Nera AF9 – Lirik Lagu Hatiku Milikmu

Salam, haishhhh orang lain dah lama suka lagu Hatiku Milikmu nyanyian dari Nera AF9, saya pulak baru nak suka kat lagu nie hehe, serius makin lama dengar makin sedap pulak telinga ni mendengar lagi ni, ok layan jom Lirik Lagu Hatiku Milikmu dari Nera AF9.

Kannnn mendayu-dayu lagi ni, pagi ni je dah berapa kali mainkan hehehe, rasanya lagu ni macam biasa dengar kat drama TV, tapi tak pasti drama apa huhuhu.

Continue reading “Nera AF9 – Lirik Lagu Hatiku Milikmu”

OST Drama Tihany – Roman (Roman Feat Kilafairy)

Salam, yesss dapat juga OST Drama Tihany TV9 nie, video clip teaser yang bertajuk Roman yang dinyanyikan oleh Roman Feat Kilafairy, pertama kali dengar lagu nie dalam Drama Tihany terus jatuh hati kat lagu nie, sedap pulak dengar. Okeh layan dulu video clip ost tihany bawah nie ye.

Heeee sedap rupanya suara Kilafairy nie, Okeh clip atas tu dah update lagu penuh Roman, terima kasih pada pembaca blog ini yang memberikan link lagu tersebut, makasih awak!

Continue reading “OST Drama Tihany – Roman (Roman Feat Kilafairy)”

Layan Movie Megamind 3D bersama family yanmie

Salam semua, macam mana dengan wiken korang? mesti bestkan, kami sekeluarga semalam jalan-jalan di Jusco Bukit Tinggi Klang, layan Movie kat GSC, sebelum tu makan kat McD 20 minit je, tension giler!! sebabnya bukan main lembab lagi servis kat McD Bukit Tinggi tu, huh..tak pasal-pasal kelam kabut kami makan…hahhaa adoii, last2 bungkus semua masuk dalam beg dan makan kt dalam panggung…haha sib baik staff GSC tak perasan..wakaka 🙂

Megamind

Ha ye semalam Movie atas tulah yang kami tengok iaitu tayangan 3D Megamind, Ya Rabbi best giler sebabnya semalam lah kali pertama bawa anak-anak gi layan Movie, best sangat bawa diorang, nak-nak pulak Movie Megamind nie memang best, sakan dengar anak-anak bergelak…hahahaa, korang pegilah tengok movie nie, tak rugi beli tiket mahal sikit (sebab 3D) jalan ceritanya best, sesuai untuk tayangan seisi keluarga, dan ini jugak kali pertama kami tengok Movie 3D 🙂

Continue reading “Layan Movie Megamind 3D bersama family yanmie”

Dalam 10 cakap 1 nombor

Salam semua, pagi nie sumpah gelak guling-guling tengok video kat bawah nie, sangat-sangat menghiburkan, senaman pagi di mulakan dengan senaman mulut dan muka dulu tengok video bawah nie…hahahhaa adoiiii tak caya meh korang layan sendiri yea 🙂

Hah..macam mana?? kelakarkan? sempoilah diorang nie, kreatif betul! sebenarnya video atas tu ada member sharekan kat facebook, so tertarik pulak rasanya nak kongsikan dengan pembaca blog ini, sekali sekala layan yang macam nie seronok jugak..hahhaa, adoiiii lawakk!!

Continue reading “Dalam 10 cakap 1 nombor”

Paderi Benjamin Stephen – Menghina Agama Islam

Salam semua, pagi yang ceria hari nie, baru sudah senaman mulut dengan video paling kelakar dan jugak layan (Video) Teacher Shida aka Cikgu Shida. Oklah now nak cerita pasal sejak akhir-akhir ini ramai sungguh mereka yang diluar sana menghina agama islam, apa ye yang mereka benci sangat dengan agama islam? orang islam sendiri pun tidak pernah nak menghina agama yang lain. lately pulak kecoh dengan kes Paderi Malaysia iaitu  Benjamin Stephen yang menghina  Nabi Muhammad SAW dan Agama Islam, sebenarnya video tersebut yang dah tersebar luas di youtube Yan pernah tonton sekitar tahun 2008, itupun Yan dapat tahu dari kakak Yan sendiri, dia suruh search benjamin stephen di youtube, then barulah tahu sedikit sebanyak tentang si Benjamin Stephen yang laknat ini!

benjamin stephen

Paderi Benjamin Stephen

Mengaku dia adalah seorang melayu yang berasal dari negeri johor, begitu bangga dia menjadi murtad! dan memeluk agama kristian, sehinggakan dia beria-ia mengadakan ceramah sehingga ke negeri sarawak untuk menarik kepercayaan orang kristian terhadapnya dan sekaligus memburuk dan menghina agama islam, masa Yan tengok video nie dengan kakak sungguh Yan sakit hati! dan video nie jugak Yan pernah bercerita dan kongsikan dengan KakChik sekitar tahun 2008.

Continue reading “Paderi Benjamin Stephen – Menghina Agama Islam”

(Video) Teacher Shida aka Cikgu Shida memang terbaik!

Salam semua, pagi tadi yang jem kat youtube, duk layan Teacher Shida punya miming, best giler ini cikgu! sempoi arr, suka pulak Yan tengok, semua video Teacher Shida nie Yan dan habis tengok, boleh kata kaki ngan kepala pun ikut rentak Teacher Shida aka Cikgu Shida yang terer bab mimimg..ehehe. kelakar betul Yan tengok! memang menghiburkan, paling best dia miming lagu Stacy yang bertajuk Jahat, betul-betul bersemangat Yan tengok, Yan pun ikut sama terhibur..ehehe

Jomlah korang gi terjah video-video teacher shida nie sebelum di privatekan, masuk SINI

Kalau nak join fan facebook cikshida (Teacher Shida) boleh je terus ke CikShidaDariParit’s Fans, memang best sangat dapat kenal cikshida nie, tak sabar nak tengok next video pulak..ehehe 😛

Tapi kan ramai jugak sebenarnya yang tidak suka dengan perbuatan cikgu shidah nie, mereka mengatakan perbutan dia adalah sangat memalukan profesyen perguruan, entahlah..korang boleh jugak baca komen-komen tak Foto Khaiitt Tuiii !! Untuk Video Cikgu Shida Mereng , Yan disini tidak menyebelahi mana-mana pihak, cuma Yan nak katakan Yan terhibur tengok video dia…hahhaa 😛

.

Free Laptop Acer Aspire One, klik  SINI

.

Nota Yanmie : Terbaek!!

Alat melipat baju – Mesti cuba!

Salam semua, selamat malam yea, tadi sambil-sambil layan youtube dan terjupa video cara buat alat melipat baju, so Yan cubalah buat eksperimen tu jugak, kebetulan bahan pun ada so layankan aje *tetiba rajin* hahha, layankan video bawah nie yang di demokan oleh anak Yan sendiri iaitu Aiman. layan yea…

.

amacam??? ehehe…anak-anak Yan pun jadi seronok, so lepas-lepas nie ringan sikit beban, anak-anak boleh tolong melipat kain, hahaha….akhirnya jumpa jugak alat untuk melipat baju kan…yelah Yan nie banyak-banyak keje paling tak suka melipat baju..hahaa tak tahu lah napa..ehek 😛

Continue reading “Alat melipat baju – Mesti cuba!”

OST Chinta TV3 – Khatimah Cinta (Sixth Sense)

Salam semua, adoiiyyaaii sorilah ye sangat takde mood dan sedang dalam kemalasan nak update blog, tak tahulah napa boleh jadi gini, sebenarnya ada banyak story nak share tapi tulah bila malas tu datang semua benda tak boleh jalan..huhu, takpelah ku gagahkan jugak update blog ini.

Semalam merupakan Episode 1 Drama Chinta di TV3 untuk slot akasia, dimana menggantikan drama Epilog Syurga Cinta. untuk episode 1 nie oklah biasa-biasa je..hahaha, harap-harap drama chinta nie boleh buat Yan stay kat depan TV seperti drama Adamaya. apa yang bestnya lagu OST Chinta memang best, lagu dari kumpulan sixth Sense yang bertajuk Khatimah Cinta, layan jom…

Continue reading “OST Chinta TV3 – Khatimah Cinta (Sixth Sense)”

Memori Hari Raya Aidilfitri 2010

Salam semua, hari nie baru nak ada mood nak update entry raya…ehehe orang lain dah basi dah cerita raya nie tapi lain pulak Yan nie baru beria-ia nak entry kan sini 🙂 hari tu cuti raya 1 minggu, nak online pun payah sebabnya streamyx kat kampung buat hal, so online guna broadband aje tu pun merangkak-rangkak jugak, last-last layan game je kat lappy nie.

Raya tahun nie kat kampung en.hubby di Jengka 13, Pahang. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar, sambutan raya kat sana meriah jugak terutamanya pada malam raya, bunyi bunga api sana sini, boleh kata hampir setiap rumah main bunga api yang jenis bunga api bateri tu, ala yang bunga api macam sambutan merdeka tu.

Continue reading “Memori Hari Raya Aidilfitri 2010”

OST Cinta Kirana – Lirik Lagu Dia Milikku (Yovie dan Nuno)

Salam semua, wow Sinetron Cinta Kirana tengah meletop-letop sekarang nie, Yan sendiri tidak ketinggalan menonton drama nie, memang best bangat! di samping pelakon-pelakonnye yang cantik dan ganteng.


Layan pulak OST Cinta Kirana aka Lagu Tema Cinta Kirana, pergh!! membuak-buak rasa hati..ehehe, petang nie tak tahulah nak layan Cinta Kirana ke ataupun Epilog Syurga Cinta. Oklah jom layan OST Cinta Kirana yang best of the best 🙂

Continue reading “OST Cinta Kirana – Lirik Lagu Dia Milikku (Yovie dan Nuno)”