Haziq Dah 4 Tahun – Happy Birthday!

Salam, syukur alhamdulillah hari ini merupakan ulangtahun kelahiran Haziq yang ke 4 tahun, alhamdulillah dah besar anak ibu ni, moga jadi anak yang cerdik pandai, soleh dan berjaya dalam hidup, amin.

haziqSepanjang mengandungkan haziq, saya diberikan kesihatan yang sempurna dan tidak pernah mengalami sakit-sakit mahupun demam, malah semasa sakit ingin bersalin pun saya tidak berasa sakit yang berpanjangan, cuma sakit time betul-betul nak deliver sahaja, sehinggakan time tu betul-betul nak deliver pun saya rileks je, doktor dan jururawat yang panik sebab saya dah nak bersalin time tu, tak menyempat-nyempat saya bersalin kat katil biasa je, tak sempat nak gi labour room, bersalin di bilik persediaan ibu bersalin hehehe, kelakar kalau nak ingat balik HAHAAHAHA.

Continue reading “Haziq Dah 4 Tahun – Happy Birthday!”

Selamat hari lahir Aiman 4 Tahun

Salam semua, hari nie merupakan hari yang sangat bermakna buat Yan dan En.hubby di mana hari nie merupakan hari ulang tahun kelahiran Aiman yang ke 4 Tahun, anak pertama kami. Eh dah besar rupanya anak ibu nie yer 🙂

Kek nie Aiman sendiri yang pilih, dia nak lori atas kek tu je..huhu

Teringat dulu masa mengandungkan Aiman, Morning Sickness memang teruk sangat hinggakan tak boleh nak bangun, tak larat..fuh hebat betul kan penangan buatan en.mie Yan…ehehe 🙂

Yang bestnyakan time dah sarat-sarat mengandungkan aiman dulu memang rajin wooo, orang sekeliling yang tengok Yan ngeri je..hahaha, dengan perut memboyot boleh pulak rilek kesana kemari..wakaka sabar jelah, memang jauh beza dengan sekarang nie, malas sikit..ehehe

Ops!! entry nie agak panjang sebabnya Yan berkongsi pengalaman bersalin masa Aiman dulu..so kalau rasa tak boleh nak baca sampai habis silalah pangkah je blog nie yea 🙂 pada yang nak tau tu silalah klik untuk baca seterusnya…muaahhss, tengkiu 🙂

Continue reading “Selamat hari lahir Aiman 4 Tahun”

Tiada pemenang untuk Contest Teka Hari Lahir Ifah

Salam semua, syukur alhamdulillah semalam pukul 9.35malam selamat sampai di KLIA dan sampai rumah dalam pukul 11.30mlm, sebabnya singgah beli makanan.

Oklah mesti ramai yang ternanti-nanti jawapan Contes Teka Hari Lahir Ifah kan? tapi sedih betul takde seorang pun yang berjaya menjawab dengan tepat…huhuhu.

dan JAWAPAN kepada soalan Contes Teka Hari Lahir Ifah dilahirkan, adalah pada 05.03.1987

Memandangkan tidak ada seorang pun yang berjaya menjawab dengan tepat, maka dengan ini Contes Teka Hari Lahir Ifah di TUTUP.

Terima kasih pada semua yang sudi join contest ini, insyallah di lain masa boleh cuba lagi sekiranya ada Contest yang Yan buat nanti *ehek…rasanya ada kot*

Psstt!!! Tak dapat nak upload gambar sebab memory card kena virus trojan…huhuhu pastu handset pulak tetiba tak boleh guna *No network couverage* adakah handset Yan pun kena virus trojan?? ~~~ so takde gambar-gambar kat kampung yang boleh di sharekan, insyallah bila semuanya dah ok nanti Yan share ngan korang yea…

Contest Teka Hari Lahir – Hadiah dari Sabah

Salam semua, Yan berblogging dari kampung halaman tercinta di sandakan, SABAH. hem…sebenarnya banyak yang Yan nak share ngan korang tapi payahlah pulak nak upload gambar sebabnya kat lappy kakak nie takde pun apa-apa software photo editor, kalau nak buat online boleh je tapi tulah lambat pulak nak loading..huhu, maklumlah guna beruk celcom je kat sini tapi syukur masih boleh online.

memandangkan Yan balik SABAH lagi, so Yan dengan besar hati nak kasik hadiah dari SABAH untuk korang. Caranya senang dan mudah aje, cuma perlu meneka sahaja. Takperlu buat entry ke apa..cuma teka tarikh lahir adik Yan, Ifah namanya.. yang baru sahaja menyambut ulang tahun hari lahirnya yang ke 23 tahun pada bulan ini (Mac).

Inilah dia adik ke 4 Yan, namanya Ifah masih single…ahaks..kalau korang terer sila teka bilakah tarikh lahir ifah??

Hadiah diberikan pada 2 peserta yang berjaya meneka dengan awal dan tepat sahaja. hanya 1 kali tekaan sahaja di terima untuk 1 orang peserta.

Continue reading “Contest Teka Hari Lahir – Hadiah dari Sabah”