Blog Suspended – Review bulan january

Salam semua, semalam dalam pukul 11.55 malam blog ini dah tak dapat di akses, mujurlah tinggal 5 minit je nak bertukar bulan baru, kalau tidak memang tersadailah blog nie sebab kehabisan bandwidth, dulu upgrade ke premium hosting nie ingatkan bandwidth dah cukup, malah sangkaan merosot, mana tidaknya hotlinking berleluasa sana sini, kang ku buh gambar pencurik kat gambar tu nanti kang..takut tak?? hahaha

suspen

Ini jugak di akibatkan pengunjung blog ini semakin bertambah so sebab itulah jugak pasal bandwidth tidak dapat di atasi, sebelum ini cukup-cukup bulan je dah merah bandwidth nie, tanda amaran setiap hujung bulan mesti dapat punya yang mengatakan bandwidth nyawa-nyawa ikan. Malas nak upgrade sebab rasa macam tak mampu dah…hahaha

Continue reading “Blog Suspended – Review bulan january”

8TV Shout Awards 2010

Updated 20.11.2010 Live Shout awards – tonton online shout awards

boleh layari diΒ http://www.shoutawards.com.my/2010/live-streaming.html

shout awardsSenarai pencalonan Shout Awards pun dah keluar, boleh tahan jugak pencalonan yang tersenarai, semuanya hebat-hebat belaka, dari beratus-ratus pencalonan dan ditapis menjadi 6 untuk setiap kategori, mesti rumit nie juri nak buat pilihan kan, apa pun tahniah buat yang tersenarai.

Continue reading “8TV Shout Awards 2010”

Duit Raya dari Nuffnang dan Denaihati

Salam semua, amacam korang banyak tak dapat duit raya?? eehehe Yan pulak banyak jugak duit raya yang keluar tapi enjoy macam biasa sebabnya time nielah nak bg sedekah kat orang. Dapat duit raya pun boleh tahan jugak, senyum sampai ke telinga πŸ™‚

Drag gambar ke New Tab untuk pemadangan yang lebih nyaman :p

Terbaru pulak dapat duit raya dari Nuffnang, tengok aje gambar atas tu siapa yang tak suke kan 1 buffered dan cecah RM200 dan 2 lagi buffered tu dah metered, harap2 iklan buffered yang tengah gedik2 senantiasa kat blog ini lambat lagi metered…eheks πŸ™‚

Continue reading “Duit Raya dari Nuffnang dan Denaihati”

Pertama kali trafik 4K++ sehari

Salam semua, syukur alhamdulillah pertama kalinya blog ini mendapat trafik sehari 4K++, hati riang gumbira tengok buffered Nuffnang turut bagi kerjasama untuk teruskan aksi menggedik-gedik di sini…nnggee~ jom cekidaut yea πŸ™‚

See gambar atas trafik semalam Unic Visitor 4,780 dan Pageviews sebanyak 10,281 , nak tengok trafik bulan lepas klik SINI. tujuan entry ini bukan untuk menunjuk tapi adalah untuk pemangkin semangat untuk diri sendiri πŸ™‚

Sekian setakat itu sahaja…eheks πŸ™‚

Nota Yanmie : Syukur alhamdulillah rezeki datang terus datang πŸ™‚

Sejarah tercipta lagi trafik 1 hari 1K

Salam semua selamat pagi, hari nie seronok sangat tengok stats dari Nuffnang dimana Trafik blog dalam sejarah tercipta lagi untuk kali keduanya Yan mendapat 1k pengunjung dalam masa sehari. Siapa tak seronokkan dapat trafik macam nie tanpa blogwalking bagai, pedahal semalam cuma ada 2 entry yang diupdate, itupun entry kedua Yan update lebih kurang dalam pukul 10 malam.

Yang seronoknya jugak tengok pageview, minggu nie 3kali Yan dapat pageview 1.5K++ sungguh tak sangka, siapalah yang rajin selak blog Yan nie yea?? dan begitu jugak dengan Unic Visitor Yanmieonline akhirnya mencecah 5K seminggu


Continue reading “Sejarah tercipta lagi trafik 1 hari 1K”

Trafik Yanmieonline akhirnya mencecah 5K seminggu

Salam semua selamat berhujung minggu, wah akhir-akhir ini semangat blogging semakin mencanak jugak dek trafik yang sangat memberangsangkan. Rasanya minggu ini sahaja dah berapa kali Yan cerita pasal Trafik blog, ehehe semua itu harus dikongsikan disini untuk lebih memotivasikan diri dan sebagai pemangkin semangat, dan tidak lupa jugak sebagai “Entry khas” kepada mereka yang beriklan di dalam blog ini, dan bukannya untuk menunjuk-nunjuk, terpulang pada korang yang menilainya.

Untuk pertama kalinya blog ini telah mendapat Trafik sebanyak 5K++ (Analytic Nuffnang), sejarah dalam dunia blogging Yan, rasa macam mimpi pulak, yelah orang lain lagi hebat boleh dapat banyak dari ini, tapi bagi Yan dapat 5K++ nie pun dah cukup bagus sangat sebabnya Yan bukannya ada Pembaca Setia pun, cuma beramas mesra aje dengan En.Google. Blogwalking memang jarang, Yan hanya akan blogwalking pada orang yang datang meninggalkan jejak di shoutbox dan komen sahaja *Berterus terang nie* tapi ada jugak yang belum sempat Yan balas kunjungan diorang, jangan risau ok! Yan pasti jejak balik cuma amik masa sedikit πŸ™‚

Continue reading “Trafik Yanmieonline akhirnya mencecah 5K seminggu”

Trafik blog dalam sejarah

Salam semua, hari nie sebelum menulis apa-apa entry, Yan memang wajib akan masuk ke site Nuffnang untuk melihat berapakah trafik yang Yan dapat semalam, dan memerhatikan apakah keywords yang selalu masuk ke blog ini dan secara tidak langsung Yan dapat tahu apa yang readers suka baca dan cari πŸ™‚

Semalam terkejut jugak sebabnya dah macam *Hari Ini Dalam Sejarah* ehehehe, trafik blog untuk pertama kalinya mencecah 1K, Yan akui memanglah Yan tak sehebat blogger lain yang boleh dapat trafik blog lebih 1K sehari, Yan dapat 1K nie pun dah jakun sangat tau!! sebab tak pernah dapat, tapi syukur dapat jugak merasa, nak menten tu yang susah. Bestnya kalau dapat trafik macam Hanis Zalikha dan Redmummy kan πŸ™‚

Rasanya inilah perkali kali Yan reveal trafik blog Yan, selalunya Yan letak gambar keywords dan buffered aje, sebab apa? taknak orang kata menunjuk atau pun riak. Yelah nanti orang kata, elehΒ Perasan macam bagus je dia.

Continue reading “Trafik blog dalam sejarah”

semalam tak update sebabnya? meh baca

Salam semua, wah semalam Yan takde update blog lah. Ya Rabbi kalau nak tau semalam memang bizi giler seharian tak duduk kat rumah, pegi ke KLIA amik Mak dan Ayah mertua tercinta balik dari mengerjakan ibadah umrah. Syukur alhamdulillah diorang selamat sampai dan dapat mengerjakan ibadah umrah..Amin, dulu dah pernah pergi naik haji, kali nie diorang buat umrah pulak, Ya Allah bilalah giliran Yan pulak dengan En.hubby…Insyallah ada rezeki ingin sekali berpijak di bumi Mekah, Madinah, Jeddah….dan banyak lagi…

Keluarga Pak Teh dari Kedah pun ada datang sekali, diorang semua lepak rumah Yan, so memanglah bizi takde masa nak ngadap lappy, nak-nak pulak hari nie nak pergi bawa diorang semua jalan-jalan cari makan, nasib baik pagi nie lepas subuh Yan cepat-cepat capai Lappy sebelum sediakan sarapan..see sempat lagi tu…hahhaa

Continue reading “semalam tak update sebabnya? meh baca”

Bersara dari Klik-klik Nuffnang

Salam semua, gempak kan tajuk entry hari nie. Kalau korang nak tau Yan sebelum nie memanglah kaki Klik-Klik nuffnang *Mengaku okeh!, sebab memang betul…* tapi selepas baca entry kat blog Fara-Eng yang dia ada dapat warning dari Nuffnang sebab di kesan melakukan klik-klik nuffnang.

Jadi Yan pun dengan ini mengambil keputusan untuk bersara dari aktiviti Klik-Klik Nuffnang sebelum email warning dari Nuffnang tiba ke inbox..hehehe.

.

Tiada lagi Klik-klik Nuffnang di sini!!

.

.

.

Yan sayangkan nuffnang sebabnya nuffnang tak pernah jemu bagi Yan buffered…

So all the best tuk semua yea…



Hot keywords dan Buffered ke 25 dari Nuffnang

Salam semua, hari nie buka website nuffnang, macam biasa benda yang Yan cek dulu adalah keywords yang masuk ke blog Yan. Cek kat analytics keywords nuffnang je, malas nak masuk direct admin..hehe terkejut jugak sebabnya hari-hari ada keywords dari Hotel Mania dan Drama Na O Mei. Ramai betul yang cari info pasal 2 drama nie. Jom tengok graf bawah nie.

See ramaikan yang mencari info pasal Drama Hotel Mania dan Drama Na O Mei nie.

Continue reading “Hot keywords dan Buffered ke 25 dari Nuffnang”