Syurga Handbag Di Johor Premium Outlet (JPO)

Assalam, baru-baru ni kami Cuti-Cuti Johor Bahru, semestinyalah kali ni nak singgah ke Johor Premium Outlet, tahun lepas masa kami Bercuti ke Legoland kami lalu je JPO ni, saya tak berani nak cakap ke encik laki nak singgah sana hahaha, sebab bajet bercuti di Legoland pun boleh tahan juga, plus tak berapa teringin time tu.

Kali ni bila encik suami cakap, pilih lah tempat nak bercuti, cepat je cakap nak gi Johor, boleh Shopping Di Johor Premium Outlet (JPO). Encik laki tak tahu pun JPO tu apa, maybe dia google2, lepas tu dia reply, oo nak gi pasaraya ke? HAHHAHAA, daku iya kan aje. YEAYYY!! senyum sampai ke telinga petang tu hahaha.

Continue reading “Syurga Handbag Di Johor Premium Outlet (JPO)”

Cuti-Cuti Johor Bahru – Menginap Di KSL Hotel & Resort Johor Bahru

Assalam, baru-baru ni kami ada short vacation ke Johor Bahru, tah suka betul kesana, kalau encik laki suruh pilih tempat mesti dalam kepala nak pegi JB hahaha, sabar jeler. Percutian last minit, petang tu juga buka website agoda buat tempahan sebab nak pergi keesokan harinya hehee

Alhamdulillah nasib baiklah ada Suite Apartment yang available tinggal 1 je, fuhhh nasib baik, bukan apa kami lebih prefer suite banding bilik, maklumlah anak2 dah besar so takleh tido sekali dah dengan mak pak, plus tak mahu book 2 bilik, nanti jauh pula bilik mak pak dengan anak, seriau kang anak buat macam-macam kat bilik tu. ishhh….

Jadi kalau kami bercuti memang kami akan cari suite/homestay yang boleh memuatkan kami semua, biar semua ada depan mata, baru lega.

Continue reading “Cuti-Cuti Johor Bahru – Menginap Di KSL Hotel & Resort Johor Bahru”

Jalan-jalan KL TOWER

Assalam, baru-baru ni kami turun KL. tak tahu nak pegi mana sebenarnya, sementara nak tunggu petang kenkonon nak tengok Movie Boboiboy hehee. Tapi waktu tayangan agak lewat pula di TGV KLCC tu, jadi kami makan tengahari dulu disana, lepastu pusig2 KL. Tah macam mana, En.Suami bawa naik KL Tower laaaa yeayyy! Hahaa maceehhh En.Suami selalu buat yang terbaik untuk Family, tau awak baca ni hahah 😀
Jomlah layan gambar…
kl tower

Aduduu puas nak terduduk amik gambar tapi tak dapat juga gambar full KL Tower HAHAHAHA. Dapat kaki KL Tower pun jadilah nak hihi. Nampak ke Abang dengan Angah tu? Sama hitam ler pula haha.

Continue reading “Jalan-jalan KL TOWER”

Bestnya Bercuti Di Legoland, Saya Rekemen! (Part 1)

Assalammualaikum, baru-baru ni cuti sekolah En.suami bawa kami bercuti, tak jauh dalam Malaysia je, tetiba dapat mesej di WhatsApp “Pilih salah satu tempat di Malaysia untuk bercuti” waaaahhh hati berbunga-bunga ok dapat whatsapp macaam ni, silalah buat selalu En.Suami, kita tau awak baca kot entry ni HAHAHA. Maceehh bawa kami cuti-cuti Malaysia ^_^.

Legoland Johor Bahru Malaysia

Musim panas ni, tu ha Angah berlindung di balik stroller adik hahaa tapi ibu nak juga ada pic depan ni 😀

Setelah bagi hint pada anak-anak tanya mana tempat nak pegi kalau ayah bawa bercuti?, sudah pastinya Legoland, lama dah lah dorang teringin nak pergi sana cumanya belum ada masa sesuai. Kali ni alhamdulillah dapat juga pegi sana, seronok tengok dorang happy.

Continue reading “Bestnya Bercuti Di Legoland, Saya Rekemen! (Part 1)”

Balik Sandakan

Assalammualaikum, baru-baru ini kami balik kampung di Sandakan Sabah (kampung saya), ini pertama kali untuk Baby Irfan balik ke Sandakan, excitedlah juga nak bawa dia balik, nak tayang kat orang kampung ada baby comel hahahahaha, ok gurau!, nak bagi Irfan jumpa Atuknya, kalau neneknya dah pernah jumpa tapi masa tu Irfan baru berusia beberapa hari, Mak saya yang jaga pantang saya waktu bersalinkan Baby Irfan.

airport lcct

Balik kampung juga sebab Cuti sekolah, juga sebab adik kahwin, juga sebab rindu dengan mak ayah, juga sebab mengidam nak makan Mee Basah Sandakan muehehehe banyaknya sebab hheehehe.

Continue reading “Balik Sandakan”

Pasar Malam Brinchang Cameron Highland

Salam, bercuti ke Cameron Highland rasa tak lengkap kalau tak singgah ke Pasar Malam Brinchang Cameron Highland ni, ada banyak gambar yang saya snap, tapi saya kongsikan yang dibawah ni dulu ye.

Pasar Malam Brincang Cameron Highland

Maaflah kualiti gambar kali ni memang kurang memuaskan sebab bukan dalam mood nak bergambar, mood nak shopping je heheee, banyak betul benda menarik kat Pasar Malam Brinchang Cameron Highland ni, apa yang pasti produk berbentuk strawberry menjadi tumpuan pengunjung.

Continue reading “Pasar Malam Brinchang Cameron Highland”

Bercuti Ke Cameron Highland

Salam, sekarang ni saya dan family dalam perjalanan ke Cameron Highland untuk bercuti, doakan kami selamat sampai ye. Puas juga saya curi-curi masa untuk update blog tapi masa yang ada sangatlah terhad, bukan tak boleh online, ni sebab saya sibuk dengan urusan peribadi.

Banyak sebenarnya yang saya nak entrykan sepanjang 2 hari yang lepas, tapi apa boleh buat, badan dan minda minta berehat hehehe. Ni pun update dari blackberry je, nantilah balik dari bercuti saya susun semula jadual blogging ekekeke.

Continue reading “Bercuti Ke Cameron Highland”

Promosi Ulang Tahun Air Asia Ke 10 Tahun – Tiket Harga 10sen Sahaja!

Salam, nak share dengan pembaca blog ini, Syarikat penerbangan Air Asia ada membuat Promosi Ulang Tahun Air Asia Ke 10 Tahun – Tiket Harga 10sen Sahaja!, memang berbaloi kalau korang beli, ini tak tipu tau! betul promosi harga tambang cuma 10sen sahaja, dan jangan lupa pulak tax bahan api dan insurace kena bayar jugak, tapi takdelah mahal mana pun, murah je.

airasia

Promosi 10 Sen dari Air Asia

So inilah masanya untuk rancang percutian dengan keluarga, harga tiket memang berbaloi-baloi dan sangatlah murah, kadang-kadang kalau fikir tak masuk dek akal hahaha, last kami naik air asia balik sabah raya hari tu habis beribu juga untuk tambang kapal terbang nie.

Continue reading “Promosi Ulang Tahun Air Asia Ke 10 Tahun – Tiket Harga 10sen Sahaja!”

Wordless Wednesday #22 – Makanan Dan Barang Jualan Dalam Flight AirAsia

Flight : LCCT – Sandakan AK5162

Date : 29-08-2011

Menu : 4 Milo UHT kotak, 2 KitKat kecik, keropok2, 1 Pancake, 1 Pizza (kecik cinonet) = RM 75++

menu airasia

Flight : Sandakan – LCCT Ak5169

Date : 03-09-2011

Menu : 4 Set Ayam Percik RM74.00 (so kira 1 set berapa), tapi takpe sebab sedap ^___^

Continue reading “Wordless Wednesday #22 – Makanan Dan Barang Jualan Dalam Flight AirAsia”

Taman Buaya Sandakan Sabah

Salam, hari tu semasa balik kampung di Sandakan, saya dan suami sempat bawa anak-anak pergi ke Taman Buaya di Sandakan, last kami suami isteri kesini semasa inai masih merah dijari, bawa family saya dan family en.hubby, dan kali nie bawa anak-anak kami heeee ^____^

taman buaya sandakan

Seronok sangat dapat bawa anak-anak kesini, diorang siap tanya kenapa buaya-buaya tu semua macam dah mati, tak bangung-bangun, siap nak kejutkan lagi buaya tu, huhhhh naik menjerit jugalah saya nie sebab takut anak-anak nak kejutkan buaya tu, nak siap nak buat bising…urghhh ngeriii dowh!!!, opssss yang atas tu bukan buaya  betul yea ^___^.

Continue reading “Taman Buaya Sandakan Sabah”