Bila Anak Kena Demam Chicken Pox

Salam, 3 hari yang lepas, anak no 2 saya iaitu Abang Ngah terkena Demam Chicken Pox ala macam demam campak tu tapi ni versi orang dewasa punya, mujurlah tak nampak melarat sangat, semuanya terjadi lepas bawa Baby Irfan ke Klinik sebab Batuk Dan Selsema, dan mujur jugalah ada ubat demam dan cool fever kat rumah ni, apa lagi bagi ler ubat demam tu dan cool fever.

chicken pox

Balik dari Tadika baru perasan kat atas kening dia ada bintik-bintik merah

Pagi Keesokkannya macam biasa demam tu dah hilang, dan dia pun siap boleh pergi kesekolah lagi, balik dari sekolah baru perasan ada bintik-bintik merah kat muka dan badannya, hah!! tidak syak lagi dia kena demam chicken pox.

Continue reading “Bila Anak Kena Demam Chicken Pox”