Cara mengatasi masalah NTLDR is Missing

Salam semua, sebelum balik kampung hari tu ada format lappy tapi tak berjaya di akses seperti biasa, ada error pulak, mula-mula tu boleh je cuma interface xp nya jadi macam zaman purbakala punya, tak puas hati format lagi untuk ke sekian kalinya, last-last tak boleh running pulak, tak boleh nak masuk window langsung…huhu, error yang keluar adalah NTLDR Missing. So hantar ler Mr.Lappy jumpa Dr.Pc, 1 malam jugak Mr lappy menginap kat wad Dr.PC tu. nasib baiklah kena RM50 aje..nnggee~~

Ok disini Yan kongsikan macam mana caranya untuk mengatasi masalah NTLDR Missing, cekidauuttt okies….error nie boleh jadi pada sesiapa aje so sharing is caring 🙂

Continue reading “Cara mengatasi masalah NTLDR is Missing”

Nak Format ke tak Laptop nie?

Salam semua, hari nie banyak sangat nk update sampaikan tak tau nak mula dari mana..ehehe, last-last jadi silent reader sekejap. Hangat woo macam-macam sekarang nie kes blogger tak puas hati…opss!!

Sebenarnya Yan tengah berfikir samaada nak format Laptop ke tak? sebabnya sejak akhir-akhir ini Laptop Yan asyik buat hal je asyik heng memanjang, sudahnya tutup terus plug..hahhaa, kan best kalau dapat Laptop Acer Aspire One baru dari Bro Denaihati 🙂

Continue reading “Nak Format ke tak Laptop nie?”