Beli Basikal Guna Duit Raya

Assalam, makpak dah start kira duit raya anak-anak ke tu? mesti dapat banyak kan? hahaha jangan guna pula, kesian kat anak-anak penat cari duit raya muehehee. Ramai mak pak yang simpan duit anak di Tabung Haji ataupun bank kan?, untuk kami kali ni bagi can lah kat anak-anak merasa sendiri hasil duit raya dorang, bak kata anak sulung, duit dah banyak kat bank, nak beli basikal pula HAHAHA, ada-ada jelah anak-anak ni kan, layan jeler….

basikal budak

Harga 4 basikal ni RM1K+, tapi dapat tawar jadi RM910, balance bapak dorang tambah bayar hahaha, kata sayang anak kan hehehe.

Boleh je pun kami belikan dorang ni tapi dah dorang nak juga beriya nak guna duit raya dorang kan, ikut jelah janji dorang bahagia hahhaa, nak lah juga kot merasa duit sendiri tu hehee.

Continue reading “Beli Basikal Guna Duit Raya”

Bila haziq memakai helmet

Salam semua, baru nie Yan curi-curi tangkap gambar anak tengah bermain basikal kat halaman rumah, duk intai-intai apa yang diorang buat kat laman rumah, yan Yan perasan si kecik (Haziq) cuba memakai helmet ayahnya, tapi tak reti, haziq minta tolong si abang (Aiman) untuk pakaikan, memang kelakar tengok haziq pakai ¬†helmet, beria-ia suruh abang dia pakaian, layan ye…ehehe

helmetMasa Yan tengok haziq nak naik atas basikal nie, duk fikir janganlah haziq tumbang dengan helmetnya, maklumlah helmet tu kan agak berat sedikit..ehehe memang tergelak Yan tengok, tapi Yan curi-curi pandang je diorang nie sebabnya nanti macam tak best pulak amik gambar, sekali sekala amik candid picture ok jugak…nnggee~~

Continue reading “Bila haziq memakai helmet”