Kelas Belajar Mengaji Al-Quran Di Rumah

yanmie 20

Assalam, alhamdulillah baru-baru ni hakak sekeluarga ada KKelas Belajar Mengaji Al-Quran Di Rumah, sekarang ni dah mudah sangat dah nak cari tutor yang boleh mengajar kita mengaji / tajwid dan macam-macam lagi, hakak baru juga sign up program mengaji di rumah ni, minggu lepas merupakan minggu pertama kami mengaji bersama Tutor. […]

Resepi Ayam Masak Asam Pedas Johor

yanmie 20

Assalam, pertama kali masak Ayam Masak Asam Pedas Johor, boleh tahan juga rasanya, hakak masak follow buku resepi Chef Fazliana, selalunya hakak buat Ikan masak asam pedas, bila buat ayam ni rasa macam sesuatu yang baru pula. Kalau masuk kedai buku boleh lupa diri kejap. Ni buku resepi pun beli. Padahal […]

Cara Elak Rasa Malu Bila Jumpa Orang Pakai Baju Sama

yanmie 28

Assalam, pernah tak korang terserempak dengan orang lain yang pakai baju sama dengan korang? ada rasa malu tak? hahahaha, okeh hakak nak share Cara Elak Rasa Malu Bila Jumpa Orang Pakai Baju Sama Dengan Kita, jadi takdelah gelabah nak menyorok time tu hahha.   Gelak je hakak menaip ni sebab hakak […]

Resepi Oat Tomyam Sedap

yanmie 12

Assalam, korang selalu makan oat buat macam mana? kalau hakak lebih suka Rolled Oat, masak kasik sedap-sedap takdelah rasa muak. hakak suka makan oat bila buat oat tomyam, merecikkk fuhhh!!, hakak bukanlah sejenis yang suka makan oat, hakak makan je kalau teringin hahhaha https://www.instagram.com/p/BWv6aUKlqqF/?taken-by=yanmie Tapi dia punya teringin tu terus […]

Tarikh Mengundi Pilihan Raya Umum PRU 14

yanmie 17

Assalam, nampaknya Tarikh Mengundi Pilihan Raya Umum PRU 14 tak lama lagi akan diumumkan, korang dah sedia ke? sebab apa hakak cakap tau, coz baru-baru ni anak dapat surat cuti sekolah yang mana cikgu-cikgu ada taklimat pasal Pilihan Raya Umum ke 14, dan sekolah anak-anak akan menjadi pusat pengundian nanti. Jadi […]

Mangga Harum Manis Perlis Sedapnya

yanmie 20

Assalam, baru-baru ni kami ke Perlis untuk hantar adik sambung belajar disana, kami juga ambil peluang yang ada untuk merasai keenakkan Mangga Harum Manis Perlis, setahun sekali baru dapat makan buah ni hahaha, maklumlah sini susah nak jumpa, ada pun kalau ada event agrobazaar ke yang macam tu. Tapi bila masa […]

Buat Passport Untuk Anak

yanmie 3

Assalam, baru-baru ni hakak balik kampung, jadi ambil kesempatan terus untuk buat Passport, bukan apa hakak ni lahir di Sabah, jadi lebih baik dan mudah prosesnya bila hakak buat di Sabah, ini kerana Sabah mempunyai Akta undang-undang sendiri untuk Imigresen. Bukan tak boleh buat di Semenanjung ni, cuma prosesnya agak […]

Kadar Zakat Fitrah Di Seluruh Negeri Malaysia 2017

yanmie 11

Assalam, alhamdulilah syukur ALLAH beri kita peluang untuk menunaikan ibadah puasa pada tahun ini, semoga ALLAH berkati kita dibulan Ramadhan ini dan Jangan lupa untuk memunaikan Zakat Fitrah bagi yang berkemampuan ye. Berikut hakak share kan Kadar Zakat Fitrah Di Seluruh Negeri Malaysia 2017. Jangan lupa untuk menunaikan tanggungjawab kita bagi yang […]

Subscribe US Now