Akhirnya tukar themes baru

yanmie 70

Salam semua, semalam akhirnya themes blog ini di tukar atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan, themes sebelum nie ada banyak masalahnya, so takde pilihan lain terpaksa cari themes lain,  berat rasanya nak tukar themes sebab themes sebelum nie memang sangat Yan suka tapi apa boleh buat tahi kambing bulat-bulat di […]

10 bulan bersama wordpress

yanmie 48

Salam semua, alhamdulillah lega sikit domain dah renew, renew pun last minit sebab malas nak renew awal-awal eheehe, terima kasih pada en.hubby kerana masih lagi ingin terus menaja domain dan hosting blog ini..makasih dear 🙂 Domain yang di beli melalui Google Checkout Sebenarnya domain ini dahulunya pernah digunakan jugak di […]

Blog hijau ini di review

yanmie 24

Salam untuk semua, selamat berhujung minggu. Hari nie nak cerita pasal blog hijau nie kena review. Thanks pada Daus dan Mus kerana sudi review blog Hijau ini Terima kasih pada Daus kerana sudi review blog akak, tak sangka pulak blog akak boleh jadi pilihan daus untuk daus stick kat sini…hehehe, […]

Disable right click menyusahkan

yanmie 37

Salam semua, hari nie plugin disable right click Yan dah buang terus, cuma bertahan 2 hari je…hehee rasa menyusahkan diri sendirilah pulak. takpelah kalau diorg nak amik apa-apa kat dalam nie silakanlah…daku rela…hehehe Kenapa Yan kata disable right click menyusahkan?? Sebabnya payah yan nk linkkan artikel- artikel yang lain, banyak jalan […]

Cara Import Post dari Blogspot ke WordPress

yanmie 38

Salam buat semua, hari ini terpanggil rasanya ingin berkongsi tentang bagaimana cara mengimport post, komen dan segala attachment dari blogspot ke wordpress khas untuk mereka-mereka yang baru berpindah ke wordpress dan berhosting sendiri. Dah 4-5 orang jugak Yan tolong importkan post, komen dan segala attachment dari blogspot ke wordpress. Tapi […]

Subscribe US Now