Selongkar Smartphones – Gambar menggiurkan

Salam semua, amboiii korang kalau gambar menggiurkan laju je ye nak klik..hahaha, pagi nie selongkar balik gambar-gambar yang ada kat dalan Smartphone HTC Desire Z nie, fuh lapar….dan-dan masuk ke dapur memasak, kah3 :)) jom layankan menu yang ada dalam smartphones HTC Desire Z nie ๐Ÿ™‚

paprik udang

Paprik Udang

Continue reading “Selongkar Smartphones – Gambar menggiurkan”

Projek 2 beradik pukul 3 pagi

Salam semua, hari nie tak banyak masa nak menatap lappy nie, banyak masa pegang Smartphone HTC Desire Z je…ehehe, online di HTC je, malas pulak nak meramas-ramas cik delly nie, layan gambar anak yang di curi-curi snap semalam di depan pintu bilik diorang pagi semalam.

aiman dan haziq

Bayangkan jam dah menunjukkan pukul 3 pagi (semalam) tapi masih tak nak tidur lagi, sibuk dengan projek diorang, bangun pulak pagi tadi pukul 9 pagi dah kejut mak pak diorang…ehehe kacau betullah, lepas subuh tadi sambung tido dengan en.hubby sebab en.hubby tak keje hari nie.

Continue reading “Projek 2 beradik pukul 3 pagi”

HTC Desire Z kini milikku – Terima kasih #Maxis10

Salam semua, syukur alhamdulillah akhirnya Smartphones HTC Desire Z kini milikku, seronok sangat tak dapat nak di gambarkan, sebelum tu terima kasih di ucapkan buat maxis kerana memilih Yan antara 10 orang reviewers untuk HTC Desire Z dan seterusnya memberikan smartphones tersebut. hepinyeeee ๐Ÿ™‚

congrats

Pengalaman selama 2 minggu bersama sangat mengujakan, alhamdulillah nampaknya kini ku dah boleh bertambah senyum riang memandang HTC Desire z ku ini, ye HTC Desire Z ku secara rasminya jadi milikku…hahhaa thanks sekali lagi buat Maxis, @aprilyim danย @fiona.

Continue reading “HTC Desire Z kini milikku – Terima kasih #Maxis10”

Entry Terakhir HTC Desire Z #maxis10

Salam semua, Ini adalah entry terakhir untuk maxis10 reviewers, pertama kali terima kasih buat Maxis kerana memilih Yan antara salah seorang maxis10 reviewers untuk HTC Desire Z ini, teruja rasa hati masih lagi terasa dan semakin jatuh hati dengan smartphones HTC Desire Z ini di mana ianya banyak memberikan pengalaman yang manis, ye manis sebab tak pernah pegang smartphone secanggih ini…hahaha

htc desire Z

Macam biasa tak semua benda perfect, macam HTC Desire Z ini ada jugak kelemahannya, tapi setakat ini bagi Yan lebih banyak yang terbaik daripada kelemahan yang ada pada HTC Desire Z, korang boleh baca review-review Yan yang lepas di Tab menu atas atau klik sahaja terus SINI.

Continue reading “Entry Terakhir HTC Desire Z #maxis10”

Fungsi Quick Lookup di HTC Desire Z #maxis10

Salam semua, rasanya ini adalah entry review terakhir dari Yan sebelum Yan mengundurkan diri dari menjadi reviewers ke 7 maxis10 HTC Desire Z ini, maklumlah tempoh review tamat malam ini pada pukul 11.59, pastinya rasa tidak puas lagi masih ada :), entry penutup akan menyusul…ekeke, suka Yan kongsikan di sini salah satu aplikasi yang menarik di HTC Desire Z ini, iaitu fungsi Quick Lookup.

quick lookup

Ianya sangat mudah digunakan, menjimatkan masa di mana boleh melakukan pencarian dalam pelbagai medium iaitu 5 in 1, kenapa Yan katakan 5 in 1, ini kerana ianya mempunyai 5 aplikasi dalam fungsi quick lookup ini, cuma masukkan perkataan dan perlu tap sahaja dan semuanya hanya di hujung jari ๐Ÿ™‚ antaranya boleh search secara automatik melalui wikipedia, google, Youtube, ย Googl Translate dan juga google dictionary.

Continue reading “Fungsi Quick Lookup di HTC Desire Z #maxis10”

Little Fockers TGV Bukit Tinggi – gambar snap via HTC Desire Z #maxis10

Salam semua, khamis lepas en.hubby amik cuti untuk Aiman Orentasi Di Tadika The Little Caliphs, so memandangkan dah en.hubby tak kerja, kami amik kesempatan untuk menggunakan cuti tersebut sebagai cuti yang berkualiti, bawa anak-anak jalan-jalan cari makan, layan movie di TGV Jusco Bukit Tinggi Klang. Gambar semua snap by HTC Desire Z, terima kasih kerana menceriakan hari-hari kami ๐Ÿ™‚

complimentary ticket

Terima kasih buat Nuffnang atas tiket yang diberikan sempena Birthday Surprise, dan movie yang kami tengok iaitu Meet The Parents : Little Fockers (PG13), uhuk…macam mana tak perasan yang movie tersebut PG13, uhuk…nasib baiklah anak-anak sibuk makan popcorn dan cekelat dalam panggung tu…wakakakaa, mana tidaknya citer tu banyak unsur-unsur lucah…hahhaaa adoiiii sabar jelah :))

Continue reading “Little Fockers TGV Bukit Tinggi – gambar snap via HTC Desire Z #maxis10”

Gambar Pertunangan Adik Ipar – Snap Via HTC Desire Z #maxis10

Salam semua, baru nie kami bertiga balik kampung untuk menghadiri majlis pertunangan adik ipar 25.12.2010, alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar, dan seronok dapat snap gambar menggunakan HTC Desire Z yang di pinjamkan oleh Maxis nie ๐Ÿ™‚ layan jom….

majlis pertunangan

Gambar atas adalah dulang hantaran dari pihak kami bertemakan warna purple, cantik purplenya, warna kegemaran en.hubby :), amacam kualiti gambar dari HTC Desire Z? memuaskan sangat bagi Yan, balik kampung ramai yang admire dengan HTC Desire Z nie….ehehee apa lagi terjah maxis terus untuk mendapatkan pakej harga istimewa ๐Ÿ™‚

Continue reading “Gambar Pertunangan Adik Ipar – Snap Via HTC Desire Z #maxis10”

HTC Sense – Phone Finder for HTC Desire Z #maxis10

Salam semua, sebelum nie Yan ada entrykan pasal HTC Sense kan, boleh rujuk entry HTC Sense, Sebenarnya Yan dah aktifkan awal dah phone tersebut untuk aplikasi phone finder di htcsense, tapi baru semalam rasa nak login di site htcsense.com. teruja sungguh, sesuatu yang baru bagi Yan :), ok meh nak ajarkan pada kawan-kawan lain yang masih lagi belum berjaya untuk membuat phone finder nie melalui htcsense.com.

location

Ok pertama sekali korang masuk ke Setting phone, cari menu Phone Finder macam kat bawah nie

Continue reading “HTC Sense – Phone Finder for HTC Desire Z #maxis10”

#maxis10 : Camera Video (Live Blog)

Salam semua, layan camera video dari HTC Desire Z yang kejap tadi di rekod bersama haziq di laman rumah (kampung), teruja dengan kualiti camera yang ada pada smartphones tersebut.ย Video nak upload pun laju jugak, layan…

Cuba teka haziq nyanyi lagu ape? Hehehe ๐Ÿ˜‰

.

.

Sent via HTC Desire Z