Dulu Suka-suka, Sekarang Terlebih Suka!

Salam, seronok juga kalau dapat cerita tentang pengalaman memulakan blog ni, tentu ada rakan yang nak baca perkongsihan ini..ewahh, kotlah kan…heheee, sebenarnya saya mula menulis blog sejak tahun 2005 lagi, masa tu aiman masih dalam kandungan, sehinggalah Aiman lahir, Haziq lahir dan insyaallah tidak lama lagi anak ke 3 saya akan lahir dan saya masih lagi menulis di blog ini, insyaallah, anak-anaklah jadi punca mula-mula saya ingin menulis blog, ingin berkongsi dan mengabadikan kenangan yang terindah di blog ini.

langkawi cable car

Masih aktif menulis Blog ^___^

Bermulanya saya menulis di wordpress.com, livejournal.com, blog.com dan banyak lagilah platform yang saya cuba sehinggalah saya jatuh hati dengan blogspot time tu, bertahun-tahun juga saya menggunakan platform blogspot, masa tu tidak ada banyak tutorial yang disediakan atau ditemui di laman google malaysia, hasil carian lebih menjurus kepada blog rakan senegara iaitu Indonesia, kebanyakkannya tutorial blog saya perolehi dari blog-blog indonesia, sebab time tu tak ramai lagi blogger Malaysia yang membuat tutorial, tidak seperti sekarang, bagai cendawan tumbuh, baru blogging sebulan dah pandai keluarkan tutorial 😀

Continue reading “Dulu Suka-suka, Sekarang Terlebih Suka!”

Income Tahun Lepas

Salam, pembakar semangat untuk diri sendiri, bawah ni Income Tahun Lepas yang saya dapat dari Innity, tahun sebelumnya pun ada tapi tak banyak, sikit je. yang bawah ni tahun lepas punya, itupun ada bulan-bulan yang saya tak pasang iklan tersebut, ikut mood, now biar iklan tu kekal kat blog heheee.

innity tahun lepas

RM 10,107.36 untuk tahun lepas, saya percaya ramai lagi kawan-kawan yang lain berjaya menjana lebih dari yang saya dapat diatas.

Continue reading “Income Tahun Lepas”

Jom Buat Duit Online dengan Google Adsense Dan Infolinks

Salam semua, selamat hari jumaat, bersyukur kita masih diberikan peluang untuk bernafas di bumi Allah yang tercinta ini. Sekadar perkongsihan bersama untuk mereka yang ingin menambahkan pendapatan sampingan secara online.

buat duit online

Sebenarnya ada banyak cara nak cari duit sampingan online nie, tapi yang penting biarlah ianya datang dari sumber yang halal dan benar dan bukannya dari sumber yang kita tidak tahu atau bercanggah dengan ajaran kita.

Continue reading “Jom Buat Duit Online dengan Google Adsense Dan Infolinks”