Happy Birthday Angah :)

Assalam, baru-baru ni Haziq menyambut ulang tahun kelahiran yang ke 9 tahun, ya ALLAH dah besar anak-anak ibu rupanya, ibu je yang tak tua-tua lagi ni hahahahahaha (sila muntah). Happy Birthday Angah!!!!!, moga jadi anak yang soleh, anak yang dengar cakap, jangan suka buat ibu menjerit hehehe

haziq turns 9

23hb baru ni Haziq genap 9 Tahun, ya ALLAH cepatnya masa berlalu, kebetulan tarik tu hari ahad, makcik-makciknya berpakat nak buat surprise birthday party untuknya, kata dorang mana boleh tak celebrate sebab aiman haritu meriah juga dorang surprisekan aiman hehehe.

Continue reading “Happy Birthday Angah :)”

Haziq Dah 6 Tahun

Alhamdulillah hari ini genaplah usia Haziq Dah 6 Tahun, insyaALLAH tahun depan dah boleh masuk darjah 1, cepatnya masa berlalu, tak terasa anak-anak semakin membesar, moga Haziq jadi anak yang Soleh dan berjaya dalam hidup, Aminnnn 🙂

birthday anak

Untuk Ulang tahun kelahirannya kali ini, saya tanya dia nak apa, katanya cukuplah dia dapat 1 kek, hihhii mujurlah tak minta bukan-bukan yeeee…sejujurnya saya dan suami tidak ajar anak untuk bermewah-mewah, so tidak ada permintaan yang demand, hanyalah sebentuk kek chocolate salted caramel yang mewah dengan coklat disana sini, memang puas sangat dia makan.

Continue reading “Haziq Dah 6 Tahun”

Haziq Dah 4 Tahun – Happy Birthday!

Salam, syukur alhamdulillah hari ini merupakan ulangtahun kelahiran Haziq yang ke 4 tahun, alhamdulillah dah besar anak ibu ni, moga jadi anak yang cerdik pandai, soleh dan berjaya dalam hidup, amin.

haziqSepanjang mengandungkan haziq, saya diberikan kesihatan yang sempurna dan tidak pernah mengalami sakit-sakit mahupun demam, malah semasa sakit ingin bersalin pun saya tidak berasa sakit yang berpanjangan, cuma sakit time betul-betul nak deliver sahaja, sehinggakan time tu betul-betul nak deliver pun saya rileks je, doktor dan jururawat yang panik sebab saya dah nak bersalin time tu, tak menyempat-nyempat saya bersalin kat katil biasa je, tak sempat nak gi labour room, bersalin di bilik persediaan ibu bersalin hehehe, kelakar kalau nak ingat balik HAHAAHAHA.

Continue reading “Haziq Dah 4 Tahun – Happy Birthday!”

Khusyuknya Dia

Salam, hari nie dah 2 ramadhan, selamat berpuasa buat semua, meh tengok aktivi haziq hari nie, aiyooo time nie 10.21pagi dengan baju besarnya baru bangun dari tidur, dengan tak mandinya terus spam time line kat twitter, kehkehkeh (but now dia dah wangiii), lepastu buka pulak youtube, macam-macam budak nie tau, kalau setakat starfall.com tu kacang je bagi dia ^___^.

haziq

Amboiiii tengok tu, khusuk je dia tau sampai tak perasan pun ibu dia snap, takde pandang kiri, kanan, belakang, pandang depan tu je, tapi kan sedap juga lagu yang dia buka, rancak sikit, takdelah mengantuk pagi nie, hehehe.

– Besar tak baju haziq ^___^

anak kecil merajuk – jom pujuk!

Salam semua, moga hari nie lebih baik dari hari-hari semalam ye, ok nie nak cerita pasal anak teruna yang kecil nie, semalam bukan main lagi dia merajuk, tarik muka seposen, jenuh jugak nak pujuk…hhuhuhu, sejak akhir-akhir nie sangat sentimentallah pulak si haziq nie, sikit-sikit nak merajuk…haishhh!!! nak dapat adik ke apa nie…ehehehe *jangan caya, gosip je*

haziq merajuk

Alkisahnya begini, dia iaitu Haziq tertumpahkan air milo kat carpet, tapi dia tak bagitahu pun, dia sanyap je, bila Yan perasan then tanya siapa yang buat, di terus lari baring kat sofa sambil tarik muka seposen…huhuhu tak pernah-pernah buat perangai macam nie, apakah maksudnya merajuk macam nie?? hahaha :))

Continue reading “anak kecil merajuk – jom pujuk!”

Eh! Haziq nak dapat adik?

Salam semua, wah-wah kontroversi betul tajuk entry nie, betul ke haziq nak dapat adik nie?, aiyooo nak cakap ke tak? ehehe….cuba teka haziq nak dapat adik ke tak nie? sebabnya haziq duk leka gigit/hisap ibu jari kaki tu, orang kata kalau budak gigit/hisap ibu jari kaki nak dapat adik…hahahahaa

haziq

leka je haziq nie…aiyoooo…next time jangan buat ye sayang!

Itu pun orang tua-tua yang cakaplah, kalau  budak buat macam tu tandanya nak dapat adik, oppss!! tapi apasal Yan takde pening-pening dan loya-loya  nie?? hahaha nampak sangatlah tak betul….mengarut je…ehehe, tapi kalau ada alangkah bestnya kalau dapat baby girl kan 🙂

Klik SINI untuk memiliki Laptop Acer Aspire One secara PERCUMA!!

Nota Yanmie : Jangan marah naaa tajuk entry macam nie…ehehe kasik gempak sikit 😛

Aksi panas budak tengah tidur

Salam semua, wah korang kalau tajuk-tajuk panas macam nie laju aje ye nak kliknya…hahaa, memang betul okeh tajuk entry nie, ada budak sedang tidur…aksi lain dari yang lain, ehehe boleh gitu??

aksi budak sedang tidurhahaa..kan tak tipu memang ada budak sedang tidur tu 😛

Sebenarnya gambar nie ambil semalam rasanya, kesian haziq ngigau pi tido kat tepi sofa tu, sib baiklah tak jatuh, tapi tergelak jugak tengok aksi haziq tido tu…hahhaa

Jangan ada yang marah ye sebab tajuk entry bukan main panas lagi, alih-alih jumpa budak kecik kat atas tu..hahaa bikin panas je ibu haziq nie 🙂

Nota Yanmie : yeay server dah up balik 😛