Filem Magika kini di pawagam

Salam semua, wah2 hari nie 23.09.2010 mesti pecah panggung punye, mana taknye hari nie merupakan tayangan pertama untuk filem muzikal Magika yang mana merupakan filem pertama yang berunsurkan muzikal di negara kita Malaysia, tapi ada yang kata filem qabil qhushry qabil igam pernah menampilkan unsur sedemikan tapi tidak kepada sebuah filem yang menampilkan lirik-lirik dalam sebuah dialog seperti Filem Magika ini yang menelan belanja sebanyak 2.4 juta, bukan sikit wooo!! sure best nie 🙂

Filem Magika ini memuatkan pelbagai situasi romantik, unsur komedi dan kasih sayang, mesti best kalau dapat layan kat panggung wayang, yang paling sure bestnya filem magika nie akan meletops sebabnya antara pelakon yang membintangi filem magika ini terdiri dari barisan Artis tanah air yang hebat-hebat gitu, mana tidaknya Magika berjaya mengumpulkam 20 Artis popular tanah air, antaranya terdiri daripada M.Nasir, Maya Karin, Diana Danielle, Fimie Don, Mawi, Raja Azura, Ning Baizura, Adibah Noor, Vanidah Imran, Nabil (Raja Lawak), Aznil Nawawi dan ramai lagi.

Continue reading “Filem Magika kini di pawagam”

Hotel Mania – Drama Muzikal di TV3

Semalam tengok Drama Muzikal Hotel Mania di TV3, memang best! rasanya baru pertama kali tengok drama muzikal macam nie. Permulaan yang bagus dan menghiburkan sangat. Yang tak tahan tu dalam-dalam berlakon tetiba je menyanyi…hehe, lagu-lagu semuanya best, memang beremosi jugak diorang nyanyikan lagu-lagu dalam drama Hotel Mania nie. Anak-anak Yan pun seronok tengok.

Continue reading “Hotel Mania – Drama Muzikal di TV3”