Kepak Ayam Bakar Berempah

Salam, baru-baru ini my MIL ada buat Kepak Ayam Bakar Berempah, perghhh sedap~, memang layan betul makan, rasa rempah tu sedap sangat, nak-nak pulak buat bahagian kepak ayam kan, lelemak yang bersalut rempah tu haruslah sedap wuwuwuwuuu~

Kepak Ayam Panggang Berempah

Nasiblah cuti diet 9 bulan kan kikiki, kalau tak ini adalah makanan yang harus dielakkan kehkehkeh, saya tengok MIL buat takde lah susah mana pun, senang aje, insyaallah nanti nak trylah buat, yang versi saya buat lain sikit, takde tumbuk-tumbuk rempah ni (boleh tengok entry Resepi Ayam Bakar saya), sesekali layan yang berempah macam  ni memang tangkap lelehhhh ^___^

Continue reading “Kepak Ayam Bakar Berempah”

Atkins Diet hari ke 2 – Ayam bakar dan Coleslaw

Salam semua, hari nie merupakan hari ke 2 misi Diet Atkinsku, syukur alhamdulillah setakat ini dipermudahkan segalanya, tapi risau jugak nak balik kampung nanti nie, takut tak boleh follow. jom tengok menu atkins yan untuk hari ke 2 nie, mula-mula memanglah rajin masak, lepas tu tak tauler macam mana…ehehe, jom layan menu lunch tadi.

Sebenarnya semalam memang ada buat jugak menu ini, tapi atas permintaan anak-anak, yan buat lagi sekali, bukan pandai lagi Aiman nie siap puji-puji katanya sedap, suh buat lagi..so buat lagi untuk tidak menghampakan Aiman dan Haziq 🙂

Continue reading “Atkins Diet hari ke 2 – Ayam bakar dan Coleslaw”