Duit Raya dari Nuffnang dan Denaihati

Salam semua, amacam korang banyak tak dapat duit raya?? eehehe Yan pulak banyak jugak duit raya yang keluar tapi enjoy macam biasa sebabnya time nielah nak bg sedekah kat orang. Dapat duit raya pun boleh tahan jugak, senyum sampai ke telinga πŸ™‚

Drag gambar ke New Tab untuk pemadangan yang lebih nyaman :p

Terbaru pulak dapat duit raya dari Nuffnang, tengok aje gambar atas tu siapa yang tak suke kan 1 buffered dan cecah RM200 dan 2 lagi buffered tu dah metered, harap2 iklan buffered yang tengah gedik2 senantiasa kat blog ini lambat lagi metered…eheks πŸ™‚

Continue reading “Duit Raya dari Nuffnang dan Denaihati”

Dapat duit raya dari Bro Denaihati

Salam semua, Syukur alhamdulillah rezeki datang dan terus datang, terbaru Yan menang untuk RM20 untukΒ 10Malaysia Top Link dan Commentator Ogos @Denaihati dan jugak tersenarai antara 30 Raja SEO HIDUP SEORANG BLOGGER dan secara tidak langsung dalam contest tersebut Yan memang RM150.00, terima kasih Bro Denaihati kerana menganjurkan Contest ini serta terima kasih jugak buat equrban kerana menaja hadiah ini πŸ™‚

Apa yang penting wang ringgit bukanlah tujuan utama di dalam contest ini, malahan banyak benda Yan pelajari dari contest ini dan yang seronoknya dapat bertanding dengan cara yang sihat, paling best dapat merapatkan lagi ukhwah sesama blogger πŸ™‚ itu yang Yan nampak didalam setiap contest yang Bro Denaihati buat. Tengkiu Bro!!

Continue reading “Dapat duit raya dari Bro Denaihati”

Berakhirnya Contest Hidup Seorang Blogger

Salam semua, lebih kurang 3 jam lagi contest HIDUP SEORANG BLOGGER yang di anjurkan oleh Bro Denaihati akan berakhir, yang pastinya sekarang ramai yang ternanti-nanti keputusan siapakah yang bakal berada di dalam top 10 di enjin carian Google.com menggunakan pelajar Firefox.

Sekarang nie kalah menang belakang cerita, apa yang Yan dapat dari contest ini ialah ilmu SEO dan secara tidak langsung mendapat backlink dari Bro Denaihati yang mana mempunyai PR yang agak tinggi iaitu PR4, itu pun dah cukup bagus sangat, thanks Bro!

Dan tahniah jugak kepada 50 orang peserta yang berjaya menerbitkan kedua-dua entry wajib HIDUP SEORANG BLOGGER, hampir kesemua jugak blog Yan skodeng..nnggee~~~ πŸ˜› ternyata banyak entry yang sangat bermutu, macam-macam cerita pahit manis cabaran hidup sebagai seorang blogger.

Di akhir entry ini, Yan ucapkan terima kasih buat Bro Denaihati atas penganjuran contest ini dan jugak buat equrban yang turut menaja hadiah buat pemenang. mudahan kalian di murahkan lagi rezeki…amin πŸ™‚

Nota Yanmie : Siapalah agaknya ye yang berjada di kedudukan top 10 πŸ™‚

HIDUP SEORANG BLOGGER

Salam semua, maaf sekali lagi blog ini tidak berupdate semalam, macam nielah HIDUP SEORANG BLOGGER dalam kesibukan tu cuba jugak nak ambil peluang untuk nak update blog. Tapi semalam memang takde peluang so tu pasal tak dapat nak update…ehehe sori na…

HIDUP SEORANG BLOGGER memerlukan Yan bijak mengatur masa untuk rumahtangga dan jugak sebagai seorang blogger, maklumlah ada setengah orang tu bila dah mengadap komputer tak makan, tak minum pun takpe, tapi Yan tak boleh nak jadi macam tu sebabnya Yan ada tanggungjawab lebih besar dari seorang blogger.

Tapi seronoknya HIDUP SEORANG BLOGGER nie Yan dapat menambah ataupun mencari duit poket sendiri, di mana dengan blogging inilah Yan pernah mendapat duit bayaran dari Innity dan jugak Nuffnang yang mana begitu lumayan jugak bayaran dari kedua-dua syarikat pengiklanan tersebut, dan seronok sangat bilaΒ Duit Hasil Blogging Hadiah untuk Anak yang Yan berikan untuk mereka.

Innity ok tapi bab bayar payment sangat lemau πŸ™

Continue reading “HIDUP SEORANG BLOGGER”

HIDUP SEORANG BLOGGER

Salam semua, cabaran hidup seorang blogger ada pahit, masam dan jugak manisnya. Yan start blogging 29.12.2006 bermula dengan flatform wordpress.com tetapi di sebabkan tak berapa reti nak guna wordpress.com Yan beralih ke blog.com tak puas hati dengan blog.com Yan beralih pulak ke livejournal.com dan masih jugak tak puas hati tu sehinggalah Yan blogging menggunakan blogspot. memang time nie yang meletop2 pun adalah flatform blogger iaitu blogspot.

dulu2 zaman Yan blogging tu memang tak ramai lagi yang berbelog tak macam sekarang bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan. dulu nak cari tutorial pun memang susah, pening jugak encik google cari, selalu tutorial yang Yan jumpa mengarah ke blog-blog jiran kita di indonesia, tapi takpe masih faham lagi…hidup seorang blogger tak macam sekarang blog tutorial berlambak, memang mudah sangat! google aje terus jumpa page kawan-kawan kita.

Continue reading “HIDUP SEORANG BLOGGER”

Hidup seorang blogger – Contest SEO

Salam semua, selamat malam! jangan terlajak bangun sahur pagi nanti yea, Ok Yan ada satu berita gembira di mana salah satu contest yang Yan nanti-nantikan jugak iaitu Contest yang berbentuk SEO, dimana Bro Denaihati dengan ini mengadakan Contest Hidup Seorang Blogger.

Menarik bagi Yan contest nie sebab boleh menilai tahap permainan SEO blog tersebut, so kiranya Yan nak tengok jugak tahap SEO blog Yan nie dikalangan rakan-rakan yang lain…ekeke tahu ramai yang mantap-mantap dalam SEO nie, so jom kita bersaing dengan cara sihat, yeay!! hidup blogging!! menang kalah belakang cerita πŸ™‚

Korang meh lah join Contes SEO yang dianjurkan oleh Bro Denaihati nie, yang pasti setiap contest yang Bro Denaihati buat pastinya lumayan.

meh terjah kat link bawah, jangan lupa baca sekali syarat2 penyertaan πŸ™‚

SEO Contest Β – Hidup Seorang Blogger

.

Nota Yanmie : Entry ini adalah entry promosi untuk Contest Hidup Seorang Blogger