Teknik Editing Simple – Smoothkan Surface

Salam, inilah kerja saya kalau dah bosan, suka edit-edit gambar hahaha, so terjumpa 1 tenik editing paling simple, serius simple sangat-sangat, pejam mata pun boleh buat heheee tak perlu photoshop bagai, jomm~ kali ni duk buat Teknik Editing Simple – Smoothkan Surface, contohnya gambar kat bawah ni.

haziq

 Sebelum

Continue reading “Teknik Editing Simple – Smoothkan Surface”

Picca Haziq

Salam, eeee banyak sangat benda nak entry tapi tak tau nak up mana dulu, ni lah dia kalau asik-asik tertangguh nak entry hikhik, takpelah layan Picca Haziq dulu kat bawah ni.

haziq

 hikhik macam ni lah kalau ambil gambar anak, mesti nak edit, konon nak buat yang terbaik di samping Asah Skill Fotografi kan, maklumlah budak baru belajar heeee ^___^

Continue reading “Picca Haziq”

Edit Gambar – Menjadikan warna hitam putih berwarna

Salam semua, hobi yang dari dulu tak dapat dipisahkan dengan Yan, hehehe iaitu edit gambar, terlalu suka menghabiskan masa untuk mengedit-edit segala gambar, terkini secara tak sengaja boleh pulak teredit gambar bawah nie yang mana teknik menjadikan gambar hitam putih dengan gagungan berwarna, sungguh tak sangka menjadi hasilnya…hahahhaa *gelak suka*

Teknik photoshop

Gambar atas tu adalah gambar sebelum di edit, kira tu gambar Original, Yan edit ke Black and White, edit punya edit, godek punya godek dapat hasil gambar dibawah, miahahahhaa selama ini ada jugak try buat tapi tak menjadi, ntah macam mana kali nie godek-godek sikit jumpa pulak tenik nak buatnya tu dengan cara mudah sekali.

Continue reading “Edit Gambar – Menjadikan warna hitam putih berwarna”

Belajar Photoshop

Salam semua, ades tetiba hari nie tergedik-gedik buka balik photoshop, semalam try edit gambar buat pakai GIMP memang hampes, langsung lupa macam mana nak buat…hahaa so pagi tadi layan edit gambar guna photoshop.

belajar photoshopGambar background ambil dari facebook Abang Ipar kat Oversea 🙂

Sebenarnya agak lama Yan tak sentuh photoshop nie, sampaikan tak ingat bila kali terakhir Yan sentuh…ehhee sebab tak berapa reti, walaupun hasilnya tidak berapa cantik dan kemas, tapi oklah tetap berpuas hati 🙂

Continue reading “Belajar Photoshop”

Edit gambar dan dapat watermark cantik

Salam semua, macam biasa bila dah bosan mesti nak selak gambar-gambar dalam handset cap ayam nie, nak edit bagai…ehehe, tapi edit sikit aje pun bagi lawa sikit gambar tu, so x perlu nak beli kamera mahal-mahal kalau skill mengedit tu ada..ngggee~~ *kenkonon ada skill*

Gambar nie ambik semalam masa ondeway pergi mentakab dengan MIL, FIL tercenta dan semestinya bersama 2 hero kecik iaitu Aiman dan Haziq.

Continue reading “Edit gambar dan dapat watermark cantik”