Tempat Menarik Di Cameron Highland – Ladang Teh Bharat Cameron Valley

Assalam, kan baru-baru ni kami Cuti Sekolah Ke Cameron Highland, semakin banyak Tempat Menarik Di Cameron Highland ni, Selain Taman Strawberry, salah satunya of course lah Ladang Teh kan, siapa pegi sini kalau tak ke Ladang Teh memang rugilah, so pastikan korang singgah kesini dulu okeh, harga tiket tak tahu berapa sebab masa pegi baru ni kami tak turun kebawah sebab hujan hehee, masa 1st pergi dulu tak kena tiket pun, sekarang dah dikenakan tiket untuk masuk turun kebawah tu.

ladang teh bharat cameron highland

Subahanallah Cantiknyaaa view, Alhamdulillah ALLAH SWT beri peluang sekali lagi untuk sampai kesini, tenangnya rasa berada ditempat yang mendamaikan macam ni.

Continue reading “Tempat Menarik Di Cameron Highland – Ladang Teh Bharat Cameron Valley”

Cuti Sekolah Ke Cameron Highland Lagi Lah Kita

Assalam, Ke Cameron Highland Lagi Lah Kita cuti sekolah ni hihihi, sesekali pergi tempat mendamaikan macam ni, jauh dari bunyi hiruk pikuk bandar, selalu bercuti pergi tempat yang anak-anak boleh enjoy, kali ni kasik can lah kat mak pak plak ye anak-anak, mak pak pun nak juga bercuti hahaha, sesekali bawa gi sini dan sebenarnya takde idea juga nak bawa kemana, plan asal nak bawa gi Langkawi sambil bawa Mak ayah jenjalan kat Langkawi, tapi plan tukar sebab tetiba time nak beli tiket flight tu harga 2kali ganda naik, bayangkan dekat 4k harga untuk kami pergi balik 4 dewasa, 4 kanak2, rasa macam tak berbaloi hahaa. InsyaALLAH next time lah, last pergi masa anak 2, sekarang anak dah bertambah lagi 2 hehee

Ok, jadi kami decide ke Cameron Highland jelah bawa sekali mak ayah jenjalan, lagipun dorang dah nak balik Sabah time ni, jadi bawa lah kesini, dulu Mak hakak dah pernah sampai sini, cuma ayah jelah tak pernah sampai, sajelah nak bagi dorang sejuk-sejuk sini hahha, tapi kebetulan time gi sini cuaca sejuk-sejuk hujan renyai hahaha, kesian dorang kesejukan hihihi.  Continue reading “Cuti Sekolah Ke Cameron Highland Lagi Lah Kita”

Taman Bunga Ros Cameron Highland

Salam, kalau Bercuti Ke Cameron Highland ni tak sah kalau tak singgah cuci mata kat Taman Bunga Ros Cameron Highland kan?, ini merupakan kali ke 2 saya dan Myhero-hero sampai ke sini, memang cantik, siapa kata kat Malaysia takde tempat menarik?, banyak wooo tak puas dan tak habis lagi nak terokainya.

Taman Bunga Ros Cameron Highland

Pintu masuk Taman Bunga Ros Cameron Highland pun dah cukup meriah dengan dekorasinya, tu tak masuk lagi ke dalam tu.

Continue reading “Taman Bunga Ros Cameron Highland”

Pasar Malam Brinchang Cameron Highland

Salam, bercuti ke Cameron Highland rasa tak lengkap kalau tak singgah ke Pasar Malam Brinchang Cameron Highland ni, ada banyak gambar yang saya snap, tapi saya kongsikan yang dibawah ni dulu ye.

Pasar Malam Brincang Cameron Highland

Maaflah kualiti gambar kali ni memang kurang memuaskan sebab bukan dalam mood nak bergambar, mood nak shopping je heheee, banyak betul benda menarik kat Pasar Malam Brinchang Cameron Highland ni, apa yang pasti produk berbentuk strawberry menjadi tumpuan pengunjung.

Continue reading “Pasar Malam Brinchang Cameron Highland”

Bercuti Ke Cameron Highland

Salam, sekarang ni saya dan family dalam perjalanan ke Cameron Highland untuk bercuti, doakan kami selamat sampai ye. Puas juga saya curi-curi masa untuk update blog tapi masa yang ada sangatlah terhad, bukan tak boleh online, ni sebab saya sibuk dengan urusan peribadi.

Banyak sebenarnya yang saya nak entrykan sepanjang 2 hari yang lepas, tapi apa boleh buat, badan dan minda minta berehat hehehe. Ni pun update dari blackberry je, nantilah balik dari bercuti saya susun semula jadual blogging ekekeke.

Continue reading “Bercuti Ke Cameron Highland”