Ketam Masak Pedas

Salam, baru nie buat menu Ketam Masak Pedas, sesekali makan ketam best jugak, tak boleh makan selalu sebab rumit tapi sedap!, kena berketuk tung tang time nak makan hehe, tapi kali ni ketuk dan pecahkan sesiap sepit ketam tu, senang sikit nak makan sebab ketam yang dibeli ni saiz besar so dah tentu kulit kemain tebal lagi.

ketamFresh lagi tu, masih hidup ketam tu, nak masukkan dalam plastik pun takut, minta tolong pakcik kat econsave tu, sebab en.hubby dan anak-anak tunggu dalam kereta, takde parking. Pakcik anak beranak duk gelak sebab saya tak berani nak pegang ketam tu, fobiaaa wooo masa kecik dulu dah penah kena sepit dengan ketam nie, sampai sekarang berbekas kat ibu jari nie kahkahkahkah adoiiii.

Continue reading “Ketam Masak Pedas”

Ketam masak pedas ala yanmie

Salam semua, petang semalam teringin pulak nak makan ketam so memandangkan dah shopping petang semalam, amik kesempatanlah untuk beli ketam sekali, cari ketam nipah tapi takde, yang ada ketam bunga aje, dah tu musim hujan nie harga seafood semua naik, but no problem, layankan je nafsu..kah3 🙂

ketam

Okeh kat atas tu ketam bunga, semua orang kenalkan ketam bunga tu, boleh pulak si Aiman nie cakap “Ibu beli kura-kura??” wakakkaa gelak je dengar dia cakap, so bagitaulah kat dia tu ketam bukannya kura-kura…hahaha yelah sebelum nie kalau beli pun biasa yang dah siap dimasak, takpun yang di bawa dari sabah, maksudnya ketam yang dah di potong-potonglah, yang hidup-hidup macam nie Aiman pernah tengok  time dia umur 3 tahun mana nak ingatkan…hahaha

Continue reading “Ketam masak pedas ala yanmie”