na O Mei

Salam semua, pagi nie Yan nak sharekan keywords yang Yan ambil dari Nuffnang yang kerap masuk ke blog Yan melalui Enjin carian Google, mulai bulan lepas hinggalah ke hari ini, tak putus2 keywords Na O Mei masuk ke dalam blog Yan. Mungkin ini disebabkan entry Yan yang kat SINI.

na o mei on google search

Mula-mula dulu masa buat entry INI ada jugak research tentang Drama Na O Mei nie, cari sinopsis tapi tak jumpa, masa tu tak masuk dalam google search lagi. Jadinya buat sinopsis sendiri tentang Drama Na O Mei nie…hehehe. Now tengok aje hits dari Drama Na O Mei, dah masuk kat google search, Fuh memang Mantap!! mana taknya cerita nie memang best sangat-sangat. So far tak pernah miss lagi tengok Drama nie.

na o mei

Alhamdulillah dengan menggunakan keywords Na o Mei TV3. Page Yan terindex pada 1st page google.

na o mei keywords 1

Hist keywords Na O Mei pada bulan lepas, banyak seh!!

Continue reading “Hits keywords dari Drama Na O Mei”

TAG Makeup

Adeh kali nie Yan di Tag lg oleh Kak Liya
Kali nie Tag dia lain sikit
pasal mekap2 nie..
meh kita tgk ape peraturannya ok..

1. Copy paste gambo ats nih n tepek kat blog uowls..
2. Snap gamba koleksi makeup yg anda ade especially lipstick, gloss, eyeshadow n mascara
3. Elaborate each of them. hehe…
4. nyatakan set makeup pe yg anda ign miliki pas ni
5. Tag seme kwn perempuan anda [ p/s kwn laki pon bleh kalo die pki makeup.kalo nk tyg makeup bini die pon leh gak.hihi..]

Sebenarnya Yan jarang mengenakan Makeup nie
lagik2 dh bergelar housewife nie mmg jarang pakai
cuma bila ke majlis2 tertentu aje..
klu setakat keluar bershoppingan Yan hanya mengenakan Foundation, Compact Powder
dan Lipstik yg agak nipis..(x suka makeup tebal2..rimas..ehehe)
Psstt!!..tapi time dulu masa bekerja mmg hari2 mekap..ehehe

ok jum kita tgk makeup ape yg yan ade..
Simple aje ok..ekceli Yan pakai makeup Brand CLINIQUE
Makeup nie hadiah dr Hubbyku yg Tercenta..
Thanks yea dear…

fuh…lega settle satu TAG..
festime letak alat mekap kt blog nie..ehehe..
So Yan nk panjangkan Tag nie pada mereka kat bwh nie..

Kak Intan
Nurmala
Kak Eja
Sasha
Ayu

Pada mereka2 ini..silalah jwb TAG yea..
tapi xde paksaan..ehehe..

Award dan Tag dari Daus


Nampaknya musim award melanda lg daaaa…
Kali nie terima dari Daus
Thanks ye dh bermurah hati ngasik Award nie kat akak..

See nk terima Award pun ada syaratnye..
Meh tgk ape syarat dan Soalan yg dikenakan utk menerima Award nie

SYARAT2:
Jawab soalan yang diberikan,
Passkan/share dengan 3 atau lebih bloggers kegemaran anda
Buat satu posting mengenai award ni, boleh x?

SOALAN2:
Kenapa suka datang ke DausCoret Blog?
Hem..best coz selalu di jemput ke sana..wakakkaa…
Adakah korang suka award ni?
Suka sgt coz hasil ilham tuannya sendiri
Apa korang panggil shoutbox “aku”(daus)?
Hem..ape yea..kota menjerit kot..
Adakah korang baca keseluruhan coretan atau hanya separuh?
Hem…ada jugak yg tebaca pun…sori yea…’Pengakuan Ikhlas tu’..ehehe…

So nmpaknya dh berjawab pun soalan2 tu
Kiranya dengan tak malunya Kak Yan menerima Award nie..
Thanks sgt2 yea…susah2 aje buat award nie sampai bersengkang mata

Dan utk award ke 2 nie nasib baik xde plak di kenakan Syarat & soalan..ekekeke..
Apa pun thanks yea dik..

Dan utk kedua2 awards diatas tuannya minta di forwardkan kpd bloggers lain
so pada sesiapa yg nak silerlah amik ok..

*********************************************************************************

Kat bawah nie jugak Tag dari Daus
ini dia jawapan Kak Yan
Harap berpuas hati ok..

Apa yang korang buat masa tidur?
Dah tido mana nak sedar buat ape..ehehe..

Sape yang kejutkan korang pada waktu pagi?
Bangun sendiri daaaa…

Kenapa Superman pakai “Underwear” kat luar?
Aiseh nie nk kena tnya kat superman nie..nnti kak yan buat Appointment ngan Superman yea..

Siapa idola korang masa kecik?
Dan tentulah Mak & Ayah

siapa idola anda masa dewasa ni?
Tun Dr. Mahathir…

Kenapa korang suka berblog?
Hobi daaaa…Bak kata org..blogger tegar gitu..berblog nie dh 2 thn lebih dh…

Apa warna tanah kat rumah korang?
Hem..kaler cam coklat2 kelabu gitu..huhuhu..

Apa yang cikgu korang sebut sebelum keluar kelas masa High school?
Ok murid2…ehehe..itu kot..dh lupa arrr…

Apa korang buat sebelum berblog?
Mandi, Msk bekal utk hubby tercenta, bg bekfes kt anak2, Kemas2 umah, mandikan anak
Wah2..bnyk nie klu nk listkan kt sini..

Kenapa langit kaler biru?
Hem…itu adalah ciptaa yang Maha Agung…

Apa yang korang buat sekarang?
Tengah menjawab Tag sambil2 layan anak2….

Tag dr Kak Tera


Tadi Yan ke rumah Kak Tera
Saje suka2 menyelongkar umah dia…
hehehe..rupanya yan ada utang Tag
Tag nie dh lama yan dpt..
cuma ingat2 lupa…sori ye Kak Tera..
jgn serik ye utk Tag yan lagik..hehhehehe..
nie ha kat bwh nie Tag nye..

Soalan 1:
Nyatakan destinasi terakhir anda pergi untuk merilekskan kepala otak dlm bulan November 08…jawapan wajib ada gambar posing maut…

– Takde…coz dh pegi bercuti ke utara pd bln 10 aritu…

Soalan 2:
Apakah pengalaman manis yang pernah terjadi dalam hidup anda….wajib post gambar..

hem..bnyk sgt tu..rasanya klu nk listkan kt sini mmg berjela2..
oklah pengalaman manis dimana semasa melahirkan anak2ku..
dan melihat mereka membesar di dpn mata..

Soalan 3:
Apakah makanan kegemaran anda….gambar jugak…

Gambar minta kat en. google

Yan paling suka mkn McD nie…
tak kira nk kasik brape bnyk..mesti habis pnya..
dulu tak minat pun…ntah napa skrg nie cam ketagih..
diorg ada letak ape2 ke haaa???..

Soalan 4:
Makanan yang anda paling tidak gemar…. nak juga gambar…

Gambar minta kat en. google

Tak tahu napa yan x bape suka mkn taugeh nie…
klu mkn mihun/mee yg ada taugeh…
mmg letih nk pilih2 taugeh tu letak kat tepi..
orang lain dh abis mkn mihun/mee
yan masih mengasingkan taugeh tu..hehhe

SOALAN 5:
Sila lanjutkan tag ni kepada 7 orang… Mereka yang bertuah ialah:

**Rasanya tak mahu tag sesiapa…**

Tag Gambar Kawen dari Cikgu Zam (Keluarga Bahagia)

Yan di Tag Oleh Cikgu Zam dari Keluarga Bahagia.
Tag pasal gambar kawen..
Ekceli gambar kawen yan dh letak dlm kotak dh..
aritu pindah umah x kuarkan lg..
so malas nk selongkar2…almaklumlah ada anak kecik
takde masa nak menyelongkar kt store tu..hihihi..

So yan pun snap aje dr video kawen yan..
maaflah gambar x brape clear..
Tapi demi menunaikan Tag nie yan pun snaplah
beberapa gambar dr Video Kawen yan
huhuu..itu yg yan dpt snap..takde edit2 tau kt gmbr tu..
Cuma edit masukkan tulisan tu aje
Harap Cikgu Zam berpuas hati dgn tugasan yan nie ok..

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=iKn1iBs_a7g&hl=en&fs=1]

1. Pada yang telah berkahwin,
anda dikehendaki postkan gambar perkahwinan anda dlm blog anda…

2. pada yang belum berkahwin plak,
postkan gambar perkahwinan yang paling bermakna
buat anda yang pernah anda hadiri…
contohnyer perkahwinan X-kekasih ker,
kawan baik ker,artis populer ker..
tak kiralah,asalkan ianya membawa seribu erti buat anda…

3. jangan edit2 tau gambar2 tue..
kalau banyak postkan gambar2 lagi baguih o.k tu jer,
senangkan…
then forwardkan ler tag nie pada 5 orang
yg anda rasa patut diforwardkan..

– Yan nk Tag mereka kt bwh nie…

Sery
Yani
Kak Ct Delima
Kak Chik
Lina