Yeayy Aiman Dah 6 Tahun!

Salam, syukur alhamdulillah hari ini Aiman dah pun genap umurnya 6 tahun, selamat hari lahir sayang, moga panjang umur murah rezeki, jangan nakal-nakal, moga jadi anak yang soleh dan berguna, amin….

aiman

Gambar Aiman pagi tadi sebelum ke Tadika.

Saya sedang menyiapkan kek hari lahir untuk dia, harapnya dia suka, korang pun boleh bagi dia hadiah dengan Vote video dia kat Digi Wwwow tu heheee.

Continue reading “Yeayy Aiman Dah 6 Tahun!”

Dah Pandai Main Basikal 2 Roda

Salam, hiks bukan saya ye tapi anak saya Aiman, dia Dah Pandai Main Basikal 2 Roda, kemain seronok lagi tengok dia, ok serius saya amat jeles hikhik sebab saya tak reti main basikal hehee.

Aiman

Pagi tadi sebelum ke Tadika

Sebelum ni aiman guna roda penyokong kat belakang tu, baru ni dia minta untuk dibukakan roda kecik 2 tu, bajet memang dah pandailah tu kan, tu yang dia minta bukakan roda tu. Buka je terus kayuh, tak jatuh pulak tu, eeee tererrrnyyeee dia kikikiki.

Continue reading “Dah Pandai Main Basikal 2 Roda”

Ha kan dah merajuk!

Salam, Gambar bawah nie tengah pujuk-pujuk Aiman, dia merajuk sebab tak bawa dia pergi Petronas StreetSmart hari tu, Ha kan dah merajuk!, yelah dia kan sekolah, lepas hantar dia pi tadika hari tu, saya dan haziq ke KLCC ūüėÄ

20120204-060739.jpg

Sampai sekarang Aiman duk ungkit pasal tu, dia kata tak puas hati kenapa pergi senyap-senyap hehe, takpe sayang next time ibu bawa masuk dalam Petrosains, kita tengok Dinosaur sekali dengan ayah ye hikhik

– Sebenarnya dia jeles haziq ada badge Petronas StreetSmart tu hehehe kesian pulak -..-“

Sent From My iPad2

Imam Muda Aiman – Tadika Little Caliphs Bandar Puteri Klang

Salam, seronok pulak tengok gambar Aiman kat facebook tadika dia, Teachers Tadika Little Caliphs Bandar Puteri Klang bawa budak-budak pergi surau, ajar diorang tentang adab di surau, wuduk, solat dan zikir, serius saya suka dengan aktiviti tadika seperti ini. Yang paling best bila Teacher Aiman tag kat facebook gambar Aiman jadi Imam untuk Solat Sunat Dhuha ^_____^

little caliphs bandar puteri klang

Kids beratur nak ke Surau An-nur Bandar Puteri Klang, sebenarnya ada cerita disebalik ini, sehari sebelum nak ke surau ni, saya tersilap baca sms yang Teacher Aiman hantar, ingatkan khamis nak ke surau, baca lagi sekali pagi tu rupanya jumaat, uwaaa sian khamis tu Aiman sensorang pakai baju melayu, apa lagi balik sekolah kena bebel dengan dia, HAHAHA, sorry yea sayang, next time ibu baca SMS bebetul dan banyak kali heeeee.

Continue reading “Imam Muda Aiman – Tadika Little Caliphs Bandar Puteri Klang”

Aiman Demam Pula

Salam, 2 hari ni Aiman tak berapa nak sihat, kesian kat dia, tapi dia gagahkan jugak untuk ke tadika, ikutkan saya tak bagi dia sekolah dalam keadaan dia tak sihat, tapi apa boleh buat, dia sendiri yang berkeras nak juga pergi sekolah.

ubat demam kanak-kanakDah bagi dah ubat demam atas tu, alhamdulillah ada perubahan, tapi tulah kejap panas kejap sejuk, naik risau jugak, janganlah sampai admit macam dulu, dah serik nak ke klinik dan Ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang, serik dan takut nak lalui masa-masa seperti dulu tak sanggup lagi sekali untuk mengintai disebalik Dari Celah Katil Wad Pediatrik¬† -..-“

Continue reading “Aiman Demam Pula”

Photoshoot Bersama Aiman

Salam semua, wah tajuk macam pro je hehehe, nak bagi sedap tajuk je sebenarnya, gambar-gambar Aiman nie sebenarnya snap pagi tadi sebelum hantar dia pergi ke sekolah, layan Photoshoot Bersama Aiman kikiki.

aiman

Eeeee tetiba pulak suka sangat tengok gambar ni, gambar candid sebenarnya, aiman tak tahu pun saya snap gambar dia, lepas dengar bunyi capture baru dia perasan heheehe, muka sangatlah suci kan ^_____^.

Continue reading “Photoshoot Bersama Aiman”

Dimana-mana pun boleh

Salam, syukur alhamdulillah Aiman dah sihat sepenuhnya dan dah pun keluar wad pada petang hari jumaat yang lepas, Aiman hari nie dah start ke Tadika semula. Okeh layan gambar atas semasa Aiman berada di Wad Pediatrik, tengok sempat lagi main game dengan Adiknye, dimana-mana pun boleh ^____^

– Punyelah malas nak on lappy, update dari phone je hehe.

Posted with WordPress for BlackBerry.

Dari Celah Katil Wad Pediatrik

Salam, syukur alhamdulillah petang ini kalau takde apa-apa Aiman dah boleh balik rumah, kesihatan Aiman pun kembali pulih dan ceria seperti sedia kala, syukur Ya Allah. Terima kasih buat rakan-rakan yang mendoakan kesihatan Aiman, hanya Allah SWT sahaja yang dapat membalasnya.

 

wad pediatrik

Gambar Dari Celah Katil Wad Pediatrik

.

– Alhamdulillah lega sangat ^____^

.

Sent From My iPad2

Home School Sekejap

Salam, siang tadi Teacher Aiman datang rumah melawat dan memberikan beberapa tugasan untuknya, baik betul Teacher Aiman nie, ambil berat betul pasal muridnya, sambil tu Teacher Aiman ajar apa yang patut.

Time nie Teacher Aiman dah balik, see demam-demam pun dia masih larat untuk menghadap buku, alhamdulillah syukur. Hari nie demam Aiman dah beransur pulih, walau bagaimanapun kesihatan dia masih lagi harus dipantau senantiasa.

.

– Doakan Aiman cepat sembuh seperti sediakala yea ^____^

.

Posted with WordPress for BlackBerry.