Atkins Diet Pilihanku #atkinsdietyanmie

Assalam, lama blog tak update lama tu jugalah happy manjang sampai lupa nak jaga pemakanan, jaga berat badan kehkehkeh, ni barulah orang kata kembali ke pangkal jalan hehee, alhamdulillah dah sedar diri semakin menggemuk, mula lah cuak nengok no kat penimbang, buat-buat nangis pun ada, takut..seram..seram takut penimbang pecah kalau naik hahaha.

berat turun denga atkins

Turun 8.4kg selama 70 hari, babai kepala 8, hai kepala 7 😀

Ya ALLAH berat gila, balik dari bercuti di Kota Kinabalu baru sedar yang diri semakin membesar bagaikan dipam-pam, serius sedih gila, so ambil keputusan untuk buat diet, Atkins Diet Pilihanku #atkinsdietyanmie kenapa pilih atkins diet? sebab Diet Kalori pernah buat tapi menakutkan sebab berat naik, susah nak turun, so try Atkins alhamdulillah serasi dengan badan dan gaya hidup.

Continue reading “Atkins Diet Pilihanku #atkinsdietyanmie”

Salad Kerang Berkeju

Salam semua, pagi tadi breakfast salad kerang dan teh o suam, wah skema punya breakfast dah..hahhaa, yelah kan tengah semangat Diet Atkins, kang kalau tak diet nanti anak panggil Oh Gemuk! pulak kan..eehehe.

So menu pagi tadi sangat simple, Salad Kerang, 1st time buat salad kerang, resepi suka hatilah tu, dah kerang boleh makan dalam diet atkins nie so bantai ajelah, kena pandai variasikan menu barulah tak bosan 🙂

Continue reading “Salad Kerang Berkeju”