Pengertian Puasa Bagi Aiman

Salam, yeayyy malam nie tengok anak bulan kan?, korang rasa bila agaknya puasa yea?, kalau hujan petang nie abislah tak nampak anak bulan ^___^, tak sabar nak menyambut bulan ramadhan, mudahan kita masih diberi kesempatan untuk berpuasa pada tahun ini, amin. Pagi tadi Aiman kata tak nak makan, dia nak puasa, so check it out Pengertian Puasa Bagi Aiman.

aiman haziq

Aiman : Ayah, nanti abang nak puasa

Ayah : Yeker nak puasa, puasa tu ape?

Haziq (menyampuk) : Makan jadi kuat dan sihat *ibu ayah gelak dengar ^___^*

Aiman : Bukanlah dik…..puasa tu maknanya tak boleh makan, tak boleh korek hidung, tak boleh korek telinga dan tak boleh gigit pensel. *gelak dengar tang gigit pensil tu, HAHAHAHA*

Continue reading “Pengertian Puasa Bagi Aiman”