Hangout On Air Bersama Team Google Adsense

Assalammualaikum, ini kali ke 2 saya join Hangout on Air dengan Team Google Adsense, sesiapa pengguna Adsense yang mendapat jemputan ini jom sesama join sekali, banyak ilmu yang dikongsikan bersama, terdahulu saya pernah Meeting dengan Google Adsense Specialist di KLCC, serius terlalu banyak ilmu yang saya perolehi hasil dari meeting tersebut, tetapi maaf tak boleh nak share kerana ianya sulit untuk dikongsikan bersama kehkehkeh.

google adsense team

Saya dah buat RSVP, insyaALLAH akan bersama Team Adsense dan rakan-rakan Adsense yang lain Hangout on Air pada 12 Dec ini nanti.

Continue reading “Hangout On Air Bersama Team Google Adsense”

Google Adsense Web Disable (Modified Ad Targeting)

Salam, baru-baru ini salah satu blog saya www.**********.com yang memasang iklan Google adsense telah disable dari Iklan Google Adsense, maksudnya disini tidak dapat memaparkan iklan di blog tersebut kerana dikatakan telah melakukan kesalahan mengubah code adsense.

email

Saya tidak pernah mengubah atau menambahkan code lain kedalam code yang diberikan, selain code yang telah diberikan oleh Google Specialist Adsense semasa saya bermesyuarat dengan mereka di KLCC tidak lama dahulu, boleh baca di SINI.

Saya terus menghubungi pihak google dan memaklumkan tentang permasalahan tersebut, kenapa blog saya dikenakan tindakan tersebut sedangkan saya tidak pernah melakukan kesalahan seperti “Modified Ad Targeting”.

Continue reading “Google Adsense Web Disable (Modified Ad Targeting)”

Meeting Bersama Specialist Google Adsense Dari Google.com

Salam, semalam saya ke KLCC ada Meeting Bersama Specialist Google Adsense Dari Google.com, saya ajak bersama PuanBee, tapi PuanBee kejap jelah, sempat bertentang mata je dengan orang google tu sebab dia kena balik hantar anak sekolah, but oklah jumpa puanbee kejap pun jadik ler hikhik.

email

Gambar diatas adalah email dari mereka, sebelum tu mereka ada call siap wish tahniah bagai, saya pun blur gitu hehee, rupa-rupanya saya selected untuk projek dotdotdot dengan diorang, so lepas ni blog saya akan dipantau oleh mereka *menarik bukan? hikhik*.

Continue reading “Meeting Bersama Specialist Google Adsense Dari Google.com”

Dapat Surat Cinta Dari Google – No Pin Google Adsense

Salam semua, yes betul dapat surat cinta dari pakcik google hehehe, pantas jugaklah pakcik google nie hantar surat ye, hari tu google bagitau diorang generate surat cinta tu 3hb April, so hari nie dah sampai, bermakna cuma mengambil masa 12 hari sahaja berbanding member-member yang lain menunggu sehingga 2-3 minggu, hehee. Makasih pakcik Google, sayang u banyak-banyak..heee~~

google adsense

Okeh surat cinta yang dimaksudkan adalah seperti tajuk entry nie, No Pin dari Google Adsense, No pin ini akan dihantar sekiranya earning dah mencecah 10USD, tapi ini kali ke 2 Yan request no Pin sebab sebelum nie Yan pindah rumah so No.Pin tu sampai kat alamat dulu (tahun 2009), dah aktif balik google adsense nie (sebab lupa password sebelum nie). Yan request semula No.Pin Google Adsense.

Continue reading “Dapat Surat Cinta Dari Google – No Pin Google Adsense”

Jom Buat Duit Online dengan Google Adsense Dan Infolinks

Salam semua, selamat hari jumaat, bersyukur kita masih diberikan peluang untuk bernafas di bumi Allah yang tercinta ini. Sekadar perkongsihan bersama untuk mereka yang ingin menambahkan pendapatan sampingan secara online.

buat duit online

Sebenarnya ada banyak cara nak cari duit sampingan online nie, tapi yang penting biarlah ianya datang dari sumber yang halal dan benar dan bukannya dari sumber yang kita tidak tahu atau bercanggah dengan ajaran kita.

Continue reading “Jom Buat Duit Online dengan Google Adsense Dan Infolinks”