Ayam Bakar Pemanggang Ajaib

Salam, minggu lepas saya menerima Parcel dari Blogger UmmiHanie, pesan Pemanggang Ajaib dengan beliau, beli kat Langkawi Brand HIG (Haji Ismail Group), sapa tak kenal HIG memang tak pernah sampai Langkawi heheee *ok gurau*

pemanggang ajaib HIG

Bila pemanggang dah dapat, macam-macam lah idea memasak datang, jangan tak tahu, dengan pemanggang ni memang serba serbi boleh masak tau, rajin jadinya duduk kat dapur heeee, layannn~

Continue reading “Ayam Bakar Pemanggang Ajaib”

Haji Ismail Group, Langkawi – Syurga Pada Pencinta Coklat

Salam, sebenarnya tak abis lagi entry Percutian Ke Pulau Langkawi, hari tu demam kuskus tu yang pending aje entry cuti-cuti Malaysia ni, Ok sambung semula nngggee~, lokasi seterusnya kami ke Haji Ismail Group, Langkawi –  Syurga Pada Pencinta Coklat.

haji ismail group

Sesiapa sahaja yang bercuti ke Langkawi pasti tidak akan melepaskan peluang untuk memborong pelbagai jenis Coklat, yang penting coklat kat sini jauh lebih murah dari tempat lain, saya sendiri sedar tak sedar banyak juga yang saya beli, RM200++ juga yang dibelanjakan untuk membeli coklat ni kehkehkeh takpe ler bukan selalu kan. Tu baru saya, belum mak mertua saya lagi.

Continue reading “Haji Ismail Group, Langkawi – Syurga Pada Pencinta Coklat”