Dulu Suka-suka, Sekarang Terlebih Suka!

Salam, seronok juga kalau dapat cerita tentang pengalaman memulakan blog ni, tentu ada rakan yang nak baca perkongsihan ini..ewahh, kotlah kan…heheee, sebenarnya saya mula menulis blog sejak tahun 2005 lagi, masa tu aiman masih dalam kandungan, sehinggalah Aiman lahir, Haziq lahir dan insyaallah tidak lama lagi anak ke 3 saya akan lahir dan saya masih lagi menulis di blog ini, insyaallah, anak-anaklah jadi punca mula-mula saya ingin menulis blog, ingin berkongsi dan mengabadikan kenangan yang terindah di blog ini.

langkawi cable car

Masih aktif menulis Blog ^___^

Bermulanya saya menulis di wordpress.com, livejournal.com, blog.com dan banyak lagilah platform yang saya cuba sehinggalah saya jatuh hati dengan blogspot time tu, bertahun-tahun juga saya menggunakan platform blogspot, masa tu tidak ada banyak tutorial yang disediakan atau ditemui di laman google malaysia, hasil carian lebih menjurus kepada blog rakan senegara iaitu Indonesia, kebanyakkannya tutorial blog saya perolehi dari blog-blog indonesia, sebab time tu tak ramai lagi blogger Malaysia yang membuat tutorial, tidak seperti sekarang, bagai cendawan tumbuh, baru blogging sebulan dah pandai keluarkan tutorial 😀

Continue reading “Dulu Suka-suka, Sekarang Terlebih Suka!”

Kenapa Aku Suka Innity?

Salam semua, wah tajuk entry nie..hahaha, terdetik nak buat entry nie sebab ramai yang tanya pasal innity, tak kira yang YM, DM, Emai melalui Contact di blog ini, mereka bertanyakan tentang innity, apa yang bestnya innity berbanding syarikat pengiklanan yang lain?

income innity

Earning Bulan Mei setakat 8/05/2011

Alamak nak jawab tu yang susah sebenarnya, kang ada yang makan hati, aiyoyooo, okeh meh nak citer versi Yan yea, apa yang bestnya dengan innity nie ada banyak, salah satunya yang best dengan innity nie kita boleh tahu iklan tu akan running berapa lama di blog, diberitahu segala detail tentang kadar iklan tersebut.

Continue reading “Kenapa Aku Suka Innity?”

Status Nuffnang jadi Ordinary!

Salam semua, hari nie bangun pagi punyelah bersemangat nak buka dashboard nuffnang pasal nak tengok income buffered, tapi ada benda yang nampak pelik, siap gosok-gosok mata tengok betul ke apa yang terjadi dengan dashboard nuffnangku ini! tengok gambar bawah.

dashboard nuffnangSee nampak tak status tu jadi ordinary?? income buffered pun dah di potong separuh, nasib baiklah income yang sebelum nie dan metered kalau tidak memang ku sakit jiwa, mana tidaknya Yan memang tidak ada memasang iklan lain di blog Yan yang lain, hanya setia kepada Nuffnang, iklan innity dah berkurun dah Yan tinggalkan, memang dah tak pandang dengan innity! sebab now memang setia dengan nuffnang.

Continue reading “Status Nuffnang jadi Ordinary!”

HIDUP SEORANG BLOGGER

Salam semua, maaf sekali lagi blog ini tidak berupdate semalam, macam nielah HIDUP SEORANG BLOGGER dalam kesibukan tu cuba jugak nak ambil peluang untuk nak update blog. Tapi semalam memang takde peluang so tu pasal tak dapat nak update…ehehe sori na…

HIDUP SEORANG BLOGGER memerlukan Yan bijak mengatur masa untuk rumahtangga dan jugak sebagai seorang blogger, maklumlah ada setengah orang tu bila dah mengadap komputer tak makan, tak minum pun takpe, tapi Yan tak boleh nak jadi macam tu sebabnya Yan ada tanggungjawab lebih besar dari seorang blogger.

Tapi seronoknya HIDUP SEORANG BLOGGER nie Yan dapat menambah ataupun mencari duit poket sendiri, di mana dengan blogging inilah Yan pernah mendapat duit bayaran dari Innity dan jugak Nuffnang yang mana begitu lumayan jugak bayaran dari kedua-dua syarikat pengiklanan tersebut, dan seronok sangat bila Duit Hasil Blogging Hadiah untuk Anak yang Yan berikan untuk mereka.

Innity ok tapi bab bayar payment sangat lemau 🙁

Continue reading “HIDUP SEORANG BLOGGER”

Daus Pozi dapat Innity?

Salam semua, wah napa pulak Yan nak buat cerita pasal Daus yea? hehehe, pulak tu pasal daus dapat Innity, hahhaa sebenarnya nak cerita pasal keywords SERP yang masuk ke blog Yan pagi tadi, meh tengok yea 🙂

Keywords nie amik dari Yan punya Clicky pukul 8.10 pagi tadi

Continue reading “Daus Pozi dapat Innity?”