Staycation di Lexis Hibiscus Sea View Port Dickson

Hi semuanyaaaaa!!! ada je ni haaa, sis nak share Staycation di Lexis Hibiscus Sea View Port Dickson lepas PKP yang lalu, bawa anak-anak cuti kejap sebelum start sekolah haritu…haritu lah..haritu…masa PKP 1 ke 2 tahlah banyak sangat PKPnya hahahaha. Seronok bila lama tak keluar kan, terus kau dapat pi becuti, dia punya syok tu toksah cakaplah, nak-nak pulak anak-anak kena kurung banyak bulan kat rumah hahaha, pijak tanah pun tak aduh!! hehehe

Jadi, mak dorang pun ligatlah cari tempat-tempat menarik yang privasi sikit yang tak perlu nak bersesak berkumpul dalam satu-satu masa dengan orang lain, so sis pilih untuk menginap di Lexis Hibiscus Port Dickson. Lama dah lah teringin nak stay sini. Oh ya rupanya ada banyak ye Lexis ni, nasib masa pi haritu tuju tempat yang betul hihihi.

Continue reading “Staycation di Lexis Hibiscus Sea View Port Dickson”

Lokasi Hotel Haneen Al Firdous Makkah – Hotel Andalusia di Mekah

Nak tahu tak? puas kakak search pasal detail Lokasi Hotel Haneen Al Firdous Mekah – Hotel Andalusia di Mekah, nampaknya takde lagi yang buat blogpost pasal ni, jenuh juga lah kakak cari info pasal hotel ni hahaha. nak tahu lokasi hotel berdekatan dengan apa, berapa jarak hotel haneen al firdous ke Masjidil Haram, fuhh letih ooo google hahaha.

Jadi kakak share disini ye, semoga dapat membantu mereka-mereka yang sedang mencari info tentang hotel Haneen ni, atau lebih dikenali sebagai Hotel Andalusia di Mekah.

Continue reading “Lokasi Hotel Haneen Al Firdous Makkah – Hotel Andalusia di Mekah”

Kenangan & Pengalaman Umrah Musim Sejuk Disember 2018

Assalammualaikum, syukur alhamdulillah pada bulan disember yang lalu kami telahpun mendapat jemputan sebagai tetamu ALLAH untuk menunaikan ibadah umrah, sebak rasa hati ini bila memulakan post ini, ALLAH terlalu rindu ingin kesana lagi. Biarlah kakak sharekan disini kenangan Umrah Pertama Kami Sekeluarga. Semoga menjadi asbab untuk rakan-rakan yang lain boleh sampai ke Tanah Suci Mekad, Madinah. InsyaALLAH Aamiin.

Airport KLIA

Alhamdulillah ALLAH rezekikan kami untuk pergi mengerjakan umrah sekeluarga, terima kasih Encik Suamiku, masyaALLAH semoga ALLAH murahkan lagi rezeki mu, Aamiin. Sebak pula rasa hati ni, tanpa sedar air mata mengalir, seperti tak percaya semua ini, alhamdulillah ALLAH menjemput kami kesini.

Continue reading “Kenangan & Pengalaman Umrah Musim Sejuk Disember 2018”

Riadah Di Taman Seri Empangan Putrajaya

Baru-baru ni kami ke Taman Seri Empangan Putrajaya, waahh sebenarnya banyak juga ye tempat menarik untuk kita beriadah dengan keluarga di Putrajaya ni, ada Taman Botani, Taman Saujana Hijau, Pusat Reakreasi Air, Taman Wetland, Taman Cabaran aduhhh banyak lagilah.

Team Biras-biras, tak lengkap ni kurang 2 orang

Kami pula memilih tempat Riadah Di Taman Seri Empangan Putrajaya, best juga tempatnya, bersih nyaman, saujana mata memandang, panyak pokok-pokok memang redup je tempatnya walaupun tengah hari rembang berkelah hihihi.

Continue reading “Riadah Di Taman Seri Empangan Putrajaya”

Matta Fair 2019 – Rebut Percutian Dengan Diskaun Traveloka Saleabration

Hip hip Horayyy!!, yeay masa yang dinanti-nantikan oleh orang ramai iaitu Event Matta Fair 2019 – Rebut Percutian Dengan Diskaun Traveloka Saleabration!, umum mengetahui Event ini diadakan pada setiap tahun, jadi rancanglah percutian kedestinasi mana yang korang nak pergi dengan promosi hebat ini.

Matta Fair 2019 15 – 17 Mac 2019

Nak dapat tiket murah inilah masanya!, insyaALLAH Event Matta Fair 2019 ini bakal berlangsung bermula pada 16 Mac sehingga 17 Mac 2019, bertempat di Putra World Trade Center (PWTC) dan juga di Setia Spice Arena Pulau Pinang pada 5 April sehingga 7 april 2019. Jadi inilah masanya untuk dapatkan Matta Fair Promo.

Continue reading “Matta Fair 2019 – Rebut Percutian Dengan Diskaun Traveloka Saleabration”

Jom Cuti Ke Kuching Dan Bermalam di Imperial Hotel dengan Traveloka

Alamak cuti sekolah dah nak habis ni, korang dah pergi ke bercut-cuti dengan anak-anak? sementara masih ada waktu ni apakata bawa anak-anak korang bercuti, kakak  ter come across dengan Imperial Hotel Kuching latest reviews ni, woww menarik juga rate yang ditawarkan. Apa lagi harus book!! hhihihi. 

airport-klia2

Apa yang menariknya tentang Imperial Hotel Kuching ni sebab ianya mempunyai 325 bilik dan suite yang serba lengkap, yelah nak bawa family bercutikan kenalah fikir semua aspek ni, almaklumlah bawa anak kecil jadi haruslah selesa.

Continue reading “Jom Cuti Ke Kuching Dan Bermalam di Imperial Hotel dengan Traveloka”

Tempat Menarik Di Cameron Highland – Ladang Teh Bharat Cameron Valley

Assalam, kan baru-baru ni kami Cuti Sekolah Ke Cameron Highland, semakin banyak Tempat Menarik Di Cameron Highland ni, Selain Taman Strawberry, salah satunya of course lah Ladang Teh kan, siapa pegi sini kalau tak ke Ladang Teh memang rugilah, so pastikan korang singgah kesini dulu okeh, harga tiket tak tahu berapa sebab masa pegi baru ni kami tak turun kebawah sebab hujan hehee, masa 1st pergi dulu tak kena tiket pun, sekarang dah dikenakan tiket untuk masuk turun kebawah tu.

ladang teh bharat cameron highland

Subahanallah Cantiknyaaa view, Alhamdulillah ALLAH SWT beri peluang sekali lagi untuk sampai kesini, tenangnya rasa berada ditempat yang mendamaikan macam ni.

Continue reading “Tempat Menarik Di Cameron Highland – Ladang Teh Bharat Cameron Valley”

Menginap di Kinta Riverfront Hotel & Apartment Ipoh Perak

Assalam, ni cerita cuti sekolah sebelum ni hehee, kami berkesempatan bawa anak-anak bercuti di Lost World Of Tambun, Ipoh Perak. Untuk penginapan hakak search di booking.com and kami Menginap di Kinta Riverfront Hotel & Apartment Ipoh Perak. 1st time bercuti di Perak, selalunya perak ni jadi tempat rehat dan makan kalau nak balik kampung di Kedah hehee

So this time kami bercuti disana, banyak juga tempat menarik ni di Perak ye, tapi tak sempatlah nak pergi semuanya, kami fokus nak ke Lost World Of Tambun aje hahaha. Sebelum ni pun dah pernah juga sampai Tambun, kami hantar anak ke Kem Tahfiz Ustaz Kazim Elias. Tapi takde jalan mana pun, lepas hantar pastu baliklah, time tu kami menginap di The Haven. nanti hakak citer pasal The Haven ni ye hihihi

Continue reading “Menginap di Kinta Riverfront Hotel & Apartment Ipoh Perak”

Cuti Sekolah Ke Cameron Highland Lagi Lah Kita

Assalam, Ke Cameron Highland Lagi Lah Kita cuti sekolah ni hihihi, sesekali pergi tempat mendamaikan macam ni, jauh dari bunyi hiruk pikuk bandar, selalu bercuti pergi tempat yang anak-anak boleh enjoy, kali ni kasik can lah kat mak pak plak ye anak-anak, mak pak pun nak juga bercuti hahaha, sesekali bawa gi sini dan sebenarnya takde idea juga nak bawa kemana, plan asal nak bawa gi Langkawi sambil bawa Mak ayah jenjalan kat Langkawi, tapi plan tukar sebab tetiba time nak beli tiket flight tu harga 2kali ganda naik, bayangkan dekat 4k harga untuk kami pergi balik 4 dewasa, 4 kanak2, rasa macam tak berbaloi hahaa. InsyaALLAH next time lah, last pergi masa anak 2, sekarang anak dah bertambah lagi 2 hehee

Ok, jadi kami decide ke Cameron Highland jelah bawa sekali mak ayah jenjalan, lagipun dorang dah nak balik Sabah time ni, jadi bawa lah kesini, dulu Mak hakak dah pernah sampai sini, cuma ayah jelah tak pernah sampai, sajelah nak bagi dorang sejuk-sejuk sini hahha, tapi kebetulan time gi sini cuaca sejuk-sejuk hujan renyai hahaha, kesian dorang kesejukan hihihi.  Continue reading “Cuti Sekolah Ke Cameron Highland Lagi Lah Kita”

Mencari Homestay Port Dickson Terbaik?

Assalam, baru-baru ini kami berkesempatan bercuti di Port Dickson, ala dekat je dengan rumah kan? lebih kurang 1-2 jam kot perjalanan, agaknya lah hahaha. This time kami pergi 1 family Ag. Seronok sebab Mak & Ayah pun ada datang dari Sabah, bawa dorang bercuti sekali. seronok bila dapat berkumpul-kumpul macam ni.

teluk kemang port dickson

Atok Nenek dengan Cecucu 🙂

Tapi kami tak duduk sekali dengan adik beradik yang lain, sebab kami last minit join hehee, nasib baik ada Homestay Port Dickson Terbaik milik Blogger Kak Ina KL, macehh kak sudi terima kami menginap di Homestay akak. Nasib baiklah rezeki yan menginap situ kan kak…nasib takde orang hihihi, kalau tak memang tak joinlah kami Family Gathering tu.

Continue reading “Mencari Homestay Port Dickson Terbaik?”