Duit Hasil Blogging Hadiah untuk Anak

Salam semua selamat berhujung minggu, Yan baru balik dari Pasaraya Econsave beli barang dapur dan barang keperluan yang lain, macam biasalah hari nie adalah hari tanpa plastik tapi Yan barang-barang semua letak jugak dalam plastik sebabnya leceh, bukan taknak sokong kempen minggu tanpa plastik tu cuma agak susah sikit bagi Yan *ekekee…ada aje alasan*

Oklah masuk aje kedalam Pasaraya Econsave benda pertama yang masuk dalam kepala nie nak belikan anak-anak something dari duit hasil blogging Yan. fikir punya fikir terlintas untuk Yan belikan diorang meja kecik dan bangku kecik sekali, senang untuk diorang belajar atau bermain, selalunya duk kat meja makan aje…ehehhee

Meja dan bangku dalam gambar nielah yang Yan belikan tadi untuk diorang, bukan main seronok lagi yang abang nie, siap puji-puji ibu dia…kikiki, tak pasal-pasal hari nie dia rajin Ya amat menulis.

 

Continue reading “Duit Hasil Blogging Hadiah untuk Anak”

Fuh nasib baik – kalau tak memang rugi!

Salam semua, siang tadi Yan dan family shopping barang dapur di Econsave Pandamaran Klang, memang biasanya kat situ jelah tempat kami beli barang-barang dapur, dari yang kering hinggalah ke barang yang basah, kat sini seafoodnya segar-segar lagi tu..segar dari laut…ehehe 🙂

Nak dijadikan cerita, biasanya Yan seorang aje yang masuk dalam pasaraya. En hubby dan anak-anak cuma tunggu dalam kereta, diorang tak ikut sekali, kalau lah anak-anak ikut sekali harus diorang angkut Econsave tu bawa balik rumah…ehehe, so taknak bagi diorang melalak kenalah bagi upah, kedua-dua anak minta Yan belikan Kereta Mainan, so haruslah di “iya” kan..kalau tak memang takleh masuk Econsave..hahaha

Continue reading “Fuh nasib baik – kalau tak memang rugi!”