Pertama kali memandu kereta en.hubby

Salam semua, nak cerita pasal kes semalam ke myMydin kat area rumah nie je di Bandar Puteri Klang, alkisah en.hubby Yan suruh Yan drive kereta dia..fuh tak nak Yan bawa tp en.hubby paksa gak suruh bawa kalau tak bila nak reti bawa kereta dia tu kan, yelah sebelum nie Belajar Memandu guna kancil dan viva so tak retilah nak bawa kereta besar-besar nie, lagi-lagi kereta buatan negara luar, seram sejuk jadiknya duduk dalam kereta en.hubby…ahahaa

Aiyoo anak-anakku nie, asal ambik gambar mulalah nak interprem πŸ™‚

Sejak lulus test JPJ hari tu memang takde drive kereta, so semalam tu ler pertama kali drive lepas dapat lesen kereta.Β Rasa kekok pun ada bawa kereta nissan en.hubby tu, sebabnya Yan nie rendah so seat memang haruslah kedepan sangat. nak tekan klac, break dan minyak pun payah..jauh benar duduknye…ehehe kereta manual, kalau Auto sedap sikit tekan 2 benda je πŸ™‚

Continue reading “Pertama kali memandu kereta en.hubby”

Pagi yang di nanti sudah tiba – Test JPJ

Salam semua, maaf blog ini tidak berupdate sehari iaitu pada semalam ini kerana kesihatan tidak berapa nak ok plus pergi Belajar Memandu tetiap hari memang meletihkan di bulan puasa nie. *ewah ada je alasan* πŸ™‚

Pagi nie adalah pagi yang di nanti-nantikan sebabnya pagi nie Yan ada test kereta dengan JPJ, mudahan ler lulus! nebes pun ada nie πŸ™‚

Kalau ada berita gembira nanti Yan entry yea, kalau takde tu maka tak lulus lah tu..ehehe, tapi harap2 luluslah kan πŸ™‚

Ahad lepas buat test percubaan memang pass dan harap-harap test jgn JPJ nie sama macam test percubaan ahad lepas, bukan apa takut kecut perut je duduk sebelah JPJ..haha..adoiyaii

Continue reading “Pagi yang di nanti sudah tiba – Test JPJ”

Projek Kuih Batang Buruk Sabah Versi Yanmie

Salam semua, pagi nie macam biasa ada kelas Belajar Memandu, masih lagi nak cekapkan diri dalam bab berhenti di bukit dan jugak parking, kalau bahagian Litar dan Jalan Raya tu dah takde masalah. Insyallah kalau takde apa-apa 25hb nie Yan Test JPJ. Oklah bukan nak cerita pasal belajar memandu..ehehe nie nak cerita projek kuih batang buruk yang sedang berjalan dengan rancak πŸ˜›

Proses menggulung kuih batang buruk sabah versi yanmie πŸ™‚

Alhamdulillah rezeki datang dan terus datang, projek batang buruk kini bermula, asal-asalnya tak plan nak ambil tempahan tetapi atas permintaan yang tinggi dan tak nak menghampakan regular customer, Yan ambik jugak tempahan tersebut, Yan percaya ini adalah rezeki di bulan ramadhan. Alhamdulillah πŸ™‚

Continue reading “Projek Kuih Batang Buruk Sabah Versi Yanmie”

Belajar memandu punya pasal

Salam semua, Yan online dari rumah tercenta di Klang, semalam balik bersama 3 hero tercinta, kebetulan takde kelas belajar memandu untuk 2-3 hari nie, so kami ambil kesempatan untuk balik Klang. Insyallah Isnin nie balik semula ke Jengka dan selasa macam biasa ada kelas Β belajar memandu.

Ok nak dijadikan cerita, semalam balik dari kelas belajar memandu memang Yan lah yang drive sampai balik rumah, kebiasaannya anak-anak bermain basikal kat halaman rumah, pelik jugak waktu sampai tu sunyi je halaman rumah, MIL tercenta cuma bagi isyarat yang anak-anak tengah tido.

tup2 bila sampai depan pintu terkejut uuu tengok myhero-hero nie, ingatkan pengsan ke apa..nebes pun ada…hahaha mana taknya tengok aje gambar atas tu πŸ™‚

Continue reading “Belajar memandu punya pasal”

Belajar memandu di Litar dan Jalan Raya

Salam semua, semalam Yan pergi kelas belajar memandu di Litar dan jugak Jalan Raya. So far alhamdulillah semuanya ok, semua di dalam keadaan terkawal, dan Yan berjaya drive kereta sang kancil cikgu sampai ke rumah di jengka 13. cuma tulah kaki tak berapa cekap lagi, kadang-kadang boleh tersalah guna kaki untuk tekan brake…ehehe

dah tu cikgu Yan nie pulak jenis dia cepat je tangkap apa yang Yan buat *ha…kaki kiri tak boleh tekan brake, kena guna kaki kanan* hahaha yang nie memang tau sangat tak boleh guna kaki kiri untuk tekan brake, kaki kiri hanya untuk klac sahaja…dan kaki kanan untuk tekan brake dan minyak…wakaka tak biasa lagi cikgu..insyallah rabu nie dah ok bab tekan-tekan tu πŸ˜›


Continue reading “Belajar memandu di Litar dan Jalan Raya”

Belajar Memandu

Salam semua, minggu nie lesen L Yan keluar, yeeehhhaa dengan rasa hati gumbira Yan start belajar bawa kereta sang kancil minggu nie. Perasaan tu macam biasa aje, takde nebes ke gabra ke…biasa-biasa aje, cuma rasa macam mimpi boleh bawa kereta.

Litar memandu Institut Memandu Warisan Jengka Sentral

sebenarnya ini adalah kali ke 2 Yan drive kereta sang kancil, kali pertama khamis lepas, bayangkan dengan tak ada kemahiran membawa kereta langsung, cikgu memandu Yan tetiba suh bawak…arghhh sudah!!

Continue reading “Belajar Memandu”

Ceramah Kelas Memandu

Salam semua, hari nie hari pertama Yan masuk ke kelas memandu, pagi nie macam biasalah ada ceramah selama 5 jam. bermula pukul 8.30 dan dijangka habis pada pukul 4 petang…aiyoooo…harap2 x bosan

tapi teruja jugak nak masuk kelas nie, ehehe…dan perasaan berdebar-debar tu tetap ada, harap-harap dipermudahakan segala urusan Yan hari nie. Ok choww nak masuk kelas dulu…nnnggee~~

Nota Yanmie : korang doakan Yan berjaya lulus amik lesen kereta nie yea πŸ™‚