Akhirnya tukar themes baru

Salam semua, semalam akhirnya themes blog ini di tukar atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan, themes sebelum nie ada banyak masalahnya, so takde pilihan lain terpaksa cari themes lain,  berat rasanya nak tukar themes sebab themes sebelum nie memang sangat Yan suka tapi apa boleh buat tahi kambing bulat-bulat di jual 5 sen 1 ikat…erk!! hahaha mencarut plak.

wordpress

So makanya sejak minggu lepas lagi Yan dah gigih mencari themes untuk blog ini, tapi memang susah nak cari yang betul-betul menambat hati, edit bagai semua themes tapi semuanya di tengah jalan *coz tak reti sangat*, tak semua themes sama strukturnya. Cari punya cari jumpa themes bawah nie, tengok biasa-biasa je, tapi takpe cuba jugak edit kot-kot boleh nampak cantik…ehehe.

Continue reading “Akhirnya tukar themes baru”

Akhirnya Komen Themes Blog yanmieonline.com berjaya di hack

Salam semua, yeay dengan rasa suka hati dan riangnya themes blog ini telahpun berjaya di hack, kalau korang perasan ruangan komen blog ini sebelum ini kelihatan tidak nested dan wp-thread comment pun themes nie tak support sebab themes ini memang dah tersedia comment form sendiri.

commentluv

commentluv apatah lagi memang kempunan ler nak masukkan, memang tak boleh, dan begitu jugak dengan plugin Growmap anti spambot memang tak support jugak, tak boleh masuk ke dalam themes nie, sedih betul!

Continue reading “Akhirnya Komen Themes Blog yanmieonline.com berjaya di hack”

10 bulan bersama wordpress

Salam semua, alhamdulillah lega sikit domain dah renew, renew pun last minit sebab malas nak renew awal-awal eheehe, terima kasih pada en.hubby kerana masih lagi ingin terus menaja domain dan hosting blog ini..makasih dear 🙂

domain renewalDomain yang di beli melalui Google Checkout

Sebenarnya domain ini dahulunya pernah digunakan jugak di flatform blogger sebelum berpindah ke wordpress. dan untuk hosting pulak expired awal tahun depan, kali nie kalau nak renew hosting bayar mahal sikit sebab hosting blog ini dah di upgrade ke Premium hosting Litespeed flatform, tu pasal loading sangat pantas..ekeke angkat bakul sendiri, yelah kalau ikutkan slow je loding blog nie kalau masih guna pakej yang lama sebab header blog ini menggunakan flash, terima kasih jugak buat fivio kerana sudi memberikan diskaun terhebat buat blog ini untuk upgrade ke Premium hosting Litespeed flatform 🙂 dan syukur alhmadulillah selama upgrade hosting tak pernah lagi mengalami blog server down 🙂

Continue reading “10 bulan bersama wordpress”

Themes baru yanmieonline.com

Salam semua, hari nie bizi sikit, baru ada masa nak upadate blog. korang perasan tak apa perubahan yang ada kat kat blog ini? sebenarnya kalu sekali tengok memang tak nampak pun apa yang berubah, tapi dari segi element, blog ini banyak berubah. sebenarnya themes ini Yan dah simpan hampir 2 bulan, sekarang baru ada masa nak godek-godek sikit.

Kenapa Yan nak tukar themes? sebab utamanya themes sekarang ini lebih mesra seo dari themes sebelum ini. Themes sebelum ini pun mesra seo jugak, tetapi themes yang sekarang nie memang themes yang Yan cari-cari sebelum ini, alhamdulillah jumpa jugak…ehehe, nak link?? ops!! carik sendiri..haha

Ok meh kita tengok kenapa Yan kata themes ini sangat mesra SEO, sebab utamanya ialah, themes sekarang ini mempunyai elemen yang lebih mesra SEO sebabnya mempunyai sehingga 6 H Tag.

Continue reading “Themes baru yanmieonline.com”

Menarik plugin wordpress untuk dikongsi

Salam semua, atas permintaan CikMin, Aie, Farenova, Imran, Azuan dan ramai lagi kawan-kawan yang shout kat kotak menjerit Yan dan tak lupa yang YM Yan bertanyakan apakah plugin yang Yan guna untuk detect google crawl entry, sebenarnya bukan sahaja google malah banyak enjin carian yang korang boleh tengok tengah craw blog korang.

See, menarik bukan plugin nie? banyak sangat Engine bot dalam plugin nie yang boleh datang crawl entry korang. So apa tunggu lagi? jom plugin aje. Ops lupa, nama plugin nie WP-useronline klik aje SINI untuk mendownload.

Continue reading “Menarik plugin wordpress untuk dikongsi”

Blog hijau ini di review

Salam untuk semua, selamat berhujung minggu. Hari nie nak cerita pasal blog hijau nie kena review. Thanks pada Daus dan Mus kerana sudi review blog Hijau ini

Terima kasih pada Daus kerana sudi review blog akak, tak sangka pulak blog akak boleh jadi pilihan daus untuk daus stick kat sini…hehehe, boleh baca entry Daus yang bertajuk 8 Senarai blog wordpress yang aku suka, boleh kata daus nie jugak antara pengomen tegar kat blog Yan nie. Thanks sekali lagi yea…teruskan setia dengan blog akak…nnnggee~~

Continue reading “Blog hijau ini di review”

Disable right click menyusahkan

Salam semua, hari nie plugin disable right click Yan dah buang terus, cuma bertahan 2 hari je…hehee rasa menyusahkan diri sendirilah pulak. takpelah kalau diorg nak amik apa-apa kat dalam nie silakanlah…daku rela…hehehe

Kenapa Yan kata disable right click menyusahkan?? Sebabnya payah yan nk linkkan artikel- artikel yang lain, banyak jalan kena lalu…so untuk memudahkan diri sendiri, disable right click dimansuhkan didalam blog ini. dan senang sikit kawan-kawan nak linkback ke artikel-artikel dalam blog ini .

Pada ‘Orang Itu’ yang suka Copy dan mengambil gambar-gambar dalam nie takpelah Yan halalkan….sharing is caring, tp apa yang penting berilah linkback kepada tuan punya entry, bukannya susahpun, hormati hak tuan punya harta. macam dalam entry kak jie yang INI

So disable right click dimansuhkan….yeeehhhaaa~~~

Disable right click dan Hotlinking untuk wordpress self hosted

Salam Maulidur Rasul buat semua, hari nie mood blogging dah kembali. Syukur kejap aje mood tu hilang, tapi geram jugak nie sebab ada pihak yang asyik nak tiru dan hotlinking aje benda-benda dalam nie sehinggakan bandwidth pun banyak gak dia makan, kalau bandwidth banyak atas sebab-sebab ramai yang melarayai blog ini Yan tak kisah malah Yan lagi suka, tapi ini amik segala benda dalam nie bawa balik umah dia…aduhai, tak perlu nak nyatakan siapa orangnya. Yan sendiri tahu sebab kat paparan tersebut ada bagitahu siapa yang menghotlink Yan punya harta benda dalam nie.

Continue reading “Disable right click dan Hotlinking untuk wordpress self hosted”

Cara Memindahkan Followers dari Blogger ke WordPress

Salam buat semua, malam nie Yan nak cerita disini pasal gadget followers Yan, syukur alhamdulillah Yan berjaya memindahkan followers Yan semasa berada di Flatform blogger ke Flatform WordPress sekarang.

Memang agak rumit jugak Yan buat, 2 jam tu duk depan lappy…asik try and error aje. Ada jugak cari kat google cara buatnya tapi tak jumpa. So Yan buat sendiri je, suka hati mak bapak Yan je nie…ehehhe, dah akhirnya berjaya…yeeehhhaaa tepuk tangan untuk diri sendiri..hehehe.

Continue reading “Cara Memindahkan Followers dari Blogger ke WordPress”