Macam-macam hal betul

Salam, phewww mood blogging sudah mari sebab masalah blog sebelum ni alhamdulillah sedikit sebanyak dah dapat diatasi oleh saya sendiri kiikikikik, tahniah pada diri sendiri heheee, Macam-macam hal betul bila blog ada masalah, semuanya timbul lepas saya tukar themes blog.

blog

Memang saya tahu apabila menukar themes blog sedikit sebanyak akan menjejaskan trafik dan SEO blog, setelah sebulan 1-2 kali bertukar themes, saya semakin pelik, kenapa trafik blog ini semakin merudum?, yang sangat menyedihkan bila google “yanmie”, malahan Denaihati yang duk 1st index haha, tak aci betul.

Continue reading “Macam-macam hal betul”

Tengah berjimat cermat untuk blog

Salam semua, hari nie mood nak update blog down sangat sebabnya nak berjimat-jimat dengan bandwidth, tak taulah sempat ke tak sampai hujung bulan nie, kalau tak memang terkandas ler, hari nie baru 8hb tapi dah guna sebanyak 28GB+, cubalah korang bayangkan keadaan Yan sekarang nie macam mana, hehehe.

direct admin

Now Blog tengah diet, gambar-gambar pun di hostkan di Free CDN, kalau korang tengah buka blog kadang gambar keluar kadang tak tu perkara biasalah ye, layankan je, harap-harap boleh cover sampai hujung bulan nie, kalau tak good bye…lalalalalala

Continue reading “Tengah berjimat cermat untuk blog”

Blog yang di Sampahkan

Salam semua selamat petang, hari nie sungguhlah sibuk sangat mengadap lappy nie, dari semalam misi membantu en.hubby menyiapkan Project Paper dia. Now baru ada masa sedikit untuk buka blog, psstt!! thanks pada semua visitor blog Yan, setakat pukul 3 petang tadi unic Visitor di blog ini sudahpun mencecah 700 Unic Visitor.

Oklah nak cerita pasal tajuk entry ini “Blog yang di Sampahkan”. Sejak akhir-akhir ini rasa blogging macam dah tak seronok sebabnya sana sini orang duk cakap pasal blog sampah, Apa yang korang faham pasal blog sampah? meh kongsikan disini.

Continue reading “Blog yang di Sampahkan”

Aduka Taruna – Kerana Blog badan binasa

hah  tajuk entry kali ini memang sangat HOT, memang tengah meletop-letop sekarang nie, Blog yang di maksudkan adalah blog si Aduka Taruna, yang menghina Kemangkatan Almarhum Sultan Johor.

Berikut petikan dari surat kabar dan Laporan Polis, Sumber SINI

Klik untuk tumbesaran gambar

Report Polis kat atas tu pulak datangnya dari Klang. 1 Malaysia report nie. Huh…nasib ko lah Bro…Kerana Blog badan binasa
`
Entry yang dikatakan menghina Kemangkatan Almarhum Sultan Johor “Dah mampos buat cara mampos la”, dia dah delete dan dia pun dah buat entry minta maaf terbuka kat blog dia.
~
Tapi nasib baik ada En.google Cache, so dapatlah Yan baca isi entry nya. Pendek saje isi kandungannya tapi yang pendek inilah membawa  kemarahan banyak pihak.
`

Sumber dari Google Cache

~

Tapi tulah kan…nak buat macam mana, Nasi dan menjadi bubur ataupun istilah lain terlajak perahu tak boleh nak gostan dah…huhuhu

Psstt!! glemer kejap ko wahai Bro Aduka Taruna…Hits online lk lebih…fuh! bila pulak nak keluar TV nie??? ngggegeee~~~

Lagi Laman Blog Menghina Allah, Nabi dan Kesucian Agama Islam

Ya Allah…mengucap Tengok Laman Blog yang menghina Allah S.W.T, Nabi dan Kesucian Agama Islam.

Macam mana yea laman blog wordpress macam nie kita nak Flag? kalau blogspot tu senang je, semua orang tahu. tapi yang nie??? sesiapa yang tahu harap boleh dikongsikan bersama.

Mudahan sesiapa Umat Islam yang masuk ke blog tersebut tidak terpengaruh oleh penulisan blog tersebut. Tengok sahaja berapa orang yang tengah online tu??

Dah…cukup setakat ini, Yan tidak mahu mengotorkan rumah ini dengan cerita-cerita dalam blog tersebut. Korang buka sendiri. Klik SINI

Re bloglist balik untuk dapatkan update blog Yanmie

salam buat semua, maaf pada kawan-kawan yang tidak dapat update terkini dari blog yanmieonline.com. Ini kerana Yan sudah berpidah rumah dari Platform blogger ke Platform WordPress, so korang memang tidak akan dapat update terbaru dari blog Yan nie, sebab blog feed tidak sama

bloglist

Ini yang sekarang tertera dekat blog korang..last Update 2 minggu lepas…huhuhu

So apa yang perlu korang buat ialah, buang link blog Yan yang dulu dan add semula, Inysallah selepas tu korang akan dapat update blog terkini dari blog Yan.

bloglist1

Sekiranya korang sudah melakukan apa yang Yan katakan diatas, maka korang akan dapat update terkini blog Yan nie…

Maaf atas segala kesulitan. Terima Kasih

Maaf atas kesulitan untuk mengakses blog ini

Salam buat semua. Yan minta maaf kat korang atas kesulitan untuk mengakses laman blog ini, ini kerana seperti yang telah Yan pernah tulis dalam blog sebelum ini, Pihak Hosting akan melakukan kerja2 memformat server.

Syukurlah blog ini telah pun selamat di backup, hehe..nasib baik takde posting yang hilang..kalau tak nangis wooo…hahaha…*sampai camtu pulak…kikiki*

Buat kengkawan yang join contest cabutan bertuah, jangan risau Yan akan terjah korang balik ok. Ini disebabkan keadaan masa yang agak bizi disiang hari. hehehe….biziiii dengan kerja-kerja rumah tangga…

Psttt!!! harap-harap server tak down lagi selepas ini…Amin….