Google Search Queries yanmieonline untuk Julai 246K

Salam semua, syukur alhamdulillah blog ini terus menunjukkan peningkatannya di mata en.google, terkini google search queries blog ini telahpun mencapai Page Impression / index di google sebanyak 246,00 untuk bulan Julai sahaja. berbanding dengan sebelum ini cuma 201K Impression untuk yanmieonline.com, kita tengok pulak nanti untuk bulan Ogos macam mana πŸ™‚

Untuk mendapatkan graf tersebut, korang haruslah mendaftarkan blog korang di google webmaster tool dan login menggunakan akaun gmail korang.

Continue reading “Google Search Queries yanmieonline untuk Julai 246K”

Google Authority Listing

Salam semua, syukur alhamdulillah blog ini sudah pun menerima Google Authority Listing dari en.google. Apa itu Google Authority Listing? ok disini Yan kongsikan yea info pasal Google Authority Listing. Yan pun tak reti sangat nak ulas, Yan search aje kat en.google.

Google Authority Listing ialah Penganugerahaan Google terhadap website tersebut, dimana tidak semua blog ataupun website menerima Google Authority Listing. hanya website/blog yang benar-benar dipercayai oleh google sahaja diberikan title Google Authority Listing. Google percaya pada laman web yang memiliki link balik (linkback). Β dan ini jugak dikatakan web tersebut telah berjaya membina penjenamaan di internet.

Continue reading “Google Authority Listing”

Most Popular Entry di Blogged.my

Salam semua, tadi masuk ke Blogged.my tak sangka pulak ada entry Yan yang popular kat sana…ehehe, sebenarnya Yan jarang masuk blogged.my nie sebabnya blog Yan Autoping di Blogged.my tidak seperti web aggregator yang lain memerlukan Yan untuk sign in dahulu untuk ping blog. Meh tengok entry mana yang popular sangat tu πŸ™‚

Ternyata OST Adamaya – Yang Terindah memanglah entry yang sedang hangat bukan sahaja di blogged.my malah di keywords Analytics nuffnang jugak

Continue reading “Most Popular Entry di Blogged.my”

Tips Agar terindex di Search Engine

Salam semua, tadi Yan ada terima email pertanyaan dari seseorang, bertanyakan pasal macam mana caranya agar terindex di Search Engine. Hem kerut dahi kejap sebanya Yan bukanlah pakar di dalam bidang ini, tetapi sekadar perkongsihan apa yang pernah Yan lakukan keatas semua blog Yan dulu-dulu.

Ehek..perlukah aku dedahkan siapa penghantar email ini?? hahaha..ampun tuanku πŸ™‚

.

Continue reading “Tips Agar terindex di Search Engine”

Bagaimana mendapatkan tempat pertama di google

Salam semua, wah tajuk entry! hahaha…sebenarnya ingin berkongsi sahaja dengan kawan-kawan semua. Mesti korang terfikir macam mana nak mendapat tempat di hati google kan? lagi seronok bila mendapat tempat pertama di google search.

Gambar pinjam kat en.google, dia kata ok boleh je..hehehe

Yan bukanlah pakar didalam bidang ini, tapi tahulah jugak serba sedikit tentang SEO nie, itupun hasil berbelog selama hampir 4 tahun. Jadi tak salah kiranya Yan sharekan disini…sharing is caring kan…kan…

Continue reading “Bagaimana mendapatkan tempat pertama di google”